Uutiset

Autot

Uusi Kia Sorento paljastetaan pian

KIA Sorento

Kia esittelee täysin uuden, kolmannen sukupolven Kia Sorenton Pariisin autonäyttelyssä lokakuun alussa. Uusi Sorento häikäisee upealla muotoilulla, sisätilojen tyylikkyydellä ja lukuisilla teknisillä uudistuksilla. Tuloksena on premium-tason iso katumaasturi, joka vakuuttaa kaikilla osa-alueilla. Muotoilullisesti uuden Sorenton tunnistaa modernista keula-ilmeestä, hienostuneesta sivuprofiilista ja takaa korostuvista vahvoista hartialinjoista. Auton sisäilmettä hallitsee ylellinen ohjaamo, joka yhdessä parantuneiden ajo-ominaisuuksien kanssa tekee Sorentosta entistäkin nautittavamman ajettavan.

Kolmannen sukupolven Sorento on kasvanut pituutta 95 millimetriä (4 780 mm) ja leveyttä 5 millimetriä (1 890 mm). Vaikka auton kattolinja on 15 millimetriä edeltäjäänsä matalampi, matkustajien päätila on kasvanut kaikilla kolmella penkkirivillä. Merkittävää on auton akselivälin kasvaminen 80 millimetrillä (2 780 mm), mikä on vapauttanut tilaa matkustamoon. Uuden Sorenton jalkatilat ovatkin aiempaa paremmat. Myös auton tavaratila on kasvanut 17,5 prosenttia 515 litrasta 605 (VDA) litraan kolmannen penkkirivin ollessa alhaalla. Uusi Sorento on saatavana 5- ja 7-paikkaisina versioina edeltäjänsä tavoin.

Uuden Sorenton korirakenne on merkittävästi edeltäjäänsä vahvempi sen valmistuksessa käytetyn suurlujuusteräksen ansiosta. Kolmannen sukupolven Sorenton korirakenteessa on käytetty 52,7 prosenttia suurlujuusterästä. Uusi korirakenne tarjoaa enemmän turvaa törmäystilanteessa. Samalla korin vääntöjäykkyys on parantunut. Uudessa Kia Sorentossa on käytetty yli kaksinkertainen määrä ultralujia teräslaatuja vanhaan malliin verrattuna. Huomiota on kiinnitetty erityisesti A- ja B-pilareiden alueisiin.

Sorenton erillisjousitukseen on tehty useita muutoksia ja parannuksia. Takajousituksen apurunko on kiinnitetty suuremmilla puslilla kiinni koriin vaimentaen tiestä ja renkaista kantautuvia ääniä. Suuremmat iskunvaimentimet on sijoitettu uudelleen parantaen korin hallintaa.

Uudessa Kia Sorentossa on suoraan ohjausvaihteeseen integroitu uusi sähköinen ohjaustehostin. Se tarjoaa paremman ohjaustuntuman ja -vasteen kuin perinteinen ohjausakselilla oleva tehostin. Uusi Sorento onkin ajettavuudeltaan luokkansa dynaamisimpia malleja tinkimättä kuitenkaan ajonautinnosta, jota asiakkaat odottavat ylelliseltä SUV-mallilta. Täysin uusi Kia Sorento on aiempaa kattavammin varusteltu. Uusina varusteina on saatavana muun muassa 360° Around-View Monitor -järjestelmä, älykäs sähkötoiminen takaluukku, mukautuva vakionopeudensäädin, etutörmäysvaroitin, risteävän poikittaisliikenteen varoitusjärjestelmä (peruutettaessa) ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä. Suomeen uusi Sorento saapuu ensi vuoden alussa.

Lue seuraavaksi