Uutiset

Autot

VDL Futura FMD2 – ekonomiavaihtoehto

VDL-tuotevalikoimasta löytyy myös lukuisia mielenkiintoisia vaihtoehtoja pikavuoroliikenteeseen ja tilausajoon. Vahvaksi ja ketteräksi vaihtoehdoksi tiedetty Futura-mallisto on täydentynyt uudella FMD2 -vaihtoehdolla, joka ominaisuuksiensa ja varustelunsa puolesta asettuu Futura FHD2 -mallin alapuolelle.

”Futura FMD2 on suunnattu hintakriittiseen segmenttiin – koululaisajoon, päiväretkiin ja seutuliikenteeseen”, kertoo VDL:n Pieter Gerdingh, jonka mukaan malli saattaisi ominaisuuksiensa puolesta löytää käyttäjiä myös Suomen pikavuoroliikenteestä.

Huomattavin ero kahden Futura-vaihtoehdon välillä on lattiakorkeudessa. FHD2:ssa matkustetaan 1450 milliä maantien yläpuolella, FMD2:n lattiataso taasen sijaitsee 20 senttiä alempana 1250 millin korkeudella. Lattiakorkeuden pudottaminen näkyy luonnollisesti tavaratilan pienentymisenä, mutta valmistajan mukaan normaalivarusteilla, kuten wc:llä ja standardioviratkaisuilla päästään 8,1 kuution tavaratilaan.

”Nyt jo tuotannosta poistuneeseen Futura Classic -malliin verrattuna tavaratilan määrä sen sijaan on kasvanut”, muistuttaa Gerdingh, jonka mukaan FHD2 ja FMD2 eroavat toisistaan myös monien yksityiskohtien osalta.

Ulkoisista elementeistä muun muassa ajovalokehykset, puskurit ja värivaihtoehdot ovat toisistaan poikkeavia. Sisällä matkustamossa eron huomaa selvimmin valaistuksessa ja käytetyissä materiaaleissa. Epäsuoran ja siten tunnelmallisen valaistuksen sijaan FMD2:ssa on aina suora valaistus ja käytännöllisyyden ehdoilla valitut helposti puhtaana pidettävät materiaalit.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi