Uutiset

Autot

Ultra-tyylikäs luksusluokan Coupé-tutkielma

Kuuden metrin mittainen coupé on juhlavan näköinen tutkielma.

Mercedes-Benz
18.8.2016

Ultra-tyylikäs luksusluokan Coupé-tutkielma

Pitkä konepeitto, kookas kaareva tuulilasi ja 24-tuuman kokoiset korin sävyiset vanteet säväyttävät.

Vision Mercedes-Maybach 6 luotaa markkinoita
• Kuuden metrin mittainen luksusluokan nelivetoinen Coupé
• GT-auton suorituskyky: 750 hevosvoimaa, 0-100 km/h alle 4 s
• Täyssähköauto – toimintasäde yhdellä latauksella 500 km
• Ensiesittely Pebble Beach-klassikkotapahtumassa Kaliforniassa 21.8.

Kansainväliset autoharrastajat ja maailman hienoimmat keräilyautot kokoontuvat vuosittain elokuussa Pebble Beach-rannalle Kaliforniaan hyvin erityiseen autojen kauneuskilpailuun. Kokoontumisessa esitellään täydellisesti entisöityjä muotopuhtaita harvinaisia klassikkoja ja kirsikkoina kakun päällä toimivat autovalmistajien ja muotoilustudioiden konseptiautot. Pebble Beach Concours d Élegance-tapahtuma on siis täydellinen paikka tuoda ensi kertaa yleisön silmien alle sensaatiomainen luksusluokan coupé-tutkielma Vision Mercedes-Maybach 6.

Kuuden metrin 2 + 2 – paikkainen Hot & Cool

Takanäkymää hallitsee Mercedes-Benz Arrow460-Granturismo luksuskonseptiveneen perän linjoja jäljittelevä muotoilu.

Pitkä konepeitto, kaareva kookas tuulilasi ja korin helmeilevän punaista pintaa toistavat kookkaat 24-tuumaiset vanteet yhdessä taitavasti koriin liitettyjen aerodynaamisten osien kanssa muodostavat Coupén ainutlaatuisen puhtaat linjat. Muotoilun viimeistelevät Mercedes-Benz Arrow460-Granturismo-luksuskonseptiveneen perän muotoja toistavat takaosan linjat. Pitkälle pyöränaukkojen eteen ja taakse ulottuvat kookkaat lokasuojien levitykset antavat vihjeen korilinjojen alle piilotetusta voimasta ja sen mahdollistamasta suorituskyvystä. Muotokielen ikoniset elementit ovat Mercedes-Benzin urheiluautojen DNA-perimään kuuluvat ylöspäin aukeavat lokinsiipiovet. Lähes kuuden metrin pituus (5,7 m) ja 2.1 metrin leveys takaavat, että Vision Mercedes-Maybach 6 ei jää missään olosuhteissa huomaamatta.

Neljä sähkömoottoria

Pyöränaukkojen väliin sijoitettujen ilmanohjainten reunaan sijoitetut LED-valolistat alleviivaavat Vision Mercedes-Maybach 6:n olevan täysiverinen nelivetoinen täyssähköinen urheiluauto. Neliveto on toteutettu jokaiseen pyörään sijoitettujen erillisten sähkömoottoreiden avulla, joille virtaa työntää lattian alle sijoitettu 80 kWh:n akusto. Parhaimmillaan kiihdytys 0 – 100 km/h sujuu alle neljässä sekunnissa. Huippunopeus on elektronisesti rajattu 250 kilometriin tunnissa. Toimintasäde yhdellä latauksella NEDC-normin mukaan mitattuna on 500 km.
Mercedes-Maybach on luksusautojen aatelia, jossa yhdistyvät tekninen täydellisyys ja loistokkuus. Mallisto muodostuu kolmesta vaihtoehdosta; Mercedes-Maybach S 500, Mercedes-Maybach S 600 ja panssaroitu Mercedes-Maybach S 600 Guard. Vision Mercedes-Maybach 6 on toistaiseksi yksittäiskappaleena valmistettu konseptiauto.

Lue seuraavaksi