Uutiset

Autot

Veho vauhtiin Vehkalassa – uusien tilojen ensimmäinen Sprinter Rahtarit ry:lle

Mercedes-Benz Sprinter Rahtarit ry

Vehon uudet upeat tilat Vantaan Vehkalassa avattiin virallisesti joulukuun alussa, mutta toiminta oli talossa täydessä vauhdissa jo marraskuun puolella. Kevyemmän ajoneuvoluokan ensimmäinen luovutus suoritettiin marraskuun lopussa ja uuden Mercedes-Benz Sprinterin ylpeiksi omistajiksi saatiin sopivasti kuljetusalan ammattilaisia edustava Rahtarit ry -etujärjestö.

Vehon vahva panostus uusiin toimitiloihin kautta maan jatkuu vauhdilla ja nyt päivänvalon on nähnyt todellinen kruununjalokivi, kun Vantaan Vehkalan 1 200 neliömetrin kokonaisuus avattiin kaupalliselle toiminnalle. Vehkalassa keskitytään puhtaasti Mercedes-Benz-hyötyajoneuvojen myynti-, huolto- sekä korjaustoimintoihin ja toimipiste sijaitsee raskaimmankin liikenteen kannalta ihanteellisessa paikassa aivan Kehä III:n ja Valtatie 3:n kupeessa. Uusien tilojen omat tyylikkäät luovutuspisteet ovat jo saaneet kasteensa, ja ensimmäisen Sprinter-luokan ajoneuvo luovutettiin Rahtarit ry:n iloiselle ja ammattitaitoiselle joukkueelle jo ennen virallista avajaispäivää.

Kokonaispaketti ratkaisee


Rahtarien ydinkolmikko Suvi Puntti, Juha Nyberg ja Sari Nuutinen olivat odotetun iloisella ilmeellä vastaanottamassa uutta Sprinteriä. Johtotähdelle on suunnitteilla pitkä ura Rahtarien palveluksessa ja erityisesti vuoden 2023 50-vuotisjuhlallisuudet tulevat pitämään ajoneuvon kiireisenä.
Upea yksityiskohta on matkustamon kunniaseinä, jossa kunnioitetaan Rahtarien historialle tärkeiden Anna-Kaisa Lehtisen sekä Kimmo Puntin muistoa.

Rahtarit ry:n edellinen edustusajoneuvo oli myös Sprinter, joka palveli järjestöä kunnialla kahdeksan vuoden ajan. ”Uutta ajoneuvoa hankittaessa valintakriteereissä nousivat esille tilavuus, ajomukavuus, ympäristöystävällisyys, luotettavuus ja luonnollisesti ajoneuvon myyjän jälkimarkkinointipalveluiden kattavuus. Mercedes-Benz nousi ominaisuuksillaan nopeasti kärkeen ja Vehon myyntipäällikkö Olli-Pekka Narvion asiantuntevan palvelun kautta hankintapäätös oli helppo lyödä lukkoon”, kertoo Rahtarien puheenjohtaja Juha Nyberg.

Jäseniensä näköinen ajoneuvo

Kotelomarkiisi, astinlaudat, kylkiputket sekä taatusti riittävä valoteho tekevät Rahtarien Sprinteristä tyylikkään ja turvallisen ajoneuvon kaikkiin olosuhteisiin.

Rahtarit päättivät, että uuden ajoneuvon tulisi kuvastaa järjestön toimintaa ja jäsenkuntaa. ”Järjestimme omassa lehdessämme ajoneuvon suunnittelukilpailun ja saimme lähes sata hauskaa ehdotusta ajoneuvon varustelua ja ulkonäköä koskien. Suuri osa ideoista oli toteuttamiskelpoisia ja nyt meille luovutettu ajoneuvo edustaakin jäsenistömme ajatusmaailmaa mukavasti. Upeina esimerkkeinä toimivat matkustamon ’In memoriam’-kuvaseinä sekä sivuoven aukaisemisen mukana muuntautuva ajoneuvoteippaus. Sisätilan varustelun suunnitteli Tommi Ahvala ja toteutti Verhoomo Sorsa. Teippauksen puolestaan toteutti Teippi-Z Pate Kivisen vetovastuulla”, lisää Nyberg.

”Uusi Sprinter tulee palvelemaan järjestöämme esimerkiksi messuilla ja muissa alan tapahtumissa sekä jäsentapaamisissa. Matkustamon isot tilat palvelevat neuvotteluissa ja kolmen metrin pituinen tavaratila mahdollistaa runsaankin materiaalimäärän kuljetukset. Ulkomaan liikenteen kuljettajien laivamatkalla vuonna 1973 perustama yhdistys viettääkin kahden vuoden kuluttua 50-vuotisjuhlaa, ja merkkivuonna tulemme juhlistamaan toimintaamme Rahtarien malliin, mikä lupaa myös Sprinterille runsaita kilometrilukemia”, korostaa Rahtarien toiminnanjohtaja Suvi Puntti.

Jäsenien asialla

Uusi Sprinter on rekisteröity seitsemälle henkilölle, mutta pituuden ansiosta tavaratilaankin jää mittaa yli kolme metriä. Käytännöllisyyttä tuo myös näppärä matkustamon ja ohjaamon väliovi.

Rahtarit ry lähestyy viidenkympin villitystään vauhdilla ja järjestön toiminta kehittyy alan vaatimusten mukaisesti. ”Kuuntelemme jäsenistömme ääntä tarkalla korvalla ja pyrimme vaikuttamaan voimakkaasti niin alan lainsäädäntöön, polttoainepolitiikkaan, turvallisuusnäkökohtiin, tekniikan kehitykseen kuin kuljettajien hyvinvointiin. Olemme kiinnittäneet huomiota esimerkiksi ajo- ja lepoaikalain toteutukseen. Luonnollisesti myös alan koulutustilanne on tarkassa seurannassa ja teemme yhteistyötä eri kuljetusalan kouluttajien kanssa”, tiivistää järjestöpäällikkö Sari Nuutinen.

Veho vastaa haasteeseen

Veho Vehkalan uusissa tiloissa on myös tyylikkäät ajoneuvojen luovutuspisteet sekä raskaalle että kevyemmälle kalustolle. Vehon Olli-Pekka Narviolla oli suuri kunnia luovuttaa Vehkalan ensimmäinen Sprinter Rahtarien osaaviin käsiin.

Myös Vehon myyntipäällikkö Olli-Pekka Narvio on hyvin tyytyväinen ensimmäisen luovutuksen kohteesta. ”Alan edustusjärjestö toimii mainiona avauksena uusien toimitilojen myyntihistoriassa ja tyylikkäästi varusteltu Sprinter on oiva liikkuva käyntikortti myös Vehon toimintaan”, kertoo Narvio.

Rahtarien Sprinterin varustelun ja ulkonäön takana ovat alan ammattilaiset Verhoomo Sorsa, Ahvala Racing sekä Teippi-Z.

Merkittävä uutuus oli myös ajoneuvokonfiguraattorin käyttö hankintatilanteessa, jossa Rahtarien edustajat pääsivät räätälöimään omaa tulevaa ajoneuvoaan hyvin tarkoin. Tämänkaltaiset palvelut tulevat korostumaan tulevaisuudessa yhä enemmän ja lisäksi esimerkiksi vaihtoehtoiset energiaratkaisut ovat mullistamassa alan käytäntöjä. Vehkalan toimipisteen nykyaikaisuus on osa yrityksemme toimintaperiaatetta, jossa Mercedes-Benz sekä Veho kulkevat edelleen vahvasti kehityksen kärjessä, mikä näkyy suoraan asiakastyytyväisyyden korkeana tasona”, Narvio päättää.

Lue myös: Mercedes-Benzin pakettiautot sähköaikaan

Lue seuraavaksi