Uutiset

Autot

Veholta hyvä alkuvuosi haastavassa markkinatilanteessa

Vehon alkuvuosi sujui myönteisesti, kun huomioidaan autoalan haastava markkinatilanne etenkin Suomen henkilöautoliiketoiminnassa. Vuoden 2019 ensimmäisen neljän kuukauden liikevaihto oli 389 miljoonaa euroa. Viime vuonna raportoituun liikevaihtoon nähden alkuvuoden liikevaihto laski hieman, mutta muutoksen taustalla on myös yrityskauppoja: Veho on luopunut alkuvuoden aikana Espoon Ford- sekä Tampereen Citroën-, Peugeot- ja Honda -liiketoiminnoista.

Vehon liikevoitto oli 8,8 miljoonaa euroa eli 2,3 prosenttia liikevaihdosta.

”Alkuvuotta on leimannut haastava markkinatilanne ja toimialan keskittymiskehitys. Moni toimija keskittyy entistä vahvemmin yhteen tai muutamaan merkkiin. Vehon osalta alkuvuonna painopiste on ollut strategian toimeenpanossa, jonka mukaisesti keskitymme yhteistyöhön Mercedes-Benzin kanssa. Samalla olemme uudistaneet organisaatiorakennettamme, jotta pystymme entistäkin paremmin palvelemaan yritys- ja kuluttaja-asiakkaitamme”, toteaa Vehon toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen.

”Markkinatilanne ja kaikki sisäiset muutokset huomioiden voimme olla kohtuullisen tyytyväisiä avainlukuihimme. Samalla meidän tulee pitää jatkossakin tarkkaa huolta kannattavuudestamme ja tehokkuudestamme, jotta pärjäämme kireässä kilpailutilanteessa ja haastavilla markkinoilla. Kiitos kaikille veholaisille kovasta ja sitoutuneesta työstä alkuvuonna”, toteaa talousjohtaja Anssi Räsänen.

Fakta: Vehon 2019 1-4

  • Liikevaihto oli 389,3 miljoonaa euroa (406,3 miljoonaa euroa)
  • Liikevoitto oli 8,8 miljoonaa euroa (11,5), liikevoitto 2,3 % (2,8 %)
  • Sijoitetun pääoman tuotto 14,4 % (15,3 %)
  • Omavaraisuusaste 46,7 % (44,8 %)

LUE MYÖS Veho sitoutui autoalan Green deal -sopimukseen

Lue seuraavaksi