Uutiset

Autot

Vepro panostaa laatuun ja nopeuteen

Vepro Oy on riihimäkeläinen vuonna 1972 perustettu yli 20 henkilöä työllistävä perheyritys, joka on erikoistunut hyötyajoneuvojen lisävarusteiden valmistamiseen. Innovatiivinen yritys on kautta historiansa panostanut rohkeasti vientiin ja tälläkin hetkellä ulkomaan kaupan osuus noin 80 prosenttia. Uudistumiskyvystä kertoo yrityksessä läpikäyty voimakas kehitysprosessi, jonka kautta niin suunnittelun kuin tuotannon toimenpiteet on viilattu todella edistykselliselle tasolle. Tätä kautta yritys pystyy reagoimaan nopealla aikataululla suuriinkin tilausmääriin samalla säilyttäen kilpailukykyisen hintatason.

Vepro on toimiva esimerkki siitä, miten ennakkoluuloton investointi voi tuoda positiivisia vaikutuksia yrityksen toimintaan. Viime vuosi oli taloudellisesti yrityksen kautta aikain paras ja liikevaihto kasvoi komeat 29 prosenttia. Tämä vuosi on alkanut vieläkin lupaavammin ja edellisvuotta ollaan noin viidenneksen edellä. Menestys perustuu voimakkaaseen uudistusohjelmaan, jonka läpikäynnin taustalla on toimitusjohtaja Teemu Saarisen tarkka visio alan teollisuuden kehityksestä.

Rohkeita edistysaskelia

Vepro on uudistanut konekantansa vastaamaan nykyaikaisen kaupankäynnin ja logistiikan vaatimuksia. Toimitusjohtaja Teemu Saarinen esittelee 16 metrin korkeuteen toimivaa varastohissiä, joka optimoi osien nopean liikkumisen.

Veprolla otettiin muutama vuosi sitten uudet periaatteet käytäntöön. ”Kyseenalaistimme vanhat käytännöt ja hankimme esimerkiksi uudet, hyvin edistykselliset suunnitteluohjelmat. Investoinnit olivat taloudellisesti merkittäviä, mutta niiden kautta pystymme vastaamaan asiakkaiden vaatimuksiin aikataulujen kiristyessä ja tuotteiden muuttuessa yhä monimutkaisimmiksi”, kertoo Saarinen. ”Tuotannossa uudistimme muottien valmistuksen ja materiaalivalintojen kautta laatustandardimme riittävät asiakkaittemme vaatimuksiin. Tätä kautta olemme saaneet myös runsaasti uusia merkittäviä yhteistyökumppaneita ja tuotevalikoimamme on monipuolistunut vauhdilla”, Saarinen lisää.

Materiaalit merkitsevät

Tehokkuudesta ja nopeista läpimenoajoista huolimatta monien tuotteiden valmistamiseen tarvitaan edelleen aitoa käsityötaitoa. Ammattiylpeys toimiikin parhaan laadunvalvojana.

Vepro Oy:n asiakaskuntaan kuuluvat autovalmistajat ovat luonnollisesti erittäin tarkkoja laadun suhteen ja esimerkiksi lipoissa tai aurinkosuojissa tasalaatuisuus on ehdoton vaatimus. ”Olemme kehittäneet tuotteitamme yhteistyössä autovalmistajien kanssa ja kehittyneillä muovituotteilla pystymme varmistamaan oikeat värisävyt sekä aikaansaamaan peltiä vastaavan kestävyyden huomattavasti keveämpänä ratkaisuna. Polttoainetaloudellisuuden noustessa yhä tärkeämmäksi tämä on hyvin oleellista ja yksityiskohtaisuudesta kertoo myös kiinnikkeiden valmistus muovista. Pienistä puroista muodostuu suuri joki ja jokainen gramma otetaan nykyään huomioon myös hyötyajoneuvoluokassa”, korostaa Saarinen.

Tilat ja toimintatavat optimoitu

Vepron tuotannossa materiaalivalintojen sekä muotinvalmistuksen lisäksi uudistettiin myös itse valmistusprosessia. ”Yksi henkilö vastaa käytännössä tuotteen valmistuksesta alusta loppuun, mikä näkyy ammattiylpeytenä ja näin laatu säilyy poikkeuksellisen hyvin. Myös automatisointi on viety niin pitkälle kuin se käytännössä on mahdollista ja erillisten tuotantovaiheiden määrä on laskettu alas. Tuotteiden läpimenoaika onkin näin saatu todella tehokkaaksi ja kaiken viimeistelee oma erillinen lähtöterminaali, josta kuljetusliikkeet voivat hakea materiaalinsa helposti ja virheettömästi”, lisää Saarinen.

Tuotevalikoima kasvaa

Vepro on tunnettu muovisten lisävarusteiden erikoisosaajana, mutta tuoteperhe on kasvanut tasaisen varmasti myös muille alueille. ”Esimerkiksi Illumiled-tuotenimellä valmistettavat valomainokset ovat kasvattaneet suosiotaan ja niiden malliston uudistaminen on selkeästi onnistunut.  Samoin myös valotelineet sekä astinlaudat ja muut metallipuolen tuotteemme ovat myyneet hyvin ja erityisesti pakettiauto- sekä pikkubussipuolella menekki on ollut mainio. Olemmekin hakemassa lisää myyntivoimaa vastaamaan kasvaneeseen kysyntään ”, kertoo Saarinen. 

Palveluasenne kunnossa

Teknisten uudistusten lisäksi Veprolla huomioon on otettu myös henkilökohtainen osaaminen ja asiakaspalvelun taso. ”Nopeutuvassa maailmassa yksilöllisen palvelun osaamisen arvo nousee ja tämä koskee koko henkilökuntaa myynnistä suunnitteluun ja tuotantoon. Olemme hyvin aktiivisia ja jatkuvan keskinäisen sekä asiakkaisiin päin suuntautuvan kommunikoinnin kautta pystymme reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Toimimme alalla jossa hyvän maineen saavuttaminen vaatii runsaasti työtä ja maineen säilyttäminen vielä enemmän”, päättää Saarinen.

Lue seuraavaksi