Uutiset

Autot

Uusi Volkswagen Crafter 4MOTION

Volkswagen Crafter 4MOTION on vaihtoehto asiakkaille, joiden käyttötarkoitukseen tavallinen neliveto ei riitä. Sen erikoisvahvuuksia ovat jatkuvatoiminen ”heavy duty” -nelivetojärjestelmä, off-road-alennusvaihde sekä keski- ja takatasauspyörästön lukko.

Uusi Volkswagen Crafter 4MOTION on täysverinen maastopaketti- tai kuorma-auto, joka perustuu itävaltalaisen Achtleitnerin nelivetotekniikkaan. Näyttävän työjuhdan maavara on noin 100 milliä perusmallia suurempi. Volkswagen Crafter 4MOTION soveltuu erityisesti voimaverkkojen kunnossapitotarpeisiin, koneyrittäjille, rakennusyhtiöille, teiden kunnossapitoon sekä armeijan ja rajavartiolaitoksen käyttötarpeisiin.

Crafter 4MOTIONissa on jatkuvatoiminen, muuttuvalla voimanjaolla varustettu ”heavy duty” -nelivetojärjestelmä sekä sähköisesti kytkettävä off-road-alennusvaihde (i=2.5). Nelivetoinen Crafter etenee vakaasti myös haastavissa olosuhteissa, koska malleissa on vakiona sähköisesti kytkettävä 100-prosenttinen lukko sekä keski- että takatasauspyörästössä. Myös etuakseli voidaan tarvittaessa varustaa 100-prosenttisella tasauspyörästön lukolla.

Crafter 4MOTION on saatavilla sekä umpikorilla että alustavaihtoehtona. Laaja mallisto tarjoaa yhteensopivuuden useiden päällirakenteiden kanssa. Valmistajan mukaan esimerkiksi alustamallissa on standardoidut kiinnityspisteet eri korirakenteiden asennusta varten.

Crafter 4MOTION on saatavilla kokonaismassaltaan 3,5 tonnin maastopakettiautona ja kokonaismassaltaan viiden tonnin maastokuorma-autona. Teholtaan 120 kilowatin 2.0 BiTDI-moottori 6-portaisella manuaalivaihteistolla ja alennusvaihteella takaa vetovoiman vaikeissakin olosuhteissa. Nelivetoisen ajokin suurin lähestymiskulma on 28°, ylityskulma 25°, kallistuskulma 43° ja nousukulma 45°.

Volkswagenin mukaan se tarjoaa luokassaan ainoana valmistajana 4MOTION-nelivedon kaikkiin malleihinsa Caddystä Crafteriin. Tällä hetkellä vetotavaksi nelivedon valitsee joka kolmas suomalainen Volkswagen-hyötyauton ostaja. Maailmanlaajuisesti nelivetoratkaisuun päätyy joka viides ostaja.

Lue seuraavaksi