Uutiset

Autot

Kun tavallinen ei riitä – GMC Sierra 3500 HD Denali

Mäntsäläläinen Americar Oy on tunnettu upeiden Chevrolet-kevytkuorma-autojen asiantuntija ja maahantuoja. Americarin kautta moni suomalainen autoilija on saanut alleen laadukkaan ja taatusti katseita kääntävän jenkkiavolavan. Koronakriisin aiheuttama komponenttipula on näkynyt myös Chevroletin tehtaalla viivästyksinä ja ajoneuvojen saaminen varsinkin USA:n ulkopuolelle on ollut hankalaa. Americarin totuttuun tyyliin ongelmaa ei jääty ihmettelemään ja Veli Kärkkäisen hyvien verkostojen kautta Americarissa voi nyt tutustus Chevrolet Silveradon sisarmalli GMC Sierran ylellisyyteen.

GMC Sierra edustaa kaikkea mitä jenkkiautojen ystävä osaa arvostaa. Reilun kuuden metrin pituus, jämerä 6,6 litran dieselmoottori, 445 hevosvoiman teho sekä 1234 newtonmetrin vääntö yhdistettynä ajomukavuuteen ja täydellisyyttä hipovaan varustelutasoon ei taatusti jätä ketään kylmäksi. Viiden henkilön autoon jää kantavuutta noin 1700 kiloa ja luonnollisesti mukana kulkee myös täyden 3500 kilon perävaunu. Tämä kattaus tekee Sierra Denalista todella monikäyttöisen ajoneuvon esimerkiksi metsä- tai rakennusalan urakoitsijalle ja kevytkuorma-autoksi rekisteröitynä hintatason saa hieman houkuttelevammaksi.

Auto täynnä yksityiskohtia

GMC Sierra Denalin ohjaamo ja matkustamo tarjoavat tilaa ja ylellisyyttä. Tällä ajoneuvolla matkanteko on mukavan rentoa ja turvallisuus säilyy pisimpienkin työpäivien aikana.

GMC Sierra on jenkkityyliin jo perustasolla todella kattavasti varusteltu ja Denali-tasolla mennään jo alan huipulle. Sierrasta löytyy miltei loputon määrä niin turvallisuutta, mukavuutta sekä käytettävyyttä lisääviä ominaisuuksia, joiden hyödyntäminen vaatii hieman opettelua, mutta on ehdottomasti sen arvoista pitkässä juoksussa.

Monipuolinen ajotavan valinta, HUD-näyttö, langaton puhelimen lataus, ylellinen nahkasisustus sekä puupanelointi yhdistettynä tilavuuteen ovat yksittäisiä esimerkkejä auton todella kattavista ominaisuuksista. Sierra on rakennettu huonoihin tieolosuhteisiin ja sen hulppea kamerajärjestelmä tuo turvallisuutta haastaviin tilanteisiin. Kamerakulmia on tarjolla joka suuntaan ja näin jokainen kanto tai kivi pystytään huomioimaan kaikissa olosuhteissa. Taustapeili tarjoaa todella terävän kamerakuvan, ja halutessaan voi valita myös tavallisen peilikuvan. Samaa tasoa on tarjolla myös valopuolella, sillä työvaloja löytyy joka suuntaan ja jopa sivupeileistä löytyy tarvittaessa valotehoa.

Rakennettu työntekoon

GMC Sierran takaluukku taittuu näppärästi astinlaudaksi, joka yhdessä esiin taitettavan käsivivun kanssa helpottaa lavalle nousua huomattavasti.

GMC:n lava kertoo omaa kieltään auton käyttötarkoituksesta. Takaluukun saa sähköisesti avattua joko kokonaan tai osittain ja lavakatteen saa taitettua avoimeksi tarpeen mukaan. Kuormaus on tehty mahdollisimman turvalliseksi ja nousuaskelmien lisäksi älykkäitä yksityiskohtia ovat takaosan nousua helpottava taitettava tukivipu ja takaluukun taittuminen astinlaudaksi. Itse lava on jämerästi päällystetty ja kestää varmasti vaikka raskaan polttoainesäiliön kuljetukset myös maasto-olosuhteissa.

Ylellinen ajettava

GMC Sierran kamerajärjestelmä edustaa autoalan ehdotonta kärkeä. Monipuolisista valinnoista saa näkyville kuvan jokaisesta mahdollisesta kulmasta ja eteneminen jatkuu ilman kolhuja vaikeimmissakin tilanteissa.

Tien päällä GMC Sierra on juuri niin miellyttävä kuin ulkomuoto antaa odottaa. Eteneminen on ylvästä ja loistava näkyvyys antaa varmuutta ison ajoneuvon hallintaan. Huikea vääntö yhdistettynä Allisonin vaihteiston sulavuuteen laittaa Sierran nopeasti oikeaan vauhtiin ja huippuluokan äänentoisto kruunaa ajomukavuuden. Rajoitin vie luonnollisesti hieman nautinnosta pois isommilla teillä, mutta työjuhtana toimiessa se ei kokonaisuuteen juuri vaikuta.

Americarin Veli Kärkkäinen kertoo GMC Sierran herättäneen mukavasti kiinnostusta jenkkiautojen ystävien keskuudessa ja asiakastoimitukset ovat jo alkaneet. Denali-varustukselle hintaa kertyy kevytkuorma-autona noin 110 000 euroa.

Lue myös: AmeriCar laajentaa valikoimaa – Chevrolet Silverado 1500 Crew Cab 3.0 TD LTZ Duramax

Lue seuraavaksi