Uutiset

Autot

Uusi Sprinter panostaa turvallisuuteen

Pakettiauto- ja kevyen kuorma-autoluokan syksyn odotetuin tulokas on luonnollisesti Mercedes-Benz Sprinterin uusi vetovoimainen mallisto. Sprinterien uudistumisessa ei ole kyse pienestä faceliftistä, sillä nyt mallisto saa ulkonäkömuutosten lisäksi peräti viisi uutta turvallisuusjärjestelmää sekä taloudelliset Euro VI -moottorit.Uudistunut Sprinter-mallisto on ollut tilattavissa jo kesäkuusta lähtien ja varsinaiset toimitukset alkavat nyt syksyllä. Veho Hyötyajoneuvoista kerrotaan, että ennakkomyynti on ollut korkeaa tasoa ja merkittävät kehitysaskeleet ovat selvästi vakuuttaneet asiakkaat jo ennakkotutustumisen perusteella. Samalla kertaa on lisätty turvallisuutta merkittävästi, tekniikkaa on kehitetty tulevaisuuden tasolle ja muotoilu on silmänpistävän modernia niin ajoneuvon ulkopuolella kuin sisätiloissa.

Viisi uutta turvallisuusjärjestelmää

Mercedes-Benz on aina tunnettu turvallisuuden edelläkävijänä ja odotukset uudelle Sprinter-mallille olivat luonnollisesti korkealla. Hyvää kannatti odottaa ja nyt mallin saa varusteltua todella nykyaikaisilla avustinpaketeilla, joilla sekä auton käyttäjien että kanssaliikkujien turvallisuus kasvaa entisestään.  Vakiovarusteena uusissa Sprintereissä on esimerkiksi sivutuuliassistentti, joka tunnistaa voimakkaan sivutuulen tunnistimien avulla ja avustaa ajoneuvon ohjausta jarruttamalla auton tuulen puoleisia renkaita yksilöllisesti.  Sivutuulesta varoitetaan tietenkin myös mittaristossa ja assistentti aktivoituu 80 kilometrin tuntinopeudessa.

Kaukovaloassistentilla vaivattomuutta

Helppoutta ja joustavuutta ajamiseen antaa kaukovaloassistentti, joka pimeällä ajettaessa vaihtaa automaattisesti lyhyiden ja pitkien valojen välillä liikennetilanteen mukaisesti. Järjestelmästä vastaa tuulilasin sisäpintaan asennettu monitoimikamera, joka tunnistaa vastaantulevat ja edellä ajavat ajoneuvot automaattisesti. Kaukovaloassistentin saa sekä halogeeni- että xenonvaloihin ja sen voi hankkia joko erikseen tai osana kaista- ja ajoavustinpaketteja.

Kaistapakettiin kuuluvat kaukovaloassistentin lisäksi kaista-assistentti sekä kuolleenkulman assistentti. Kaista-assistentti aktivoituu 60 kilometrin nopeudessa ja se tunnistaa monitoimikameran avulla kaistamerkinnät. Kun ajoneuvo jostain syystä ajautuu ulos kaistalta, varoitetaan kuljettajaa sekä optisella että akustisella merkillä. Avustin ei tee varsinaista ohjausliikettä, vaan kuljettajan on ohjattava auto takaisin kaistalle

Kaistapaketin merkittävä uutuus on myös kuolleenkulman assistentti, joka valvoo auton sivuja kolmen metrin etäisyyteen. Toiminta aktivoituu 30 kilometrin nopeudessa ja se tapahtuu auton sivuille sekä taakse sijoitettujen neljän tutkan avulla. Järjestelmä varoittaa taustapeilin punaisella kolmiolla ajoneuvon sivulla tapahtuvasta liikenteestä. Jos kuljettaja tästä huolimatta kytkee suuntavilkun tai ohjaa autoa kyseiseen suuntaan, niin kolmio alkaa vilkkua ja akustinen varoitus kytkeytyy päälle.

Kattava ajoavustinpaketti

Turvallisuusjärjestelmien kruununa Sprintereissä on ajoavustinpaketti, johon kuuluvat kaikki edellä mainitut ominaisuudet sekä törmäyksen eston assistentti. Törmäyksen eston assistentti valvoo etupuskurin tutkan avulla välimatkaa edellä kulkevaan ajoneuvoon. Välimatkan lyhentyessä uhkaavasti assistentti varoittaa ensin merkkivalolla ja myöhemmin myös äänimerkillä. Järjestelmä ei itsessään jarruta, mutta avustaa kuljettajaa jarrutuksen tehostamisessa BAS PRO-järjestelmän avulla. Tämä assistentti automaattinen, mutta akustisen varoituksen voi halutessaan kytkeä pois.

Uusi Sprinter on edelläkävijä myös ekologisessa mielessä. Se täyttää ensimmäisenä pakettiautona uudet Euro VI -päästövaatimukset BlueTech-moottoreiden ja SCR-järjestelmän avulla. BlueTech-teknologiassa typpioksidien määrä laskee 80 prosenttia AdBlue-lisäaineen ansiosta ja SCR-katalysaattori muuttaa kemiallisesti typen ja ammoniakin vedeksi. Näistä parannuksista huolimatta moottorien suorituskyky on säilynyt entisellään ja nelisylinterisissä dieselmalleissa teholuokkia on kolme (70, 95 ja 120 kW) ja kuusisylinterisessä dieselissä kilowatteja on komeat 140. Valittavissa on myös 115 kW:n Euro VI -bensiinimoottori. Tehoista huolimatta Sprinter on kokoluokkansa taloudellisin ajoneuvo ja esimerkiksi madalletun alustan aikaansaaman paremman ajodynamiikan ansiosta sen yhdistetty polttoaineenkulutus on ainoastaan 6,3 litraa sadalla kilometrillä.

Muotoilulla nykyaikaisuutta

Muotoilun uudistuksissa huomio kiinnittyy ensin keulan profiiliin, jäähdyttimen säleikköön, korkeampaan konepeittoon sekä uuteen etupuskuriin. Ajovalot on myös laitettu täysin uusiksi sekä edessä että takana ja valittavissa on joko halogeeni- tai xenonvalot. Sisätiloissa pehmusteet sekä verhoilut ovat entistä kestävämmät ja huomion keräävät myös moderni ohjauspyörä sekä vaihteenvalitsin. Uuden sukupolven telematiikka on varustettu esimerkiksi Bluetooth-, AUX- ja USB-liitännöin ja siihen on myös liitettävissä peruutuskamera sekä navigaattori.

Lue seuraavaksi