Uutiset

Autot

Tavoitteena vahvempi ote tavara-automarkkinoista

Myyntijohtaja Pentti Tuominen (oik.) ja myyntipäällikkö Marko Laine uskovat ME-Auton panostuksen kasvattavan edustuksessa olevien merkkien markkinaosuuksia.
- Renault-, Hyundai- ja Isuzu-tavara-automallistot ansaitsevat nykyistä korkeamman markkinaosuuden, pohtii Laine.

Pääkaupunkiseutu on merkittävä pelikenttä maamme tavara-automarkkinoiden kannalta. Simetron Groupin vähittäismyyntiketju ME-Auto Oy onkin päättänyt panostaa pääkaupunkiseudun tavara-autokauppaan varsin mittavin panoksin. Kaksi vuotta toiminnassa olleen Vantaan toimipisteen yhteyteen on perustettu ammattiautoilijoita palveleva tavara-autokeskus, joka palvelee automyynnin ohella myös jälkimarkkinoinnissa.

– Tavoitteenamme on yhtenäistää pääkaupunkiseudun tavara-autokauppa, joten keskitämme myyntitoiminnan yhteen pisteeseen hyvien liikenneyhteyksien varteen, kertoo myyntijohtaja Pentti Tuominen Kehä III:n varressa sijaitsevasta toimipisteestä.

Myyntityötä hoitamaan on rekrytoitu tavara-autokaupassa pitkän uran tehnyt Marko Laine, joka lupaa tarjota asiakkaille asiantuntevaa ja yksilöllistä palvelua.

– Meillä on tarjottavana erittäin laaja mallivalikoima, joten jokaiselle käyttäjälle löytyy varmasti sopiva työkalu, kertoo Laine. Renaultin tavara-auto mallisto on erittäin laaja ja sitä täydentää sopivasti Hyundain ja Isuzun valikoimista löytyvät autot.

Vuodenvaihteessa valikoimaa täydennetään hinnoittelultaan erittäin kilpailukykyisellä Dacia-mallistolla, joka kattaa sekä keveän avolava-auton, että kompaktin umpipakettiauton.

Tuomisen mukaan Dacia on jo nyt herättänyt laajasti kiinnostusta. ME-Auto on pääkaupunkiseudun ainoa Dacia-jälleenmyyjä. ME-Autolla on siis tarjottavana asiakkaille kalustoa pienestä kaupunkijakelijasta aina suurikokoiseen umpipakettiautoon unohtamatta valikoimaan kuuluvia Hyundai H1 ja Renault Trafic-tehdasbusseja.

Uuden kaluston ohella Vantaan toimipisteeseen keskitetään myös käytettyjen tavara-autojen myynti.

– Tämä on asiakkaalle selkeä etu, koska näin hän voi tutustua samalla käynnillä laajempaan vaihtoautovalikoimaan, muistuttaa Tuominen, jonka mukaan nyt vallitsevat talousnäkymät eivät suosi uuden toiminnan aloittamista, mutta tästä huolimatta yrityksessä on vahva usko talouden elpymiseen ja autojen myyntimäärien kasvuun.

Laine pitää aikoja haasteellisina, joskin samalla hän uskoo edustuksessa olevan malliston antavan paljon mahdollisuuksia.

– Autokauppaa tehdään paljolti tunnepohjalta, joskin tavara-autojen kohdalla tarpeella ja järkisyillä, kuten laadulla, hinnoittelulla ja jälkimarkkinoinnin ammattitaidolla on tunnetta suurempi merkitys.

Asiakaskunnassa ajetaan osittain myös vanhentuneella kalustolla ja vaikka vaihtoikä on tullut jo vastaan, on hankintaa siirretty tuonnemmaksi. Usein järkevä ratkaisu on kuitenkin löydettävissä: laajan valikoiman lisäksi uuden tai käytetyn kaluston hankinnan rahoitustapoja on tarjolla erilaisiin tarpeisiin.

– Lähestymme asiakkaita suoraan ja selvitettyämme heidän yksilölliset tarpeensa osaamme tarjota juuri heille sopivaa ratkaisua. Samalla toivotamme heidät tervetulleeksi tutustumaan mallistoomme sekä asiantuntevaan, ammattiasiakkaiden tarpeisiin räätälöityihin palveluihimme, summaa Laine.

Ari Perttilä

 

Lue seuraavaksi