Uutiset

Autot

WestCaravan varmistaa karavaanarin hyvinvoinnin

WestCaravan on Nokialla sijaitseva matkailuautojen ja -vaunujen huoltoon, korjauksiin sekä varaosa- ja tarvikepalveluun erikoistunut yritys, jonka toiminnasta vastaa moottorialan vankka ammattilainen Janne Nurmi. WestCaravan sijaitsee toimivien liikenneyhteyksien ääressä aivan Porintien tuntumassa ja paikan päälle on helppo tulla isommallakin ajoneuvolla. Monen karavaanarin kannattaakin muistaa, että juuri nyt on sopivan ruuhkaton ajankohta laittaa ajoneuvo huippukuntoon ja näin välttää kevään ja alkukesän ruuhkahuippuja.

Janne Nurmella on takanaan pitkä ura moottoripyörien parissa ja karavaanaripuoli on miehelle tullut tutuksi oman harrastuspohjan kautta. Janne lähti alalle nelisen vuotta sitten, kun karavaanarialan tunnettu erikoisliike Cartrade Oy tarvitsi rinnalleen luotettavaa huolto- ja varustelutoimintaa. Nurmi näki tässä mainion tilaisuuden ja kun toimitilat ovat sopivasti samassa osoitteessa, oli ratkaisu helppo tehdä. Yrityksen toiminta on alkuajoista lähtien perustunut vahvojen alan toimijoiden merkkihuoltoon ja tälläkin hetkellä WestCaravan toimii Hymerin, Caradon, Hobbyn, WeinsberginKnausin sekä Tabbertin merkkihuoltona. Samalla käynnillä hoituvat myös Fiatien sekä Fordien alustahuollot ja lämmittimien sekä ilmastointilaitteiden asennukset WestCaravanin edullisina kokonaispaketteina.

Yritys hoitaa myös vakuutusyhtiöiden kolarikorjaukset sekä kosteusmittaukset ja kaasukoeponnistukset. Varustelupuolella luotetaan laatumerkkeihin ja edustuksessa ovat esimerkiksi Webasto-lämmittimet sekä Dometicin, Reimon, Thulen, Kahan sekä Thetfordin luotettavat varaosat ja tarvikkeet.

Huollot oikeina ajankohtina

Janne Nurmi ja asennuksista vastaava Janne Puranen korostavat, että karavaanarien kannattaisi ehdottomasti hyödyntää huolto- ja varustelupalvelujen sesonkien ulkopuolisia aikoja. Toimenpiteisiin herätään usein aivan liian myöhään ja ruuhkien aikana ei ainakaan suurempiin asennuksiin tai korjauksiin jonottamatta pääse. Monilla alan yrityksillä on myös syksyisin ja talvisin huomattavia kampanjatarjouksia, jotka kannattaa käyttää hyväksi.  Nurmi on myös havainnut, että kaasulaitteiden huolto jää monilta liian vähälle huomiolle. ”Pienillä toimenpiteillä varmistetaan sekä laitteiden luotettava toimivuus että matkustajien turvallisuus”, neuvoo Nurmi.

Ala muuttuu, mutta palvelun osuus säilyy

Nurmi kertoo alan muuttuneen ajoneuvojen kehittymisen kautta nopeasti. Nykyään sähköpuolen osaaminen on perusedellytys, sillä elektroniikan määrä on kasvanut runsaasti. ”Näyttää edelleen siltä, että kaikkien merkkien suunnittelussa ei pohjoismaisia talviolosuhteita ole täysin ymmärretty, mikä näkyy runsaina sähköpuolen ongelmina. Tämä pitää ottaa huomioon esimerkiksi tuontiajoneuvoja hankittaessa ja matkailuauton tai -vaunun talvi- sekä kosteuskestävyys kannattaa selvittää tarkoin”, muistuttaa Nurmi.

Vaikka ala menee eteenpäin kovalla vauhdilla, ei mikään muuta korkeatasoisen palvelun merkitystä. ”Monelle asiakkaalle oma matkailuajoneuvo on miltei perheenjäsenen asemassa ja kaikenlainen sen kyseenalaistaminen otetaan henkilökohtaisena loukkauksena. Karavaanarit ovat kaiken kaikkiaan mukavaa ja leppoisaa porukkaa, mutta tässä suhteessa täytyy osata olla sopivan diplomaattinen”, naurahtaa Nurmi. Ammattitaidon ja osaamisen kautta Nurmi onkin oppinut vakuuttamaan asiakkaansa sopivista ratkaisuista ja loppujen lopuksi heidän luottamuksensa on tämän jälkeen helppo voittaa puolelleen.

Asiantuntemuksella eteenpäin

Matkailuajoneuvoala on tunnetusti valitettavan ahtaassa asemassa tällä hetkellä, mikä näkyy luonnollisesti myös huolto- ja varustelupuolella. Ihmiset hakevat säästöjä kaikista paikoista ja usein leikkaukset kohdistuvat lyhytnäköisesti vääriin paikkoihin. ”Vaikka suuri osa asiakkaista on hyvin toimeentulevaa ja usein eläkeläisinä heitä eivät lamat suuremmin kosketa, on taantumalla pelottelu tehnyt heistäkin varovaisia rahan käyttäjiä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että arvokkaan ajoneuvon huoltaminen tulee aina halvemmaksi kuin jälkikäteen tehdyt korjaustyöt”, muistuttaa Nurmi. Myös ajoneuvojen tekninen kehitys on edennyt vauhdikkaasti, joten ihan joka pajalle ei arvokasta ajoneuvoa kannata luovuttaa pienien säästöjen toivossa. ”Meillä WestCaravanilla luotetaan ammattiylpeyteen ja osaamiseen, jonka kautta asiakas voi olla varma oman ajoneuvonsa toiminnasta vielä vuosia eteenpäin”, päättää Nurmi.

Lue seuraavaksi