Uutiset

Autot

Volvo Carsin kestävän kehityksen tavoitteet palkittiin

Volvo Cars on saanut tunnustusta kestävän kehityksen tavoitteistaan vuosittaisessa PlasticsRecycling Awards Europe -tapahtumassa. Yhtiö voitti arvostetun palkinnon erikoisvalmisteisesta XC60 T8 AWD Twin Engine -versiostaan, joka sisältää suuren määrän kierrätettyä muovia.

Auto voitti ensimmäisen palkinnon Vuoden auto-, sähkö- tai elektroniikkatuotekategoriassa tänään Amsterdamissa, Hollannissa järjestetyssä palkintogaalassa.

Volvo julkisti viime vuonna XC60 T8 AWD Twin Engine -lataushybridimallistaan erikoisversion, joka esitteli kierrätetyn muovin käyttömahdollisuuksia. Auto näyttää identtiseltä tuotantomallin kanssa, mutta monet sen muoviosista on korvattu kierrätettyjä materiaaleja sisältävillä ratkaisuilla. 

Auto on Volvon symboli tavoitteelle, jonka mukaan vuodesta 2025 lähtien vähintään 25 prosenttia jokaisessa uudessa Volvo -autossa käytetystä muovista valmistetaan kierrätetystä materiaalista. Kyseessä on edistyksellisin kierrätettyä muovia koskeva hanke premium-autonvalmistajien keskuudessa, ja se korostaa Volvon sitoutumista ympäristövaikutusten vähentämiseen. 

Esimerkiksi auton matkustamon tunnelikonsoli on valmistettu uusiutuvista kuiduista ja muoveista, jotka ovat alun perin lähtöisin hylätyistä kalastusverkoista ja veneköysistä. Lattiaverhoilu sisältää PET-muovipulloista valmistettuja kuituja sekä kierrätettyä puuvillasekoitusta vaatetehtaiden ylijäämäkankaista. Myös istuimissa on käytetty muovipulloista tuotettuja PET-kuituja. Vanhojen Volvo -autojen istuimia käytettiin äänieristysmateriaalin valmistamiseen konepellin alle. 

”Jos haluamme vakavissamme minimoida teollisuutemme globaalin jalanjäljen, meidän on oltava tehokkaampia materiaalin käytön ja uudelleenkäytön suhteen.  Volvo on sitoutunut tekemään oman osuutensa tässä työssä, ja kierrätettyjen muovien runsaampi käyttö on tärkeä osa tavoitettamme”, kertoo Volvon hankintapäällikkö Martina Buchhauser

XC60-demoauto on myös osa Volvon hanketta saada autoteollisuuden alihankkijat työskentelemään läheisemmin autonvalmistajien kanssa uuden sukupolven komponenttien kehittämiseksi. Kierrätysmuovien parempi saatavuus on tärkeää, jos yhtiö aikoo saavuttaa tavoitteensa, ja Volvo onkin saanut jo runsaasti myönteistä palautetta alihankkijaverkostolta. 

Volvon tuotteiden ja toimintojen ympäristövaikutusten vähentämiseen tähtäävän työn perusta luotiin vuonna 2017, kun yhtiö ilmoitti sitoutuvansa sähköistämään kaikki uudet, vuoden 2019 jälkeen julkaistavat Volvo -autot. Volvo on sittemmin vahvistanut tätä strategiaa kertomalla, että se odottaa täyssähköautojen käsittävän 50 prosenttia yhtiön kansainvälisestä myynnistä vuoteen 2025 mennessä. 

Volvo tavoittelee myös ilmastoneutraalia kansainvälistä tuotantotoimintaa vuoteen 2025 mennessä. Skövden moottoritehtaasta Ruotsissa tuli vuonna 2018 ensimmäinen ilmastoneutraali tuotantolaitos Volvon kansainvälisessä tuotantoverkostossa. Yhtiö otti myös käyttöön aurinkopaneelit Gentin tehtaalla viime vuonna. Viime kuussa ilmoitettiin suunnitelmista avata täysin uusi maalaamoTorslandan tehtaalle Ruotsiin. Sen odotetaan vähentävän maalaamon energiankulutusta ja päästöjä vähintään kolmanneksella. 

Energiankulutuksen ja päästöjen vähentämiseen tähtäävien toimien lisäksi Volvo on sitoutunut käyttämään vähemmän muovia toiminnoissaan. Autonvalmistaja on poistamassa kertakäyttömuovit kaikista toimistoistaan, ruokaloistaan ja tapahtumistaan eri puolilla maailmaa vuoden 2019 loppuun mennessä. Kupit, ruoka-astiat ja ruokailuvälineet korvataan kestävämmillä, biohajoavilla vaihtoehdoilla, jotka on valmistettu puusta, paperista ja selluloosasta. 

LUE MYÖS  Volvo Cars lisää kierrätetyn muovin osuutta autoissaan

Lue seuraavaksi