Uutiset

Autot

Taksitilausten määrä kasvoi viikossa +157 %

Suomalaiset ovat alkaneet koronarajoitusten höllentymisen jälkeen jälleen käyttää taksia aktiivisemmin. Yli 500 000 kyytiä vuodessa välittävän valtakunnallisen taksintilauspalvelu 02 Taksin datassa näkyy yli tuplasti isompia tilausmääriä verrattuna huhtikuun synkimpiin päiviin.

Suomen siirtyessä koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi poikkeustilaan maaliskuussa taksiala oli yksi niistä, joissa kriisin vaikutus näkyi todella nopeasti. 02 Taksin keräämästä datasta näkyy, että pahimmillaan koronarajoitusten aikana yhtiön puhelinpalveluun ja mobiilisovellukseen tulleiden tilausten määrä laski koko maassa jopa 60 % normaalista määristä.

Alimmillaan tilausmäärät olivat huhtikuun lopussa. Erityisesti viikot 16 ja 17 olivat todella hiljaisia.

Viikolla 23 nähtiin kuitenkin selkeä käänne. Koronarajoituksia höllennettiin merkittävästi 1.6. alkaen ja se heijastui välittömästi taksin tilaamiseen. 02 Taksin data paljastaa, että ma-ke 1.-3.6. tilausmäärät kasvoivat koko maassa +121 % verrattuna huhtikuun pahimpaan viikkoon. Sama trendi jatkui myös loppuviikkona, sillä kaiken kaikkiaan koko viikon kasvu verrattuna huhtikuun huonoimpaan viikkoon oli peräti +157 %.

”On ollut todella ilo huomata tämä kehitys. Ihmiset täysin ymmärrettävästi vähensivät liikkumista maaliskuun alun jälkeen. Nyt kun tilausmäärät ovat jälleen nousseet, on rohkaisevaa huomata, että luottamus takseihin ja uskallus niiden käyttöä kohtaan on säilynyt”, 02 Taksin liiketoiminnan kehitysjohtaja Petteri Niemi toteaa.

Kaupunkikohtaisesti erot ovat myös merkittäviä. Helsingissä tilausmäärissä kasvua oli huonoimpaan viikkoon +171%, Tampereella +241%, +Turussa 193 % ja Oulussa +227%

Datasta käy myös ilmi, että taksia tilataan tällä hetkellä enemmän vapaa-ajan tarpeisiin kuin liikematkailuun.

”Tämä on täysin ymmärrettävää, sillä monet ovat yhä etätöissä. Samalla se näyttää sen, että suomalaiset haluavat käyttää takseja vapaa-ajan helpottamiseen. Tämä on alalle rohkaiseva merkki”, Niemi pohtii.

Taksiala nousee kriisistä yhteistyöllä ja läpinäkyvyydellä

02 Taksin tilauspalvelun kumppaneina on taksiyhtiöitä ympäri Suomen ja palvelu tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden laajempaan tarjoomaan taksiensa valinnassa sekä taksiyhtiöille yhden kanavan, jota kautta asiakkaat pääsevät käyttämään heidän palveluitaan.

02 Taksin kumppaneita ovat muun muassa Menevä, OTAXI, Taxidata ja Kymenlaakson Taksi. Koronakriisistä huolimatta kumppaneiden määrä on lisääntynyt tasaisesti ja viimeksi palveluun liittyivät mukaan Keskustaksi, Korpitaxi sekä Rovaniemen Taksipalvelu. Yhteensä 02 Taksin kumppaniverkostolla on Suomessa noin 4000 autoa.

Petteri Niemi uskoo vahvasti, että taksiala tulee nousemaan koronakriisistä tekemällä yhteistyötä, tarjoamalla vaihtoehtoja ja olemalla läpinäkyvä asiakkaita kohtaan.

”Tulevaisuuden taksiala on sellainen, jossa asiakkaalla on entistä suurempi mahdollisuus valita millaista taksia haluaa käyttää sen sijaan, että valitsee vain mitä taksiyhtiötä käyttää. 02 Taksin kumppaneiltakin löytyy jo autoja limusiineistä ekotakseihin sekä sähkötakseihin. Uskomme vahvasti, että erottuminen on entistä tärkeämpää alalla. Kaikista tärkeintä on kuitenkin edelleen se, että asiakas tietää mitä saa tilatessaan”, Niemi summaa.

Lue myös: Miten se taksimatkan hinnoittelu nyt menikään?

Lue seuraavaksi