Uutiset

Autot

Tehdasvalmiita Mercedes-Benz-matalalattiabusseja Jouko-palvelulinjalle

 

Huhtikuussa liikenteeseen tuli lisäksi kolme Helsingin bussiliikenne Oy:n Sprinteriä ja yksi Taksikuljetuksen auto. Yhteensä Jouko-linjalla operoi 18 Sprinter-matalalattiabussia.

Autot on valmistettu erityisesti palvelulinjoja ajatellen. Esteettömään liikkumiseen on panostettu paljon, tukitangot on sijoitettu siten, että autossa pystyy liikkumaan tukitankoihin turvautuen. Jouko-palvelulinjan edustajat ovat käyttäjiä edustavan “testiryhmän” avulla vaikuttaneet autojen tuotekehitykseen ja varusteluun. Testauksen tuloksena autoihin lisättiin mm. liikkumisen turvallisuutta lisääviä tukitankoja. Matkustusviihtyvyyden takaamiseksi autot on varustettu erillisillä kuljettajan sekä matkustamon ilmastointilaitteilla.

Taksikuljetuksen sekä Helbin autot on valmistettu EvoBusin Mercedes-Benz-pikkubussitehtaalla Saksan Dortmundissa ja autot on toimittanut Veho Hyötyajoneuvot.

Jouko-kalusto koostuu kahden kokoisista autoista, luokat mini A ja B. A-luokan autoissa on 14 istumapaikkaa ja isommassa B-luokassa 16 istumapaikkaa. Molemmissa luokissa on lisäksi 4-6 seisomapaikkaa. Pienemmät autot on valmistettu kasten-tyyppisestä Sprinter-aihiosta, isommissa on puolestaan kokonaan bussitehtaalla rakennettu kori.

Mini A

Mercedes-Benz 515CDI
Paikat1+14+5
Pituus 6.945 mm
Ovet 2+0
Patterilämmitys
Eristelasit
Ohjaamo- ja matkustamoilmastointi

Mini B

Mercedes-Benz 515CDI
Paikat 1+16+6
Pituus 7.700 mm
Ovet 2+1
Takana ilmajousitus
Koko sivun niiaus
Pysäkkijarru
Patterilämmitys
Eristelasit
Ohjaamo- ja matkustamoilmastointi

 

 

Lue seuraavaksi