Uutiset

Autot

Toyotan hybridimyynti jatkaa kasvuaan

Toyota Motor Europe on myynyt Toyota- ja Lexus-autoja yhteensä 662 000 autoa kuluvan vuoden tammi-syyskuun välisenä aikana. Erityisen hyvin kaupaksi ovat käyneet sen hybridiautot, jotka edustavat jo 23 prosenttia koko myynnistä. Vuosi sitten vastaava lukema oli 20 prosenttia. Etenkin Keski- ja läntisen Euroopan myyntilukemat ovat kasvussa.

Myynnistä lähes neljännes on hybridiautoja, yhteensä 152 000 kappaletta. Läntistä Eurooppaa tarkasteltaessa jo joka kolmas Toyota Motor Europen asiakas valitsee hybridin. Vielä vuonna 2010 hybridejä myytiin 70 000 kappaletta, kun tänä vuonna hybridimyynti ylittänee 200 000 kappaleen rajapyykin.

”Eurooppalaiset asiakkaat ovat selvästi vakuuttuneita hybriditeknologiamme tarjoamista eduista. Olemme tyytyväisiä voidessamme vastata asiakkaiden tarpeisiin entistä laajemmalla hybriditarjonnallamme. Maailmanlaajuisesti hybridiautojamme on myyty jo yli kahdeksan miljoonaa kappaletta, joista miljoona kappaletta Eurooppaan”, johtaja Karl Schlicht Toyota Motor Europesta toteaa.

Hybridimyynti kasvaa myös Suomessa

Suomeen on rekisteröity syyskuun loppuun mennessä 9542 Toyota-autoa, ja merkin markkinaosuus on 11,6 prosenttia. Myös Suomessa saavutettiin hiljattain merkittävä virstanpylväs, kun kotimainen hybridimyyntimme rikkoi 10 000 myydyn kappaleen rajan. Suomessa myytiin ensimmäiset Toyotan valmistamat hybridiautot vuonna 2004, ja hybridimyynti on lisääntynyt joka vuosi. Vuonna 2014 Suomessa rekisteröitiin lähes 2200 Toyota Motor Companyn valmistamaa hybridiautoa, ja vuoden 2015 osalta ollaan jo lähes samoissa lukemissa. Suomessa Toyotan mallistoon kuuluu tällä hetkellä kuusi eri hybridimallia: Yaris Hybrid, Auris Hybrid, Auris Touring Sports Hybrid, Prius, Prius+ sekä ladattava pistokehybridi Prius PHEV. Seuraavaksi mallisto täydentyy uudella RAV4 Hybridillä.

Lue seuraavaksi