Uutiset

Autot

Uusi ympäristöystävällinen Fiat Fiorino saapuu Suomeen

Fiorino Van sopii hyvin työvälineeksi taloudellisuuden ja ison tavaratilan puolesta. Van-malli liikkuu ketterästi kaupunkiliikenteessä ja tavaran lastaus onnistuu ahtaissakin paikoissa. Ulkomitoiltaan kompakti Fiat Fiorinon tavaratila on 2,5 kuutiota, johon mahtuu jopa Euro-kuormalava.

Henkilökuljetukseen tarkoitettu Combi-malli yhdistää tila-autosta tutun ajomukavuuden ja aidon pakettiauton kuljetusmahdollisuudet. Autossa on mukavat istuimet viidelle ja reilusti tilaa myös tavaroille. Takaistuin on mahdollista taittaa kahdessa osassa tai poistaa kokonaan tavaratilan kasvattamiseksi jopa 2,5 kuutioon. Fiorino Combi on mahdollista myös saada kaksipaikkaisena CityVan-pakettiautona, jolloin yritys saa alv-vähennyksen ja käyttövoimavero on huomattavasti alhaisempi.

Fiorinon persoonallista ilmettä korostava keula on jämäkkä, voimaa ja turvallisuutta henkivä. Ajomukavuuteen on kiinnitetty paljon huomiota, muun muassa ergonomisen ajoasennon saavuttamiseksi.

Voimanlähteenä Fiat Fiorinossa on 1.3-litrainen dieselmoottori. Tämä Common Rail -turbodieselmoottori on 75-hevosvoimainen ja vääntää 190 Nm 1 750 kierroksella. Moottorin yhteyteen on mahdollista valita Comfortmatic-robottivaihteisto. Moottori täyttää Euro4-päästövaatimukset.

Taloudellisuus onkin Fiorinossa esimerkillinen: yhdistetty kulutus on vain 4,5 litraa / 100 km. Moottorin ympäristöystävällisyydestä kertovat myös poikkeuksellisen alhaiset CO2-päästöt, pakettiautossa vain 119 g/km ja henkilökuljetusmallissa 123 g/km.

Turvallisuudesta huolehtivat ABS-jarrut varustettuna elektronisella jarruvoimanjaolla (EBD). Fiorino Van -mallissa on vakiona kuljettajan turvatyyny ja Combi-mallissa lisäksi poiskytkettävä matkustajan turvatyyny.

Mukavuusvarusteena vakiona on esimerkiksi kauko-ohjattu keskuslukitus, sähköllä säädettävät ja lämmitettävät ulkopeilit sekä sähkötoimiset etuikkunat.

Fiat Fiorinon takuu on 3 vuotta / 150 000 km. Moottorin ja voimansiirron osalta peräti 5 vuotta / 150 000 km.

Lue seuraavaksi