Uutiset

Autot

Valkia Services luottaa Carsportin laatuun

Ville Kylmänen on oululainen taksialan yrittäjä, joka aloitti alalla kuljettajana vuonna 2005 ja parin vuoden kuluttua olikin jo aika perustaa oma yritys. Villen Valkia Services on koko toimintansa ajan panostanut laadukkaaseen sekä monikäyttöiseen kuljetuskalustoon ja pikkubussipuolella Kylmäsen luottopeleiksi ovat muodostuneet Jonasson Oy:n valmistamat Carsport-ajoneuvot.

Valkia Service Carsport Oulu

Ville Kylmänen hankki ensimmäisen Carsport-autonsa 2008, jolloin edelleen vara-autona käytettävä Transporter saapui yritykseen. Tämän jälkeen Kylmänen on suosinut Johtotähtien palveluita ja nyt yrityksen riveihin saapuu jo neljäs Mercedes-Benz Sprinter -pienoislinja-auto. Valkia Services on aina panostanut laadukkuuteen ja varustelun korkeaan tasoon, eikä tuoreinkaan ajoneuvo tee poikkeusta. Sprinter onkin varusteltu erittäin yksilöllisesti Kylmäsen tarkkojen toiveiden mukaisesti.

Ville Kylmänen tietää, että panostus kalustoon maksaa itsensä pitkässä juoksussa. ”Pienryhmätilausajot ovat vaativa asiakassegmentti, jossa pitkän matkan ajot sekä esteettömät ajot on pystyttävä hoitamaan kunnialla perusajojen ohella. Asiakkaiden viihtyvyys on siten todella tärkeää”, kertoo Kylmänen. ”Hyvä palvelu yhdistettynä miellyttävään matkantekoon jää asiakkaan mieleen ja on parasta markkinointia. Laadukkaassa kalustossa myös kuljettajat viihtyvät, mikä on erittäin tärkeää. Tällä hetkellä Valkia Services työllistää jo seitsemän henkilöä ja hyvän maineen ansiosta päteviä kuljettajia on ollut runsaasti tarjolla. Tärkeitä ovat myös turvallisuustekijät, sillä Mercedes-Benzin tunnettu laatu yhdistettynä esimerkiksi peruutuskameroihin sekä lisävaloihin ovat vakuuttaneet niin asiakkaat kuin kuljettajat”, korostaa Kylmänen.

Ville Kylmäsellä (vas.) oli erittäin tarkat vaatimukset uudelle Sprinterilleen ja Carsportilla haasteen otti vastaan myyntipäällikkö Mika Kuismanen, jolla on runsaasti kokemusta uusien teknologisten ratkaisujen tuomisesta käytäntöön. ”Villen vaatimuslista on erittäin pitkä sekä yksityiskohtainen ja se on muotoutunut tarkkaan jokapäiväisten työtehtävien sekä asiakkaiden viihtyvyyden mukaan. Moni toive vaati meiltä täysin uudentyyppisiä ratkaisuja, mutta innovatiivisuuden ja ammattitaidon avulla saimme tehtävät suoritettua Kylmäsen vaatimalla tasolla”, kertoo Kuismanen.

Kylmäsen hankkimaan Carsport GLE V.I.P Business -invataksin varustelista on hengästyttävän pitkä ja hyvin innovatiivinen. Ajoneuvossa on esimerkiksi langattomasti ohjattava Handilift-invanostin, inva-asiakkaan nousukahvat, lämmitettävä sisäaskelma, VIP-kokonahkaistuimet, sähkökiristeiset pyörätuolien kiinnitysvyöt, valokuitusisävalaistus, Pioneerin audiolaitteisto sekä laajennettu äänieristys

Kylmänen myöntää varustepaketin nostaneen ajoneuvon kokonaishintaa tuntuvasti, mutta hän näkee asiakkaiden viihtyvyyden ja turvallisuuden lisäämisen kannattavan. ”Erityisesti pyörätuolien sähköinen sidonta ja nousukahvat sekä invanostimen kauko-ohjaus ovat mielestäni erittäin tärkeitä ominaisuuksia sekä turvallisuuden, viihtyvyyden että kuljettajien työergonomian kannalta”, perustelee Kylmänen. Valkia Services onkin edelläkävijä teknisessä kehityksessä ja sähköinen pyörätuolisidonta on käytössä jo kaikissa yrityksen ajoneuvoissa, samoin kuin esimerkiksi Wi-Fi-yhteydet. Wi-Fi onkin saanut runsaasti kiitosta ja erityisesti ulkomaiset liike-elämän asiakkaat ovat olleet hyvin otettuja verkon toimivuudesta. ”Tavallaan autan myös jo paikallista yrityselämää, sillä kun lentokenttätaksi on aikaansa edellä, on suomalaisen yrityksenkin helppo vakuuttaa asiakas alueemme korkeasta teknisen kehityksen tasosta”, lisää Kylmänen.

Valkia Servicesin autoihin tulee vuosittain kilometrejä noin 150 tuhatta, joten on luonnollista, että kestävyys ja luotettavuus ovat erittäin korkeassa asemassa. ”Carsportin tuotteiden laatu on osoittautunut vuosien mittaan todella korkeaksi. Kahdeksan vuotta sitten hankittuun Transporteriin on moottori vaihdettu jo kahdesti, mutta Carsportin istuimet ovat edelleen alkuperäiset. Sama laadukkuus on toiminut muissakin ajoneuvoissa ja kun tämä yhdistetään Carsportin todella toimiviin jälkimarkkinointipalveluihin, on kyseessä todella kovan luokan yhdistelmä. Kaikki huollot ja takuuasiat on aina hoidettu ripeästi, eikä Oulun ja Tampereen välimatka ole koskaan osoittautunut ongelmaksi”, kiittelee Kylmänen.

Carsportin Juha Jonasson on tyytyväinen Kylmäsen kommentteihin ja korostaa suoran palautteen arvokkuutta. ”Asiakkailtamme saadut muutos- ja parannusehdotukset ovat kullanarvoisia. Taksiautoilijat ovat vaativa asiakaskunta, joka tietää mitä tahtoo. Heidän kanssaan tiiviissä yhteistyössä toimimalla pystymme selvittämään mitkä ratkaisut ovat teknisesti järkeviä ja taloudellisesti kannattavia toteuttaa”, kertoo Jonasson.

Oulun Vehon asiakkuuspäällikkö Jyrki Oosi on toiminut Ville Kylmäsen luottomyyjänä jo vuosien ajan ja nyt luovutettu Johtotähti oli kolmas tarkoin räätälöity Sprinter Valkia Servicesille. ”Ville Kylmänen on asiakkaana erittäin vaativa ja tietää tarkoin mitä haluaa. Tämä on myyjällekin haasteellinen, mutta samalla palkitseva tilanne, sillä täytyy pystyä selvittämään runsaasti yksityiskohtia niin maahantuojalta kuin korirakentajalta”, kertoo Oosi. ”Kylmäsen vaatimustason kautta myös oma alan erikoistuntemus täytyy nousta korkealle tasolle ja tämä näkyy muidenkin asiakkaiden palveluissa” Oosi lisää.

Jyrki Oosin yhteistyö Carsportin kanssa on alkanut jo 1998, jolloin Oosi oli vielä eri autotalon palveluksessa. ”Olen vuosien mittaan tilannut Carsportilta runsaasti monen merkkisiä autoja ja Vehon aikana luonnollisesti Mercedes-Benzien määrä on ollut huomattava. Viime aikoina myös Ford-tilataksien määrä on kasvanut ja uusi Connect-mallisto tarjoaakin hyvin kilpailukykyisen tuotteen pienempien taksibussien luokkaan”, Oosi jatkaa.Yhteistyön toimivuus Carsportin kanssa on varmistettu myös pari kertaa vuodessa järjestettävien tehdasvierailujen kautta, jossa Oosi sekä hänen asiakkaansa pääsevät tutustumaan tarkoin Carsportin toimintaan.  ”Carsportia ja Vehoa yhdistävät samanlainen ammattiylpeys, jonka kautta asiakas voi luottaa palvelujen toimivuuteen ajoneuvon koko elinkaaren ajan”, päättää Oosi.

Lue seuraavaksi