Uutiset

Autot

Uutisia johtotähdeltä

Mercedes-Benz mukana Power Truck Showssa 11. –12.8. Alahärmässä

Suomen suurin kuljetusalan messu- ja autonäyttelytapahtuma Power Truck Show järjestetään Alahärmässä 11. –12. elokuuta, ja Mercedes-Benz on vahvasti mukana tarjoamassa elämyksiä koko perheelle. Osastolla U135–U137 on esillä koko laaja Mercedes-Benz-mallisto kuorma- ja pakettiautoista aina henkilöautoihin saakka. Osaston isossa showkärryssä voi lisäksi shoppailla Mercedes-Benz Collection Shopissa ja tutustua uuteen Mercedes-Benz Uptime -palveluun, joka maksimoi raskaan ajokaluston käytettävyyden ja suunniteltavuuden. Tarjolla on lisäksi tietoa kuorma-autojen uusista turvavarusteista, jotka suojaavat myös jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Osaston uusi Fuel Duel Actros on varustettu muun muassa uudella kääntymisavustimella. Lisätietoa löytyy esimerkiksi Facebookista osoitteella https://www.facebook.com/mercedesbenzsuomitrucks/ .

Täyssähköisen Fuso eCanterin valmistus käynnistyi Portugalissa

Daimler Trucksiin kuuluva Fuso on aloittanut täyssähköisen eCanter-kuorma-auton valmistuksen Tramagalin tehtaallaan Portugalissa. Ensimmäiset Euroopan ja Yhdysvaltain markkinoille tarkoitetut sähkökuorma-autot toimitetaan asiakkaille lähikuukausien aikana. Uuden eCanterin lataus riittää kerralla noin 100 kilometrin ajomatkaan, ja mallit on tarkoitettu erityisesti jakeluliikenteeseen suurkaupunkialueilla. Hyötykuormaa mahtuu mukaan 2–3 tonnia, ja autossa on kuusi kappaletta 420 V:n ja 13,8 kWh:n litiumioniakkuja. Fuso eCanterit valmistetaan samalla tuotantolinjalla perinteisten Canter-mallien kanssa.

Mercedes-Benz Sprinterin uudet sähköversiot valmistetaan Düsseldorfissa

Mercedes-Benz on päättänyt uuden sukupolven sähkökäyttöisen Sprinterin valmistuksesta Düsseldorfissa sijaitsevalla tehtaallaan, josta muodostetaan Sprinter-osaamiskeskus. Tehtaaseen ja tuotantoon investoidaan 300 miljoona euroa, ja paikallisesti on sovittu joustavasta työajasta ja tehokkuuden kehittämisestä. Sprinteriä on valmistettu 55 vuodessa yli 4 miljoonaa kappaletta, ja Düsseldorfissa tuotanto alkoi vuonna 1995.  Viime vuonna Sprinter teki uuden myyntiennätyksen 193 400 myydyllä autolla. Lähivuosien aikana Mercedes-Benz Vans panostaa mallistonsa sähköistämiseen noin 150 miljoonaa euroa. Uuden sukupolven Vito ja Sprinter hyödyntävät samaa modulaarista teknologiaa, jota käytetään myös Mercedes-Benzin henkilöautomalliston tulevassa sähköistämisessä.

Tourismo RHD:n tuotanto käynnistyi, ensi keväänä tarjolla ABA 4 -hätäjarruavustin  

Euroopan eniten myydyn turisti- ja tilausajobussin Mercedes-Benz Tourismo RHD:n uusi sukupolvi on kohta täällä, sillä ensimmäinen linja-auto valmistui Istanbulin Hosderen tehtaalla heinäkuun lopulla. Ensimmäinen täysin uusi Tourismo RHD oli kaksiakselinen, 12,3 metriä pitkä malli. Tarjolla on kolme koripituutta 12,3–14 metrin väliltä, ja moottorien tehot vaihtelevat 260 335 kW (354–456 hv) välillä. Hyvä aerodynamiikka sekä noin 200 kilolla keventynyt korirakenne mahdollistavat polttoaineenkulutuksen ja päästöjen pienentämisen. Kulutusta voi vähentää edelleen lisävarusteina saatavilla PPC-vakionopeussäätimellä (Predictive Powertrain Control) ja Eco Driver Feedback -järjestelmällä (EDF), joka antaa kuljettajalle palautetta ja vinkkejä ajotavasta. Keväästä 2018 lähtien Mercedes-Benz Tourismoon samoin kuin Setran ComfortClass 500 sekä TopClass 500 – autoihin on saatavana ABA 4 -hätäjarrutusavustin, joka tunnistaa myös jalankulkijat.

Lue seuraavaksi