Uutiset

Autot

Veho Hyötyajoneuvot vauhdilla vuoteen 2013

Vuosi 2012 oli Veho Hyötyajoneuvoilla tapahtumarikas ja uudet tuulet puhalsivat dynaamisen yrityksen kaikilla osastoilla. Myynnillisesti hyvän alkuvuoden jälkeen markkinat rauhoittuivat oletetusti loppuvuotta kohden, mutta tästä huolimatta Veho Hyötyajoneuvot saavutti useita markkinointiennätyksiään. Veho Hyötyajoneuvojen johtaja Juha Ruotsalainen oli katsauksessaan hyvin tyytyväinen myös Seinäjoelle, Jyväskylään, Raaseporiin rakennettujen autotalojen valmistumisesta ja CharterWay-konseptien sekä FleetBoard-telematiikkajärjestelmän läpilyönnistä.

Raskaissa ajoneuvoissa uusi mallisto joka luokkaan

Raskaissa, yli 16 tonnin ajoneuvoissa Mercedes-Benz saavutti hienon markkinaosuuden ja 19,3 prosentin tulos on kaikkien aikojen paras. Tämä on merkittävä saavutus juuri tässä luokassa, sillä raskaissa myös kokonaismyynti oli edelleen kasvusuunnassa. Tämä vuosi näyttää myyntijohtaja Rami Ainialan mukaan raskaalla puolella lupaavalta, sillä Mercedes-Benzillä on tarjota täysin uudet mallit kaikille kuljetussegmenteille. Uusi Actros soveltuu kaukoliikenteeseen, Antos raskaaseen jakeluliikenteeseen ja piakkoin esiteltävällä Arocsila hoituvat esimerkiksi maansiirtotyöt sekä puutavaran kuljetukset.

Koko raskaalla rintamalla huomiota on kiinnitetty erityisesti omistamisen kokonaiskustannuksiin, mihin kuuluvat niin polttoaineen kulutus, huolto- ja korjauskustannukset, CharterWay-tuotteet, FleetBoard-järjestelmä sekä kuljettajakoulutukset. Näin asiakas saa parhaan mahdollisen hyödyn ajoneuvoistaan, mikä näkyy positiivisena taloudellisena tuloksena.  Uudessa Actroksessa säästöjä saavutetaan PPC:n eli älykkään vakionopeussäätimen avulla. Tämä ennakoiva järjestelmä esimerkiksi optimoi vaihteenvalinnan mäkisissä olosuhteissa ja rullausta käytetään aina kun se on mahdollista. Järjestelmä antaa mahdollisuuden huomattaviin polttoainekulutuksen säästöihin ja se käytössä koko Euroopan alueella.

Raskaaseen jakeluliikenteeseen soveltuva Antos on saatavana kolmella eri moottoriluokalla, kahdella ohjaamopituudella ja kahdella kattokorkeudella. Antosin Loader-malli on suunniteltu tarjoamaan mahdollisimman suuren hyötykuorman ja Volumer-malli on puolestaan oikea ajoneuvo kun tarvitaan mahdollisimman matalaa runkokorkeutta. Mercedes-Benz Arocs on uutuusmalli, joka esitellään tämän vuoden aikana. Arocs soveltuu niin maarakennus- ja työmaakäyttöön kuin maantie- ja maastoajoonkin. Uutuudessa on valittavissa 16 eri teholuokkaa aina 625 hevosvoimaan saakka ja ohjaamoversioitakin on 14 erilaista.

Erikoisajoneuvoissa monipuolisia uutuuksia

Veho Erikoisajoneuvojen myyntijohtaja Harri Arpalahti kertoi, että takana on mielenkiintoinen vuosi ja tälle vuodelle on tarjolla paljon merkittäviä uutuuksia. Linja-autoissa Setran ComfortClass 500 tuo huomisen teknologiaa jo tälle päivälle. Ajoneuvossa on edistyksellistä muotoilua ja mukavuutta sekä minimoitu ilmanvastus. Uudella Euro 6 -moottorilla on saavutettu kahdeksan prosentin polttoaineenkulutuksen säästö. Mercedes-Benzin Intouro on taas oikea vaihtoehto, kun tarvitaan monikäyttöisyyttä ja taloudellisuutta mahdollisimman hyvällä hinta-laatusuhteella. Intouro on parhaimmillaan lyhyillä linjoilla, mutta tarvittaessa sillä sujuu myös kaukoliikenne.

Monen autoharrastajan suosikkipeli Unimog kokee täyden uudistumisen, joka alkaa tämän vuoden aikana. Unimogit saavat Euro 6 -moottorit, uuden ulkonäön sekä sisustuksen. Samalla voimanpesien kokonaistaloudellisuus, ergonomia sekä suorituskyky nousevat uudelle tasolle. Uudet Unimogit jaetaan kahteen perusmallisarjaan eli UGE-malleihin, jotka soveltuvat tienhoitoon ja kunnallistekniseen käyttöön, sekä UHE-mallistoon, joka on suunniteltu esimerkiksi pelastus- ja sotilaskäyttöön. Uutuuksien ensisesittely tapahtuu näillä näkymin huhtikuussa.

Fuso Canterille vuosi 2012 oli Suomessa hyvä, sillä sen markkinaosuus keskiraskaissa kuorma-autoissa oli 11,3 prosenttia ja omassa kokoluokassaan komeat 56,9 prosenttia. Mallisto monipuolistuu entisestään nopeasti ja varsinkin Eco Hybrid -malli on herättänyt suurta huomiota. Eco Hybridissä sähkömoottori antaa 40 kW lisävoimaa 110 kW:n perusmoottorin lisäksi ja hybridin lisäpaino on ainoastaan 170 kiloa. Näin kantavuutta menetetään vain vähän, vaikka samalla polttoaineen kulutus laskee jopa 23 prosenttia.

Kevyellä rintamalla täydellinen valikoima

Kevyissä kuorma-autoissa Sprinter piti hyvin pintansa ja kokonaisosuus markkinoista säilyi lähellä 50 prosenttia. Pakettiautoissa Mercedes-Benz nosti osuuttaan ennätyslukemaan yli 11 prosentin ja nyt mallistoa täydentämään luokan kevyimpään päähän saapuu Citan-mallisto. Mercedes-Benz on kehittänyt Citan-malliston yhteistyössä Renaultin kanssa, mutta auto on selkeästi oma tuote, sillä sen muotoilu, alustarakenne ja sisustus ovat taattua Mercedes-Benzin laatua. Kulutus on miellyttävän alhainen 4,3 l/100 km ja huoltoväli 40 000 km. Pituusvaihtoehtoja Citanissa on kolme ja moottorivalikoimassa on kolme dieselteholuokkkaa sekä bensiiniversio.  Kantavuutta on parhaimmillaan 720 kiloa ja tavaratila vetää jopa 3,8 kuutiota. Suomeen saapuvien autojen varustelu on valmiiksi korkeaa tasoa ja siihen kuuluu esimerkiksi taloudellisuutta parantava BlueEfficiency-paketti. Citanin myynti on jo täydessä vauhdissa ja myyntiverkosto on sama kuin isoveli Vitolla.

Lue seuraavaksi