Uutiset

Autot

Uudet matkailuajoneuvot houkuttelevat matkalle

Helsingin Caravan-messuilla esitellään lähes 200 uutta matkailuajoneuvoa ja kerrotaan ajoneuvomatkailun mahdollisuuksista. Messuilla kuulee tarinoita maailmanympärimatkasta matkailuautolla ja matkailusta Norjassa. Matkailuautojen vuokraustoiminta on myös esillä vahvasti tapahtumakokonaisuudessa. Caravan-messut järjestetään 18. – 20.1.2019 Messukeskuksessa Helsingissä samanaikaisesti Matkamessujen kanssa.

Ajoneuvomatkailu on vahvasti elämyksellistä. Caravan-messujen leirintäalueella kuullaan viikonlopun lauantaina ja sunnuntaina klo 12 Päivi ja Pekka Heiskasen matkasta matkailuautolla maapallon ympäri vuosina 2016-2018. Heidän reittinsä kulki läpi miljoonakaupunkien, autiomaiden, sademetsien ja vuoristojen. Matkamessujen lavalla perjantaina klo 16.30 kuullaan ajoneuvomatkailusta Norjassa. Antti Siljamäki kertoo kokemuksistaan ja antaa vinkkejä.

Vuokraus on usein helpoin ja ensimmäinen tapa tutustua ajoneuvomatkailuun matkailuautolla. Vuokraustoiminta on esillä Caravan-messuilla ja Matkamessuilla Touring Carsin osastoilla 3a11 ja 6p90. Matkamessuilla on Matkailuajoneuvotuojat ry:n osasto 6n88-90, jossa voi keskustella vuokrausmahdollisuuksista McRentin edustajien kanssa ja matkailuajoneuvojen rahoitus-ja vakuutusasioista OP:n edustajien kanssa.

Caravan-messujen leirintäalueelta saa lauantaina ja sunnuntaina klo 13 Hannu Kivikoskelta ohjeita matkailuajoneuvon turvalliseen talvikäyttöön ja klo 15 Ari Valve kertoo ajoneuvomatkailun mahdollisuuksista koko perheen matkustamisvaihtoehtona. Matkailuajoneuvotuojat ry:n Antti Siljamäki kertoo omatoimimatkailusta matkailuajoneuvolla Caravan-messuilla lauantaina klo 14 ja Matkamessujen lavalla sunnuntaina klo 15. Caravan-messujen leirintäalueella voi pelata minigolfia ja osallistua arvontaan, jossa pääpalkintona on 3000 euron lahjakortti matkailuajoneuvon vuokraukseen. 

Uusia matkailuajoneuvoja viime vuotista enemmän

Caravan-messuilla esitellään seuraavien merkkien uutuudet: Adria, Bürstner, Carado, Carthago, Ci, Concorde,  Dethleffs, Fendt, Hobby, Hymer, Kabe,  Knaus, LCM, Morelo, Poksi,  Rapido, Roadcar, Sunlight Tabbert ja Weinsberg.

Helsingin messuilla esitellään muun muassa Morelo Loft Trend 89M maantieristeilijä, joka on messujen suurin matkailuajoneuvo. Toiseksi suurin on Concorde Charisma 850 L, joka on messujen kallein matkailuauto. Dethleffs esittelee C’Jou 480 QLK -matkailuvaunun, jossa on makuutilat jopa seitsemälle. Esillä ovat myös pariskunnalle sopiva  Hymer DuoMobil -matkailuauto ja kolmiakselinen integroitu Knaus Sun I 900 LEG sekä kaksiovinen matkailuvaunu Adria Adora 673 P. Helsingin Caravan-messuilla esitellään matkailuajoneuvoja kaikissa kokoluokissa. Esittelyssä on myös WelhoLift, liikuntarajoitteisen nostolaite matkailuajoneuvossa.

Matkamessujen samanaikaisuus tuo suurta lisäarvoa Helsingin Caravan-messuille. Samalla kun tutustuu uusiin matkailuajoneuvoihin voi tehdä matkasuunnitelmat sekä saada arvokasta tietoa kotimaan ja ulkomaiden kohteista. Ja toisin päin – Helsingin Caravan-messut houkuttelee matkailusta kiinnostuneita ihmisiä tutustumaan matkailuajoneuvoihin ja kuulemaan ajoneuvomatkailun mahdollisuuksista.

Helsingin Caravan-messut ovat avoinna pe 18.1.2019 klo 12-19 ja la-su 19. – 20.1.2019 klo 10-18. Caravan-messujen kävijät pääsevät osallistumaan samalla lipulla Matkamessuille.

Lue seuraavaksi