Uutiset

Autot

Unvi Compa T – midiluokan matkantekijä

Ensimmäinen Mercedes-Benz 818D Varion alustalle rakennettu Unvi Compa T -midibussi nähtiin Suomessa kesäkuun puolivälissä Tahkolla pidetyssä Linja-autoliiton BUS 2012 -näyttelyssä. Auto oli esillä sen maahantuojan ja markkinoijan, seinäjokelaisen Oy Auto-Way Ltd:n osastolla.

Espanjalainen vuonna 1995 perustettu Unvi S.A. valmistaa busseja kaikissa kokoluokissa pikkubusseista aina isoihin VIP-luokan turistibusseihin sekä erikoisautoihin. Yrityksellä on kaksi tehdasta, joista toinen sijaitsee Espanjan Ourensessa ja toinen tehdas Camo Industria de Autocarros S.A., Vila Nova de Gaiassa Portugalissa. Yhdessä näiden kahden tehtaan valmistuskapasiteetti on noin 600 bussia vuodessa, joten aivan pienestä yrityksestä ei ole kyse.

Unvi Compa T:n takaosan muotoilu on tyylikkään pyöreä. Takavalot on toteutettu kuudella erillisellä led-valolla.

Auton etuosa ja sisäänkäynti ovat myös tilavat, joten autoon nouseminen ja poistuminen on helppoa. Kojelauta on Varion vakiomallia ja kuljettajan vasemmalle puolelle on koottu korin katkaisimet loogiseen järjestykseen. Jääkaappi ja 240 voltin pistorasia ovat heti sisääntulon oikealla puolella.

Unvin matkustamo on valoisa ja tilava. Näkyvyys kaikilta matkustajapaikoilta on todella hyvä isojen ikkunoiden ansiosta. Turistimallin istuimet ovat hyvät istua ja jalkatilaa on todella ruhtinaallisesti.

Unvin takatavaratila on siisti ja sileäpohjainen eli helppo lastata ja purkaa. Tilassa on valot ja ilmankierto molemmin puolin sekä lämpöpatteri tilan yläosassa.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi