Uutiset

Autot

Trafin sähköiset palvelut poissa käytöstä toistaiseksi

– Muut palvelukanavat käytössä

Liikenne- ja viestintäministeriö on pyytänyt Trafilta selvitystä Trafin palveluiden tietosuojasta ja -turvasta. Selvitys annetaan 12.12.2018 ministeriölle ja tämän jälkeen tehdään päätöksiä jatkosta. Sähköisten palveluiden käyttökatkon aikana Trafin muut palvelukanavat ovat käytössä vahvistetuin resurssein.

Sähköisten asiointipalvelujen ollessa suljettuina Trafin muut asiointikanavat toimivat normaalisti, yhteistiedot löytyvät Trafin nettisivuilta. Asiakaspalvelua saa puhelimitse, chatistä sekä Trafin palvelutuottajien toimipisteistä.

Kaikki Trafin lomakkeet julkaistaan mahdollisimman pian Trafin nettisivuilla. Tähän tiedotteeseen on koottu vaihtoehtoisia asiointimalleja sähköisille palveluille. Tiedotetta päivitetään.

Chat-palvelu ja puhelinpalvelu auttavat

Trafin chatissä neuvotaan arkipäivisin klo 10-20 ajoneuvojen rekisteröintiin, verotukseen, venerekisteriin ja ajokortteihin liittyviä asioissa ja sitä kautta voi tehdä mm. liikennekäyttöön oton ja poiston.

Lisäksi liikenneluvista annetaan neuvontaa arkipäivisin klo 10-16.

Puhelinpalvelussa voi tehdä chatissä tehtävien palveluiden lisäksi myös rekisteröintitodistuksen tilaukset. Liikennekäyttöön otto ja poisto puhelimitse:
p. 029 534 5119 (ma–pe klo 8–16.15)
p. 029 534 5139 (ma–pe klo 16.15–20 ja la–su klo 10–18)

Auton osto ja myynti, rekisteröintitodistuksen tilaus henkilökohtaisesti asioimalla

Auton ostoon ja myyntiin liittyvät asiat sekä mm. rekisteröintitodistuksen tilaus onnistuvat henkilökohtaisesti asioimalla vakuutusyhtiön tai rekisteröivän katsastustoimipaikan toimipisteessä. Toimipaikoissa voi tietenkin tehdä myös liikennekäyttöön oton ja poiston.

Rekisteröimistoimenpiteitä tekevät katsastustoimipaikat.

Vakuutusyhtiöiden omat sähköiset asiakaspalvelut toimivat normaalisti.

Muiden liikennemuotojen asiointipalvelut

Merenkulun meripalveluotteen voi tilata sähköpostitse merimiesrekisteri(at)trafi.fi, sjotjanstutdrag(at)trafi.fi tai puhelimitse 029 534 5000.

Kaikki Trafin lomakkeen tulevat Trafin nettisivuille mahdollisimman pian.

Trafi otti sähköiset asiointipalvelut pois käytöstä sunnuntaina 9.12.2018 varmistaakseen kuljettajatiedot-palvelun sulkeutumisen. Trafi antaa selvityksen sähköisistä asiointipalveluistaan liikenne- ja viestintäministeriölle 12.12. ja sen jälkeen tehdään päätöksiä sähköisten palveluiden jatkotoimenpiteiden suhteen. Kuljettajatiedot-palvelusta näki tiedon ajo-oikeudesta ja siitä, mitä ajoneuvoa voi kuljettaa.

Lue seuraavaksi