Uutiset

Autot

Volkswagen Amarok soveltuu huoltokäyttöön

Verhoomo Sorsa toimitti Empowerille yksilöllistä toimivuutta

Empower Oy on kansainvälinen energia-alan palveluyritys, joka rakentaa, asentaa, huoltaa sekä korjaa sähköverkkoja ja voimalaitoksia. Vastuullinen työ edellyttää huippuluokan työvälineitä ja lokakuussa 2013 Empower vastaanotti kaksi Verhoomo Sorsa Oy:n varustamaa Volkswagen Amarok -huoltoautoa täydentämään jo muutenkin kattavaa ajoneuvokalustoaan.

Empower Oy:n toimenkuvaan kuuluu esimerkiksi voimajohtojen kunnossapito ja työtehtävät suoritetaan usein vaikeapääsyisissä olosuhteissa. Tämä vaatii ajoneuvoilta reipasta etenemiskykyä ja lisäksi mukaan täytyy saada kaikki korjaus- ja huoltotöissä vaadittavat työvälineet ja varaosat. Empowerin Seinäjoen toimipiste sijaitsee maantieteellisesti keskeisellä paikalla ja voimajohtojen kunnossapidosta vastaava Juha Laukkola kertookin heidän 15 paketti- ja kuorma-auton ajoneuvokalustonsa olevan kovassa käytössä ja siksi sen luotettavuuden täytyy olla huippuluokkaa. Uuden huoltoautokaluston hankinnan tullessa ajankohtaiseksi Laukkola antoi tiukat kriteerit valittaville ajoneuvoille.

Sorsa vastasi vaatimuksiin

Laukkola kertoo, että voimajohtotöissä käytettävien ajoneuvojen peruslähtökohtana on nelivetoisuus. Seinäjoella oli jo entuudestaan vajaa kymmenen pick-up-autoa ja nyt hankitut yksilöt ovat ensimmäiset Amarokit. Amarok vastasi mainiosti tehokkuutensa puolesta Laukkalan vaatimuksiin ja Verhoomo Sorsa varusti vankalla ammattitaidollaan ajoneuvot täysiverisiksi työvälineiksi. Tärkeä kriteeri oli tietenkin iso erillinen kori, jonka täytyy avautua sekä taakse että sivuille.

Tämän ominaisuuden ansiosta raskaatkin osat saadaan helposti ulos ajoneuvosta ja Amarokin miellyttävä nostokorkeus auttaa myös toimenpiteissä. Empowerin työtehtävissä valaistuksen merkitys on korkea ja Amarok varusteltiin kunnon sisävaloilla, työvaloilla ja majakoilla.

Monet Empowerin käyttämistä työvälineistä ovat myös pituudeltaan kookkaita ja Amarokissa esimerkiksi maadoitussauvat kulkevat turvallisesti jämerillä kattotelineillä. Ajoneuvon toimintakykyä täydennettiin vielä huoltolaatikostolla sekä invertterillä, minkä jälkeen Amarok kelpaa mainiosti myös kaikkein vaativimpiin työtehtäviin.

Amarok täyttänyt odotukset

Juha Laukkola kertoo Amarokien osoittautuneen luottamuksen arvoisiksi ajoneuvoiksi Empowerin monipuolisissa tehtävissä. Erityiskiitosta Laukkola antaa viimeistelyn laatuun sekä autojen voimalle ja etenemiskyvylle, joiden ansiosta myös perävaunu kulkee luotettavasti mukana. Kuljettajien kehuja Amarok on kerännyt myös hiljaisuudestaan ja hyvistä ajo-ominaisuuksista maantieolosuhteissa. Tämä onkin tärkeää, sillä Empowerin siirtymätaipaleet saattavat usein olla satojen kilometrien mittaisia. Kehittämisen varaa Empowerin asennusmiehet näkevät alustan ja polttoainesäiliön suojauksessa, joka ei kivien ja kantojen keskellä ajettaessa ole koskaan liian hyvä. Kaiken kaikkiaan Laukkola on hyvin tyytyväinen Volkswagenin ja Sorsan toimittamaan kokonaisuuteen, sillä energia-alalla jokainen kaluston riittämättömyyden vuoksi menetetty minuutti on erittäin kallis.

Lue seuraavaksi