Uutiset

Autot

Volvo Cars lisää kierrätetyn muovin osuutta autoissaan

Volvo Carsin polymeerimateriaalien tekninen asiantuntija Sandra Tostar esitteli tämänvuotisessa Energy Week -konferenssissa Vaasassa autonvalmistajan tavoitetta, jonka mukaan vuodesta 2025 lähtien vähintään 25 prosenttia jokaisessa uudessa Volvo -mallissa käytettävästä muovista on peräisin kierrätetystä materiaalista. Volvon kierrätysmuovitavoite on edistynein tätä materiaalia koskeva hanke premium-autonvalmistajien keskuudessa. Se kuvastaa Volvon sitoutumista ympäristövaikutusten pienentämiseen yhtiön kaikissa toiminnoissa ja tuotteissa. 

Esityksessään Sandra Tostar selitti, millä tavoin Volvo työskentelee kierrätysmuovia koskevan tavoitteen saavuttamiseksi. Volvo on rakentanut erityisversion XC60 T8 -lataushybridistä osoittaakseen, että autoissa voidaan käyttää enemmän kierrätettyä materiaalia turvallisuudesta ja laadusta tinkimättä. Varhaiset keskustelut eri alihankkijoiden kanssa ovat herättäneet myönteisiä reaktioita. 

”XC60 T8 -demoautosta on ollut suuri apu koko arvoketjun käsittelemisessä, mikä on tarpeen tavoitteidemme saavuttamiseksi”, Sandra Tostar sanoo.

XC60-erikoisversiossa matkustamon tunnelikonsoli on tehty uusiutuvista kuiduista ja muoveista, jotka on valmistettu mm. hylätyistä kalastusverkoista. Lattiaverhoilu sisältää PET-muovipulloista valmistettuja kuituja ja kierrätettyä puuvillasekoitusta, joka on peräisin vaatetehtaiden leikkuujätteistä. Myös istuimissa on PET-kuituja muovipulloista. Vanhojen Volvojen istuimia on käytetty äänieristysmateriaalin valmistuksessa konepellin alle.

Lisäksi Sandra Tostar puhui Volvon pakkaamisratkaisuja koskevasta kunnianhimoisesta tavoitteesta. Pakkaustoiminnoissa on tarkoituksena käyttää 25-prosenttisesti kierrätysmuovia vuodesta 2025 alkaen. Hän mainitsi myös Volvon sitoutumisen kertakäyttömuovien poistamiseen kaikista yhtiön toimistoista, ravintoloista ja tapahtumista vuoden 2019 loppuun mennessä. 

Lue seuraavaksi