Uutiset

Autot

Uudet mitat kaupunkiajeluun – Nissan NV200

 

Tulokasta on jo odoteltu Suomen markkinoille, sillä NV200:n valinta vuoden 2010 pakettiautoksi on pitänyt mallia esillä. Pieniin ulkomittoihin on saatu sovitettua varsin runsaasti tavaratilaa ja pieni kulutus tarkoittaa edullisia käyttö- ja hankintakuluja. Käyttökuluihin on kiinnitetty huomiota suunnittelussa esimerkiksi huollon helppoudella ja etuosan turvarakenteilla, jotka suojaavat etutörmäystilanteessa herkkiä komponentteja, kuten jäähdytintä. Lähtökohdiltaan siis hyvin kiinnostava uusi vaihtoehto.

Mallisto koostuu pakettiautosta ja Combi-versiosta viidelle tai seitsemälle henkilölle, myöhemmin on tulossa vielä tila-autoversio. Pakettiauto-, eli Van-mallistossa on kolme perusvarustelutasoa: Comfort, Comfort Plus ja Premium. Koeajoautomme oli pakettiauto Comfort Plus -varustetasolla. Perustasoon verrattuna Plus tuo mukanaan ESP-vakaudenhallintajärjestelmän sekä sivuturvatyynyt ja noin 600 euroa lisähintaa. Jo perusversioon kuuluvat ilmastointi ja kaukolukitus.

Pieni, mutta tilava

Ulkomitoiltaan NV200 ei juuri poikkea tavallisesta henkilöautosta kuin korkeutensa puolesta. Esimerkiksi suosittu Nissan Qashqai+2 on pidempi ja leveämpi ulkomitoiltaan kuin NV200. Korkeuskin on hieman vajaa 1,9 metriä, joten sekään ei juuri rajoita mahtumista missään. Ahtaissa paikoissa lastausta ja purkua helpottaa kapeuden lisäksi sivuliukuovet molemmilla puolilla. Mallistossa on valittavana sivuliukuovet myös vain toiselle puolelle, ikkunoin tai ilman.

Rengaskoko on nykymittapuun mukaan pieni 175/70R14. Pieni rengas tarvitsee vähän tilaa, mikä ehkä hieman näkyy tavaratilassa. Myös lastauskorkeus on matala, pari senttiä päälle puolen metrin. Pyöränkotelot ovat pienet ja niiden väliin jää 1,22 metriä tilaa, joten FIN-lavakin sopii molemmin päin sisään. Tavaratilan muoto on varsin kantikas, mikä tekee siihen käytännöllistä tilavuutta. Ohjaamon ja tavaratilan väliseinä on muotoiltu tilavuuksien kannalta järkeväksi ja lattiatilan pituutta on saatu huomattavasti enemmän kuin kuormatilan yläosassa sitä on.

Tavaratilassa on asianmukaiset kiinnityspisteet lattiassa. Lisäksi sivuseinillä on kiinnityskiskot, jotka helpottavat monien erilaisten tavaroiden kiinnitystä. Kuormatilan lattian matto on sen verran liukasta materiaalia, että kuorman sitominen on kevyilläkin tavaroilla tarpeen.

Perustekniikkaa

Pakettiautoversioon on tarjolla vain dieselmoottori – Combissa on myös bensiinivaihtoehto. Moottori on Nissanin ja Renaultin yhteistuotantoa edustava 1.5 dCI tyyppimerkinnältään K9K. Sen tuottama 63 kW teho liikuttaa pikkupakua kohtuullisesti kaupunkiliikenteessä ja on sillä saavutettavissa nopeuksia, joista kaikilla Suomen teillä on kalliita seuraamuksia. Maantienopeuksilla ei tosin enää saada aikaan mitään loistavia kiihtyvyysarvoja. Henkilöautopuolella tästä moottorista on otettu suurempiakin tehoja.

Ajomukavuutta tuo moottorin varsin tasainen vääntö, joka ei lopu terävästi kierrosten laskiessa. Voimaa välitetään eteenpäin viisinopeuksisen vaihteiston välityksellä. Välitykset ovat melko lyhyet ja varsinkin kaupunkinopeuksiin passelit. Matka-ajossa voisi yksi harvempi välityssuhde hivenen pienentää melua, mutta väännön riittävyys voisi siinä tapauksessa rajoittua lähinnä tasaiselle moottoritielle.

Jousitus on edessä kierrejousin ja taka-akselilla tavara-automaiseen tapaan lehtijousin. Jousitus toimii kohtuullisen mukavasti tyhjälläkin kuormalla, vaikkakin epätasainen soratie ei tälle ole kaikkein kotoisin paikka. Korkeuteen nähden suhteellisen kapea auto tuntuu olevan myös jossakin määrin herkkä sivutuulelle. Yllättävistä tilanteista saattaa kuitenkin pelastaa tiellä pysymisen tässä Plus-mallissa oleva ESP-vakaudenhallintajärjestelmä.

Parhaimmillaan lyhyillä matkoilla

Ohjaamo on NV200:ssa kahdelle henkilölle. Kuljettajan istuin on varustettu etäisyyden ja selkänojan kallistuksen säädöillä. Selkänoja antaa hyvän sivuttaistuen, mutta istuinosa on hieman liian lyhyt ja ilman kaltevuuden säätöä siitä ei saanut ihan parasta ajoasentoa. Ohjauspyörässä on lisäksi korkeudensäätö.

Mittaristoa hallitsee reilu ja helppolukuinen nopeusmittari. Sen vasemmalla puolella ovat varoitusvalot, joista kylmänä liikkeelle lähdettäessä näyttäytyy vihreä jäähdytysnesteen lämpötilasymboli. Se kertoo nesteen olevan normaalia käyntilämpötilaa kylmempää – moottorinlämpömittaria ei ole.

Moottorin kierrosnopeusmittari on yhdistetty ajotietokoneeseen ja se on valinnainen näyttö esimerkiksi polttoaineenkulutuksen, matkan ja aikatietojen kanssa. Kierrosnopeuden se näyttää palkkina, joka ei ole kovin selvä lukea. Mutta sujuu ajaminen tällä ilman kierrosnopeusnäyttöä, sillä moottorin kierrokset on kyllä kuultavissa. Ajotietokoneeseen on ajastettavissa erilaisia muistutuksia huolloista ja esimerkiksi renkaanvaihdosta.

Nissan NV200 on varmasti tutustumisen arvoinen vaihtoehto lähietäisyyksille suuntautuvaa näppäränkokoista ja pienillä kuluilla menevää pakettiautoa suunnittelevalle. Selkeitä valtteja ovat kuormatilan muoto ja hyvä kantavuus suhteessa ulkomittoihin.

 

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi