Uutiset

Autot

Volvon uusi Dynafleet tukee polttoainetaloutta ja ympäristöä entistä paremmin

“Dynafleetiä kehitetään asiakkaidemme kanssa läheisessä yhteistyössä”, kertoo Per-Anders Grösfjeld, Volvo Trucksin kuljetusten tietojärjestelmän markkinointipäällikkö. ”Polttoainehintojen ennätyslukemat ja kuljetusalan toimijoiden kasvava kiinnostus ympäristöasioita kohtaan vaikuttavat kehityssuuntaan.

Viimeisimpien päivitysten ansiosta käsillämme on tehokas työkalu, jonka avulla saadaan entistä tarkempi yleiskuva polttoaineenkulutuksesta ja päästöistä. Tästä on hyötyä päivittäisissä kuljetuksissa sekä esimerkiksi kuljettajakoulutuksessa, jossa käsitellään taloudellista ja ympäristöystävällistä ajotapaa.”

Tarkastelussa polttoaine ja AdBlue

Kuljetusyritykset saavat nyt muun muassa yksityiskohtaiset raportit jokaisen kuorma-autonsa ja kuljettajansa polttoaineenkulutuksesta monissa eri ajo-olosuhteissa. Toisena uutena ominaisuutena on mahdollisuus nähdä, kuinka paljon AdBlueta kuluu pakokaasujen käsittelyprosessissa.

Tiedot kattavat myös jarrutusten ja pysähdysten määrät, keskinopeuden sekä kunkin työvuoron eri vaiheessa olleen kuorman painon. Järjestelmän ympäristöraportista ilmenee, kuinka paljon käytetyn polttoaineen laatu vaikuttaa päästöihin. Kaikki tämä tarjoaa kuljetusyrityksille parhaat edellytykset tehdä hyviä tulevaisuuden päätöksiä. Mikäli AdBluen määrä putoaa minimitason alle, kuljetusyritys saa siitä automaattisesti tiedon.

Kuljettajan työ- ja lepoaikojen helpompi rekisteröinti

Dynafleetin uusi versio helpottaa EU-määräysten mukaista kuljettajan työ- ja lepoaikojen säännöllistä rekisteröintiä. Kuljettajatietojen lataustoiminnon avulla kuljettaja voi siirtää henkilökohtaiset digitaalisen ajopiirturikortin tiedot kuljetusyrityksen järjestelmään astumatta edes pois ohjaamosta.

Toimenpide itsessään on helppo: kuljettaja siirtää kuljettajakorttinsa ajopiirturista kortinlukijaan, joka on yhteydessä ajoneuvon Dynafleet-laitteeseen. Tiedot latautuvat yrityksen sivustolla olevalle Dynafleet-palvelimelle, jonne ne tallentuvat turvallisesti. Kuljetusyritys saa automaattisesti tiedon kuljettajista, jotka ovat ladanneet tietonsa ajoissa, ja myös niistä, jotka eivät vielä ole ladanneet tietojaan.

36 000 myytyä yksikköä

Volvo esitteli vuonna 1994 ensimmäisenä kuorma-autovalmistajana Euroopassa oman tuotekehityksensä tuloksena syntyneen kuljetusten tietojärjestelmän. Yksikköjä on myyty noin 36 000 tähän päivään mennessä. Nykyinen internet-pohjainen versio, Dynafleet Online, on noin 10 500 asiakkaan käytössä monine palveluineen.

Dynafleetin uudet toiminnot

  • Uusista raporteista hyvä yleiskuva polttoaineenkulutuksesta ja päästöistä, ympäristöraportti, polttoaine- ja AdBlue-seuranta.
  • Kuljettajatietojen lataus helpottaa digitaalisen ajopiirturikortin tietojen siirtämistä. (Edellyttää Dynafleet Kokonaispalvelu –pakettia.)
  • Avunpyyntöpainike. (Sisältyy Dynafleet Kokonaispalvelu -pakettiin.)
  • Uusi kieliversio: turkki. Dynafleet on saatavana 16 eri kielellä, uutena kielenä turkki.

Lue seuraavaksi