Uutiset

Autot

Täyden palvelun Caravan-liike

Turun sataman kupeessa toimiva Turun Länsi-Vankkurit Oy jälleenmyy Kaben ja Adrian matkailuautoja ja -vaunuja.

Uusien laitteiden lisäksi tarjolla on myös runsaasti käytettyjä autoja ja vaunuja sekä kattava valikoima nykyaikaisia lisävarusteita retkikäyttöön. Yritys palvelee asiakkaita myös nimenomaan asuntoautoihin ja -vaunuihin liittyvissä huolto- ja asennusasioissa.

Kuva: Tämän vuoden uutuuteen, Kabe Travelmaster 740 -matkailuautoon, pääsee tutustumaan Turun Länsi-Vankku-
reilla. Kylmät tyypit voi ottaa mukavasti sisätiloihin pystytetyllä leirillä. Vaunupuolella Kabelta tuli uusi Royal 740 -vaunu.

Perheyrityksen muodossa operoiva Turun Länsi-Vankkurit työllistää viisi henkeä, joista neljä on omistajaperhettä. Toimitusjohtajana toimiva Matti Uusilehto sanoo nyt olleensa yrittäjänä jo yli 38 vuotta.

Uran alussa Matti toimi maarakennusalalla tehden töitä Turun alueen kunnille. Maailman myllerrykset vaikuttivat myös Suomeen rankasti 90-luvun alussa ja se pisti Matin miettimään tulevaisuutta monen ammattiveljensä tavoin. Hän päätti myydä koneen pois ja ryhtyä matkailuajoneuvoalalle vuonna 1993.

Kuva: Matti Uusilehto (oikealla) on tehnyt Caravan-kauppaa Turun sataman kupeessa jo vuodesta 1993 alkaen. Poika Petteri Uusilehto liittyi joukkoon 1999 muutaman puhelintehtaalla vietetyn vuoden jälkeen.

Omaa kokemusta vaunumatkailusta Uusilehdoilla on jo 70-luvulta. Matin sanojen mukaan harrastus alkoi vuonna 1973, jolloin perhe kiersi Pohjoismaita ristiin rastiin. Veturina toimi tuolloin Toyota Corona 1500 ja vaununa Sprite Alpine. Matti tunnustaa olleensa ja olevansa edelleen enemmän vaunumiehiä.

Tämän päivän matkailu tapahtuu kuitenkin enemmän moottoripyörän selässä kelien niin salliessa. Kesällä, kun matkailusesonki on kuumimmillaan, kuluu aikaa niin paljon työn merkeissä, että vaunuiluun ei jää juurikaan aikaa. Silloin on helppo hypätä prätkän selkään ja harrastaa lähialuematkailua.

Turun Länsi-Vankkurit on ruotsalaisten Kabe-vaunujen ja -autojen Suomen vanhin yhtäjaksoinen jälleenmyyjä. Tänä päivänä yritys jälleenmyy myös slovenialaisen Adrian tuotteita. Vuoden 2016 uutuutena esillä oli Kabe Travelmaster 740 -matkailuauto.

Alustana Travelmasterissa on Fiat 2,3/130. Vaunupuolella uutuus on Kabe Royal 740. Kabe on Uusilehdon mielestä sellainen alan kärkituote, johon kaikki pyrkivät. Luja ja tiivis rakenne puhuvat puolestaan. Kabe-tuotteiden arvioitu kestoikä on noin 30 vuotta oikein hoidettuna.

Kuva: Kabe Royal 740 -vaunun tilava makuutila voidaan helposti erottaa verholla.

Adrian matkailuautot ovat puolestaan olleet Suomessa myyntitilastojen ykkösenä jo useita vuosia ja nyt vaunutkin tekevät vahvasti tuloaan modernin muotoilunsa ja varustelunsa ansioista.

Kuva: Adria tarjoaa vaunupuolella erittäin nuorekasta ja tyylikästä muotoilua. Tässä näkymä Adria Alpinan keittiö- ja ruokailutiloista.

”Vuoden 2016 kaupankäynnissä on havaittavissa pientä piristystä edellisvuosiin”, sanoo Matti Uusilehto. Toiminnan alussa myytiin kymmenkunta uutta vaunua/autoa vuosittain. Vuosituhannen alkuun mennessä päästiin noin sataan kappaleeseen vuositasolla, kunnes luvut tasoittuivat.

Nyt Matti kuitenkin näkee tilanteen kohtalaisen valoisana juurikin edellä mainittujen uutuuksien johdosta. ”Pidämme kaikki tuotteemme, niin uudet kuin käytetyt, esillä netissä ja Facebookissa”.

Kuva: Adria Alpinan eleganttia sisustaa kelpaa katsella. 

Huoltopuolella Länsi-Vankkurit tekee paljon sisustukseen liittyviä lisävarusteluja, kuten kameroiden, markiisien, ilmastointilaitteiden ja erilaisten telineiden asennuksia sekä korjauksia. ”Pystymme tarjoamaan hyvää palvelua niin vaunujen kuin autojenkin huolto- ja lisävarusteluasioissa. Lisäksi meillä on helppo poiketa aina, kun matka kulkee Turun sataman kautta”, päättää Matti.

Lue seuraavaksi