Uutiset

Autot

Tässä on täysin uusi Ford F-150

Ford F150

Ford on esitellyt täysin uuden Ford F-150-avolava-auton, joka on uudelleensuunniteltu versio amerikkalaisten suosikiksi nousseesta ajokista. Valmistajan mukaan uusi F-150 on edeltäjäänsä sitkeämpi, älykkäämpi ja turvallisempi, mutta myös polttoainetaloudellisempi ja täynnä uusia ominaisuuksia.
Ford F-150 on osa Fordin F-sarjan avolava-autojen perhettä, joka on 37 vuotena peräkkäin ollut Amerikan myydyin avolava-auto ja 32 vuotena peräkkäin Amerikan myydyin ajoneuvo.
Auton rungossa hyödynnetään nyt ensimmäistä kertaa suurlujuuksista, sotilaskäyttöön suunniteltua alumiinia, jonka ansiosta paino on saatu pidettyä alhaisena.

Valmistajan mukaan vuonna 2015 markkinoille tuleva Ford F-150 on vahvin ja kestävin F-150 ikinä, ja sitä on testattu niin laboratorioissa, Fordin koeajoradoilla kuin Fordin vaativimpien avolava-autoasiakkaiden käsissä.

Ankara testaus vastaa Fordin vaatimuksia, jotka avolava-auto kohtaa läpi sen keskimääräisen 10 vuoden tai yli 240 000 kilometrin eliniän aikana. Testejä ajettiin vetäen raskaita perävaunuja ja mojovia kuormia läpi aavikkolaaksojen ja korkeiden vuoristoreittien 40 asteen pakkasista lähes 50 asteen helteisiin. Valmistajan mukaan F-150 ylitti vaativimpienkin asiakkaiden odotukset.

Ford tietää, että sen nykyiset asiakkaat arvostavat uraauurtavia, tuottavuutta parantavia ominaisuuksia, joista monet löytyvät uudesta F-150-avolava-autosta ensimmäistä kertaa segmentissään. Varusteiden joukossa on niin integroidut ajosillat mönkijöiden kuljettamiseen, LED-ajovalot kuin perävaunun hallintajärjestelmäkin.

Nämä ja lukuisat muut uudet ominaisuudet vahvistavat entisestään kuljettajaa avustavien ratkaisuiden joukkoa, joita ovat MyFord Touch-kosketusnäytöllä varustettu SYNC-yhteydenpitojärjestelmä, mäkilähtöavustin, peruutuskamera, peruutustutka, perävaunun jarrujen ohjain ja uudelleen suunniteltu laajennettu taka-astinlauta.

Täysin uuden F-150:n turvallisuuden perustana on ominaisuuksia, joihin kuuluvat lukkiutumattomat jarrut, luistonestojärjestelmä, elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, ympäripyörähdyksen estojärjestelmä ja perävaunun hallintajärjestelmä. Kaikki nämä ominaisuudet reagoivat ja avustavat kuljettajaa entistä nopeammin ja sujuvammin varmistaakseen turvallisen kyydin.

Neljän moottorin valikoima tarjoaa vertaansa vailla olevaa voimaa. Täysin uusi 2,7-litrainen EcoBoost- ja 3,5-litrainen V6-moottori liittyvät paikkansa lunastaneiden 3,5-litraisen EcoBoostin ja 5,0-litraisen V8:n joukkoon. 2,7-litrainen EcoBoost-moottori tarjoaa saman tehon 20 prosenttia polttoainetaloudellisemmin kuin keskitason V8.
Auto-Start-Stop-teknologja auttaa säästämään polttoainetta sammuttamalla auton sen ollessa pysähtyneenä lukuun ottamatta tilanteita, joissa autolla hinataan tai käytetään nelivetoa.
Ford F-150-avolava-autot valmistetaan edelleen Fordin Dearborning ja Kansas Cityn tehtailla.

Lue seuraavaksi