Uutiset

Autot

Wetteri ostaa Palin Oy:n AutoPalin-liiketoiminnan

Wetteri

Yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö Wetteri ostaa Porissa ja Raumalla autokauppaa harjoittavan Palin Oy:n AutoPalin-liiketoiminnan. Ostajana on Wetteri Oyj:n tytäryhtiö Wetteri Auto Oy. Liiketoimintakaupassa ostajalle siirtyy henkilöautomyynti ja huolto. Liiketoiminnan arvioitu kauppahinta on n. 1,6 miljoonaa euroa. Tavoitteena on toteuttaa kaupan täytäntöönpano 30.6.2023 mennessä.

Vuonna 1948 perustetun Palin Oy:n liikevaihto vuonna 2022 oli 49 miljoonaa euroa. Palin Oy harjoittaa uusien ja käytettyjen henkilöautojen myyntiä sekä huoltoliiketoimintaa ja varaosamyyntiä AutoPalin-nimellä. Lisäksi yhtiöllä on huoltoliiketoimintaa Karla-nimellä. Liiketoimintakaupassa Wetterille siirtyy AutoPalin-liiketoiminta, joka työllistää n. 70 henkilöä automyynnin ja huollon tehtävissä. AutoPalinilla on Mercedes-Benz-, Volvo- ja Nissan-edustukset. Kaupan myötä Wetterin maantieteellinen läsnäolo laajenee merkittävästi ja yhtiöstä tulee yksi Suomen suurimmista Volvo- ja Mercedes-Benz- jälleenmyyjistä.

”Laajensimme hiljattain toiminta-aluettamme Itä-Suomessa ja samalla merkkiedustuksemme vahvistuivat. Palin Oy on alueellaan perinteikäs ja vahva toimija. Tämän kaupan myötä saamme vahvan tukijalan toimintamme laajentamiseen myös läntisessä Suomessa. Toteutuessaan liiketoimintakauppa tuo merkittäviä synergiaetuja. Odotan vuositasolla noin miljoonan euron tulosvaikutusta Wetterille”, sanoo Wetteri Oyj:n toimitusjohtaja Aarne Simula.

”Olemme strategiassamme punninneet erilaisia tulevaisuuden näkymiä ja arviomme on, että jatkossa autokaupassa menestyvät suuremmat toimijat kuin me. Wetteri on kotimaisena, luotettavana ja vakavaraisena toimijana mielestämme erinomainen jatkaja AutoPalinin liiketoiminnalle, ja myös hyvä uusi työnantaja kaupan mukana meiltä Wetterille siirtyvälle henkilökunnalle. Olemme myös iloisia siitä, että autoliiketoiminta jatkuu Satakunnassa ja Satakunnan Osuuskaupan omistamissa tutuissa kiinteistöissä”, Palin Oy:n hallituksen puheenjohtaja Harri Tuomi sanoo.

Liiketoiminnan arvioitu kauppahinta on 1,6 miljoonaa euroa. Vaihto-omaisuus eli uudet ja käytetyt ajoneuvot myydään rahoitusyhtiölle kaupintarahoitukseen. Vaihto-omaisuuden arvo on noin 7,9 miljoonaa euroa. Kaupan arvioidaan toteutuvan 30.6.2023 mennessä, ja se edellyttää muun muassa Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.Lue seuraavaksi