Uutiset

Autot

Vaununvetäjän unelma-auto – Chevrolet Silverado 1500 Crew Cab 3.0 TD High Country

Jenkkilava-autot ovat tunnettuja hulppeasta varustelutasostaan, joka kattaa lähes kaiken mahdollisen ja hieman lisää. Chevrolet Silverado -mallisarjan huippuversio on High Country, jonka ajomukavuus ja etenemiskyky vastaavat korkeimpaankin vaatimustasoon. Runsaasti perävaunua, hevoskärryä, venetraileria tai matkailuvaunua vetävälle High Country on ihanteellinen ajoneuvo, sillä sen kamerakokonaisuudet, sähköohjattu iskunvaimennus sekä perävaunun valvontajärjestelmät tekevät vaunujen vetämisestä turvallista ja miellyttävää.

Chevrolet Silverado High Country on täynnä teknisiä, jokapäiväistä käyttöä helpottavia yksityiskohtia. Americarin Veli Kärkkäinen esittelee taaksepäin käännettävissä olevaa astinlautaa, joka toimii apuna lavalle nousemiseen tai kuorman käsittelyyn.

Jo pelkkä Silverado-nimi kertoo autoluokan harrastajille minkä tasoisesta ajoneuvosta on kyse. Parhaan High Country -varustelutason tunnistaa pronssin käytöstä niin auton sisä- kuin ulkopuolella. Taso esitellään hillityn tyylikkäästi ja pronssivärin huomioi varmimmin jo muutenkin Silverado-malliston tunteva henkilö. Luokan varustelutaso ja tekniset ominaisuudet edustavat autoilun huippuluokkaa, mikä näkyy luonnollisesti myös hinnoittelussa, joka lähtee viiden henkilön kevytkuorma-autoksi rekisteröitynä reilusta 90 000 eurosta.

Kaikki mukana

High Countryn tietokoneelle on mahdollista tallentaa useiden eri perävaunujen tiedot, jonka jälkeen automatiikka hoitaa turvallisuutta lisäävät asetukset kohdalleen.

Matkailualalla puhutaan all inclusive-paketeista, missä kaikki palvelut sisältyvät hintaan. Silverado High Country on autoluokan versio all inclusivesta, sillä teknologia-lisäpaketin ja vetokoukun lisäämisen jälkeen on vaikea keksiä, mitä autosta enää puuttuisi. Mukaan kuuluvat esimerkiksi 15 kuvakulman kamerajärjestelmä, HUD-näyttö, kolmitoimiset sähköiset astinlaudat, adaptiivinen iskunvaimennus sekä kauko-ohjattava sähköinen takaluukku. Mukavuutta, etenemiskykyä ja turvallisuutta lisääviä järjestelmiä on jokaiseen makuun, ja pelkästään kaikkiin ominaisuuksiin tutustuminen vie aikaa.

Myös moottori vastaa odotuksiin ja 277 hevosvoiman kolmilitrainen Duramax-turbodiesel kuljettaa isoa ajoneuvoa tarvittaessa hyvinkin ripeästi. Vääntömomenttia on enimmillään 624 newtonmetriä, ja ajamisen mukavuuden kruunaa huomaamattoman pehmeä 10-portainen automaattivaihteisto. Nykyaikainen moottori on myös yllättävän taloudellinen, sillä yhdistetty kulutus on vain 8,7 l/100 km.

Kantavuutta ja vetokykyä

Tämän hintaluokan ajoneuvon hankkijalla on yleensä selkeä tarve kyseiselle autolle ja High Countryn asiakaskunnasta monelle syynä ovat upeat veto-ominaisuudet. Voima sekä vääntö ovat luonnollisesti korkealla tasolla ja perävaunun tunnistavat järjestelmät takaavat asetuksiensa avulla turvalliset kuljetukset. Hulppeat kamerajärjestelmät saa kytkettyä myös vaunuun ja näin peruuttamiset sekä jyrkät mutkatkin sujuvat vaivatta.

 Itse autolle jää kantavuutta myös yli tuhat kiloa ja mainio ominaisuus on puhelimen applikaation avulla säädettävä adaptinen takajousitus kuorman painavuuden mukaan. Näppärä ominaisuus on myös astinlaudan kolmitoimisuus, jossa laudan saa halutessaan käännettyä taakse jämeräksi nousuportaaksi lavalle.

Ajamisen helppoutta

Koeajossa High Country käyttäytyy odotusten mukaisesti ja ajaminen on mukavuudeltaan parasta mitä rahalla saa. Hiljainen moottori ja sulava vaihteisto kuljettavat isoa autoa maantiellä kissamaisen pehmeästi. Maastossa Silverado ei kursaile ja oikeilla asetuksilla perille pääsy on käytännössä kuljettajan uskalluksesta kiinni.

Kamerakulmat sekä hud-näyttö tuovat turvallisuutta ja istuinten mukavuus on hintatason odotuksia vastaavaa. Nopeudenrajoittimen tuoma maltillinen vauhti harmittaa kieltämättä aika usein, mutta Suomen autoverotuksen ansiosta kuorma-autoksi rekisteröiminen on taloudellisesti järkevin vaihtoehto.


Lue seuraavaksi