Uutiset

Autot

Victorius – lujitemuovin osaaja

Victorius

Victorius-konserni on koonnut siipiensä suojaan kovan luokan lujitemuoviosaamista. Konserniin kuuluvat suomalaiset osakeyhtiöt Rääkkylän Muovi, Ykimuovi ja Garant Finland. Näiden lisäksi joukkoon kuuluu valmistavat yritykset Ruotsissa, Virossa ja Saksassa. Tuotekirjo on laaja, mutta esimerkiksi lava-autojen katteet, perävaunun kuomut, taukotilat, veneet ja erilaiset altaat kuuluvat tuoterepertuaariin.

Nordtop-kuomumallisto ammattilaisten monipuolisiintarpeisiin.

Victoriuksen Nordtop-kuomumallisto kattaa ammattilaisten monipuoliset ja monesti erilaiset tarpeet. Perinteistä kuomuratkaisua Victoriuksella on kehitetty lisäämällä kuomuun luukkuja. Näin käytettävyys helpottuu ja paranee huomattavasti, kun joka kerta ei tarvitse nostaa koko kuomua ylös. Jotkut ovat huomanneet, että kuomu toimii parhaiten kokonaan ilman koko kuomun nostomekanismia ja sehän on helppo ratkaista tällä. Luukkuja voidaan tehdä kuomuun periaatteessa mihin vain. Yleisimmin luukut tehdään taakse ja eteen, mutta myös sivuille eri kohtiin käyttötarkoituksesta riippuen. Kuomuja on saatavissa yleisesti käytössä oleviin perävaunukokoihin.

Nordtop-kuomut ovat sileäpintaista lasikuitua.

Nordtop-kuomut ovat sileäpintaista lasikuitua, joka on helposti maalattavissa tai teipattavissa näyttäväksi tai mainospaikaksi. Victorius antaa kuomuilleen kymmenen vuoden materiaalitakuun.

Uusimpana innovaationa on tänä keväänä lanseerattu Nordtop MD -mallisto. Se on tarkoitettu lavettimallisten perävaunujen kuomu. Moduulirakenteinen ratkaisu saadaan sovitettua erilaisten vaunujen päälle leveyksiin 1,5–2,5 metriä ja pituuksiin 3,5–6 metriä. Korkeudet ovat 1,55 ja kaksi metriä.

Ratkaisussa on aina pariovet takana ja sivullekin on saatavissa pariovi. Näin esimerkiksi pienkoneiden kuljetus onnistuu suojassa ja lastaus esimerkiksi trukilla käy leveästä sivuovesta helposti.

Vindic

Victoriuksen Viron tehtaalla valmistetaan pick-up-autoihin katteita tuotenimellä Vindic. Kilpailu näille tuotteille tulee lähinnä Aasiasta. Valttina kilpailussa Vindiceillä on räätälöinti ja suunnittelu ammattikäytön näkökulmasta. Esimerkiksi helppoon puhdistettavuuteen on kiinnitetty huomiota.

Ovimahdollisuuksia on monia erilaisia. Samoin lukituksia on mahdollista saada erilaisia Exclusive-malliston aina auton oman keskuslukituksen kanssa yhtaikaa toimivaan lukitusjärjestelmään asti.

Näihin katteisiin on saatavana myös kiskot ja kattotelineet, jolloin pystytään kuljettamaan pitkää tavaraa katolla.

Vindic-katteet on mahdollista teippauttaa tai maalauttaa vaikka auton väriin. Jarruvalo ja sisävalaistus kuuluvat katteiden vakiovarustukseen.

Victoriuksen tuotevalikoima on monipuolinen.

Lue lisää tuotteista Urakointi Uutisten sivuilta.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi