Uutiset

Autot

Taksiautoilijan omat työkalut

Verso­track Taksin päätoiminnallisuuksia ovat täysin sähköinen vuoro­raporttien käsittely, sähköinen maksutapahtuma-arkisto ja -tilastointi, taksiauton ajopäiväkirja integroituna keikkaerittelyyn, hätänappi ja tietysti reaaliaikainen paikannus ja reittihistoria. Järjestelmään voidaan liittää myös Foxguard A3 -alkolukko, jolloin kaikki puhallukset tallentuvat palvelimelle ja muista kuin nolla­puhalluksista voidaan lähettää hälytystekstiviesti toimistolle.

”Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä erityisesti kirjanpidon paperityötä helpottavaan sähköiseen vuororaporttien käsittelyyn”, kertoo myyntipäällikkö Jukka Kuusela STD Systemsiltä valottaen samalla järjestelmän toimintaa.

”Sähköinen vuororaporttitoiminto lähettää vuororaportin Versotrack-järjestelmään kuljettajan päättäessä vuoronsa ja ottaessa vuororaportin Semel-mittaristaan. Järjestelmässä on tallennettuna ja tilastoituina kaikki vuororaportit, joita voidaan myöhemmin selata, laskea yhteen ja käyttää palkanmaksun perusteena”, jatkaa Kuusela, jonka mukaan järjestelmään tallentuu myös jokainen maksutapahtuma ja miltä tahansa aikaväliltä voidaan ottaa kätevästi raportteja, erittelyjä maksutavoista ja tulostaa vaikka kuittikopioita.

Vuororaportit ja maksutapahtumat näkyvät reaaliajassa toimistolla, joten vuoron tiedot ovat käsiteltävissä heti vuoron päätyttyä. Tietoja ei tarvitse purkaa mihinkään eikä kuljettajalta vaadita erityisiä toimenpiteitä tiedonsiirtoa varten. Useissa takseissa eri puolilla Suomea käytössä oleva vuororaportti- ja maksutapahtumajärjestelmä on yhteensopiva uusimpien Semel-mittareiden kanssa.

Hätäapua ja tiedonkeruuta

Riski joutua onnettomuuteen tai rikoksen uhriksi on todellinen myös maaseudulla, vaikka hätänappijärjestelmä on tavallisesti käytössä vain suuremmissa kaupungeissa.
”Riskit ovat huomattavasti pienemmät maaseudulla, missä avun saaminen on myös vaikeampaa”, painottaa Kuusela.

Verso­trackin hälytysjärjestelmä perustuu autossa olevaan hätänappiin, jota painamalla tekstiviesti­hälytys lähtee välittömästi haluttuihin numeroihin. Viestissä on ilmoitus hälytyksestä, auton rekisteri­numero ja sijainti osoitteena. Luonnollisesti auto näkyy myös kartalla, joten apujoukot voidaan ohjata paikalle helposti.

”Taksien ajopäiväkirjat ovat usein vähän retuperällä”, tietää Kuusela, jonka mukaan Versotrack ylläpitää ajopäiväkirjaa automaattisesti. Auton ajotapahtumat tallentuvat järjestelmään ja ajotapahtumalle tallennetaan muun muassa kesto, matka, lähtö- ja lopetusajat sekä lähtö- ja lopetusosoitteet. Lisäksi reitti ja nopeushistoria tallentuvat ajotapahtuman tietoihin. Keikan reittiä ja kestoa sekä kilometrejä voidaan seurata järjestelmästä myöhemminkin. Ajopäiväkirjasta voidaan laskea myös kuljettajakohtaisia yhteen­vetoja summista sekä kilometreistä ja ajopäiväkirjaotteiden tulostus on muutaman hiirennaksautuksen päässä.

Versotrack Taksi perustuu auton sähköjärjestelmään ja taksimittariin asennettavaan, jatkuvasti Verso­track-keskusjärjestelmään yhteydessä olevaan tiedonkeruulaitteeseen.
Toimistopään toimintoja käytetään internet-selaimella, joten koneelle ei tarvitse asentaa uusia ohjelmia. Kaikki tiedot ovat tallessa palvelimella, joten tietoja voi käyttää ja käsitellä mistä tahansa. Järjestelmää pääsee kokeilemaan osoitteessa www.versotrack.fi/taksi.

STD Systemsillä on laaja asennusverkosto ja järjestelmän asennus vie yleensä vain muutaman tunnin. Järjestelmä toimii missä tahansa autossa ja laitteisto on e-tyyppihyväksytty ajoneuvokäyttöön. Tarjolla on myös edullinen leasing-vaihtoehto.
”Järjestelmän kulut ovat alle 50 euroa kuukaudessa, joten se maksaa itsensä takaisin säästyneinä kuluina ja työnä joka kuukausi moninkertaisesti. Samalla autoilija saa käyttöönsä huomattavan määrän lisätietoa toiminnastaan”, päättää Kuusela.

Lue seuraavaksi