Uutiset

Autot

Tamlans jatkaa kehityksen kärjessä

Uutta myyntivoimaa ja uusia Pegabus-tuotteita

Tila-, hyöty- ja hälytysajoneuvojen asiantuntija Tamlans Oy on palvellut alan ammattilaisia jo 15 vuoden ajan. Yli 50 henkilöä työllistävä yritys juhli töiden merkeissä. Jatkuvan tuotekehitystyön hedelminä on markkinoille viime aikoina tuotu uutuutena Pegabus Transit Custom-tilataksi sekä lukuisia uudistuksia Pegabus esteettömään Caddyyn ja Pegabus-istuimiin.

Tamlansilla on mainio vauhti päällä ja tänä syksynä tuotantoon ovat siirtyneet myös Toyota Proacen ja uudistuneen Mercedes-Benz Sprinterin uudet Pegabus-tuotteet. Tuotteiden lisäksi Tamlans on panostanut tila- ja hyötyajoneuvopuolen myyntiin ja vankkojen ammattilaisten joukkoon on liittynyt alan konkari Jari Soukkio. Hän on toiminut itsekin taksialan yrittäjänä ja hänellä on takanaan 20 vuoden kokemus autokoripuolesta, esimerkiksi tuotannon esimiehenä sekä myynnissä. Soukkio tulee edustamaan kaikkien merkkien Pegabus-tuotteita koko maan alueella ja hän palvelee mielellään sekä autoliikkeitä että yksityisiä autoilijoita.

Esteettömyyttä Caddy-luokkaan

Pienten pakettiautojen luokka on kasvattanut merkitystään kautta linjan varsinkin monipuolisuutensa ansiosta. Esimerkiksi Caddy soveltuu monen tyyppisiin työtehtäviin ja viime aikoina kokoluokan esteettömien taksien määrä on kasvanut reippaasti. Tamlans on tietenkin ajan hermolla ja uusi esteetön Caddy Maxi onkin ottanut jo paikkansa ammattiautoilijoiden parissa. Asiakaspalautteen ja tuotekehityksen kautta ajoneuvon käytännöllisyyttä on jatkuvasti kehitetty ja nyt ajoneuvossa on esimerkiksi takapuskurin kohdalla sijaitseva kevenninpoljin, joka helpottaa entisestään pyörätuolirampin kääntämistä lattiatasolle. Mekanismi antaa turvallisuutta pyörätuolilla sisäänajoon ja tasainen lattia sekä huippuluokan kiinnitysvyöt takaavat huolettomat kuljetukset.

Asiakkaiden kautta on tullut Tamlansille yhä useammin viestejä myös erikoispyörätuoleista, joiden suuri leveys tuottaa perinteisten ramppien kanssa ongelmia. Myös tämä haaste otettiin Tamlansilla vastaan ja nyt tarjolla on rampin lisäkappale, jonka avulla isoimmatkin pyörätuolit saadaan kyytiin ilman ongelmia. Lisäkappale on kevyt ja sen asennus sujuu helposti ilman työkaluja.

Caddy Maxin esteettömään Pegabus-malliin ja Transporter Pegabus Pro -kampanjamalliin on mainio tilaisuus tutustua perinteeksi jo muodostuneella Volkswagenin ja Tamlansin yhteiskiertueella, joka alkoi lokakuun lopussa. Tänä vuonna Pegabus Road Show -kiertue jatkuu miltei jouluun saakka ja tarkemmat tiedot aikatauluista löytyvät Tamlansin kotisivuilta.

Tamlans on tuonut markkinoille myös uuden istuimen, jossa istuinosa taittuu ylös. Tämä helppokäyttöinen mekanismi on saatavilla kaikkiin istuinleveyksiin ja esimerkiksi liukuoven eteen sijoitettuna ratkaisu tarjoaa runsaasti lisätilaa takaosan istuinriveille siirryttäessä. Uuden ratkaisun ansiosta kuljetettava paari- tai pyörätuoliasiakas pääsee myös lähemmäs kuljettajaa, mikä on yllättävän tärkeä tekijä monille kuljetettaville. Moni taksiautoilija onkin kertonut saaneensa suoraa positiivista palautetta asiakkailtaan tämän ominaisuuden ansiosta.

Tamlansin muu istuinmallisto uudistettiin täysin vuosi sitten ja istuinten mukavuus, ulkonäkö ja turvallisuus edustavat alan ehdotonta huippua. Tälle syksylle on asiakkaiden toivomuksesta tuotu runsaasti uusia vakiokankaita, joilla oman ajoneuvon saa personoitua hyvin yksilöllisesti.

Tamlans on vuosien mittaan luonut toimivat ja luottamukselliset suhteet eri autovalmistajien kanssa. Uutuusmalleihin päästään tutustumaan nopeasti ja niinpä esimerkiksi uusista Toyota Proacesta ja Ford Transit Customista on jo tarjolla omat Pegabus-versiot. Ensimmäiset Customit valmistuivat kesäkuussa ja mallisto on myynyt mainiosti. Tamlans Oy:n toimitusjohtaja Kari Ojala kertookin, että Custom on tuonut tila- ja taksiautopuolelle mukavasti uutta toimintaa ja samalla on saatu runsaasti täysin uutta asiakaskuntaa. Ojala kertoo myös, että Proacen Pegabus-mallien tilauskanta näyttää lupaavalta ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille tehdään vuodenvaihteen tienoilla. ”Toyotan yksityinen asiakaskunta on hyvin oman tyyppisensä ja merkkiuskollinen, mutta myös julkisella sektorilla autoa on selvästi odoteltu ja tilanne on miellyttävän haasteellinen”, jatkaa Ojala.

Erikoisajoneuvojen kärjessä

Tamlans on opittu tuntemaan ambulanssien, johtoautojen, miehistöautojen ja muiden hälytysajoneuvojen asiantuntijana ja Ojala lupaa saman suuntauksen jatkuvan myös tulevaisuudessa. Tamlans on esimerkiksi valittu yhtenä kolmesta yrityksestä Valtion ajoneuvo- ja kuljetushankintojen Hanselin toimijaksi ajoneuvovarustelujen puolella. Ainutlaatuinen moduulityyppinen Volkswagen Amarok Negea -ambulanssi on myös löytänyt asiakaskuntansa ja tällä hetkellä sitä on myyty jo kuuteen eri maahan. Isoja neuvotteluja on käynnissä myös Norjaan ja Saksassa ambulanssi läpikäy juuri kaksivaiheista tyyppihyväksyntäprosessia.

Laadun ja asiakaspalvelun ehdoilla

Kari Ojala kertoo, että alan kilpailu on tällä hetkellä kovaa ja myös uusia ulkomaisia alan toimijoita saapuu tasaisesti markkinoille. ”Julkisissa hankinnoissa kilpailutukset ovat tiukkoja ja koska kotimaisen työn hinta on kohtuullisen korkea, on meidän pärjättävä laadukkuuden, turvallisuuden sekä palvelun korkean tason avulla. Pelkkä paikallisuus ei enää riitä, mutta jatkuva suunnittelu- ja testaustoiminta yhdistettynä asiakaskohtaiseen sekä korkeatasoiseen palveluun tulee toimimaan myös jatkossa meidän periaatteenamme. Tiedämme sekä koti- että ulkomaisten asiakkaidemme osaavan arvostaa näitä piirteitä myös jatkossa, mikä takaa Tamlansin menestymisen myös seuraavina 15 vuotena”, päättää Ojala.

Autoalan rautaiset ammattilaiset Timo Viitanen ja Jari Soukkio tuntevat hyöty, tila- ja erikoisajoneuvojen maailman kuin omat taskunsa. Alalla yli 20 vuotta työskennellyt Soukkio on nyt myös liittynyt Tamlansin osaavaan myyntihenkilöstöön.

Lue seuraavaksi