Uutiset

Autot

Volkswagen Transporter ostetuin pakettiauto Suomessa

Volkswagen Transporter

Volkswagen Transporter saavutti jo kahdeksantena vuotena peräkkäin ykköstilan Suomen ostetuimpana pakettiautomallina. Vuonna 2019 Volkswagen Transporter -pakettiautoja rekisteröitiin 2 080 kappaletta ja kaiken kaikkiaan 2010-luvun aikana niitä rekisteröitiin 20 955 kappaletta. Tämä huima määrä teki Transporterista koko vuosikymmenen ylivoimaisesti eniten rekisteröidyn pakettiauton Suomessa. Kaikkia Volkswagen-merkkisiä pakettiautoja rekisteröitiin Suomessa 2010-luvulla yhteensä 32 181 kappaletta, mikä teki Volkswagenista koko vuosikymmenen selkeän markkinajohtajan pakettiautokaupassa yli 4 000 auton erolla seuraavaan merkkiin.

Vuoden 2019 aikana Volkswagen Hyötyautojen mallisarjoihin kuuluvia uusia autoja rekisteröitiin kaiken kaikkiaan 4 444 kappaletta. Näistä pakettiautoja oli 3 387 kappaletta ja muihin ajoneuvoluokkiin, pääasiassa henkilöautoiksi, rekisteröitiin 1 057 autoa. Suomessa rekisteröidyistä Volkswagen-pakettiautoista nelivetoisia 4MOTION-malleja oli yhteensä 1 710 kappaletta, mikä merkitsi 9,3 % kasvua. Automaattivaihteisia Volkswagen-pakettiautoja rekisteröitiin sama määrä kuin nelivetoisia, eli 1 710 kappaletta. Volkswagen oli nelivetoisten pakettiautojen ylivoimainen markkinajohtaja 43,5 % markkinaosuudella, kuten myös automaattivaihteisten pakettiautojen selvä markkinajohtaja 33,5 % markkinaosuudella. Kaikista Volkswagen-pakettiautoista nelivetoisten autojen osuus oli 50,5 % ja automaattivaihteisten autojen osuus samoin 50,5 %.

Volkswagen Hyötyautojen ostetuin malli vuonna 2019 oli jälleen kerran pakettiautomallitilaston ykkönen Transporter, jonka markkinaosuus kaikista Suomessa rekisteröidyistä pakettiautoista oli 14,1 %. Volkswagen Transporter oli myös itseoikeutetusti edelleen selkeä markkinajohtaja niin nelivetoisissa (1 192 kpl, markkinaosuus 30,3 %) kuin automaattivaihteisissakin (965 kpl, markkinaosuus 18,9 %) pakettiautomalleissa. Transporterin ohella Volkswagen Hyötyautojen menestysmalleihin lukeutui erityisesti Crafter. Niitä rekisteröitiin kaikissa ajoneuvoluokissa yhteensä ennätykselliset 841 kappaletta, mikä merkitsi 20,3 % kasvua. Craftereista 705 kappaletta oli pakettiautoja.

”Päättynyt vuosikymmen oli Volkswagen Hyötyautoille suuri menestys, mikä kertoo asiakkaiden laajasta luottamuksesta, organisaatiomme hyvästä pitkäjänteisestä työstä, ja brändimme ja tuotteidemme vahvuudesta. Vuosi 2019 oli Volkswagen Hyötyautoille kaksijakoinen: elokuun loppuun asti vuosi oli aivan loistava ja elokuussa teimme jopa kaikkien aikojen ennätyksen uusien autojen luovutuksissa. Loppuvuoteen päällekkäin osuneet pakettiautojen WLTP-muutos ja Transporterin malliuudistus tekivät viimeisestä neljänneksestä poikkeuksellisen, mutta kokonaisuudessaan vuosi oli meille hyvä. Uuteen vuoteen pääsemme lähtemään uudistuneen markkinajohtajamme Transporterin myötä nyt todella vahvalla mallistolla. Uskomme, että monipuolinen tuotevalikoimamme ja verkostomme tarjoamat palvelut vastaavat tulevalla vuosikymmenelläkin erinomaisesti laajan asiakaskuntamme moninaisiin tarpeisiin”, kertoo K-Auton Volkswagen Hyötyautoista vastaava johtaja Juha-Pekka Sihvonen.

Lue myös: Volkswagenin täyssähköinen e-Crafter saapuu Suomeen

Lue seuraavaksi