Uutiset

Autot

Subaru kehittää nelivetoisen sähköauton

Japanilainen autonvalmistaja Subaru kehittää Global -perusrakenteen ohessa yhteistyöhankkeessa kiinteillä akuilla varustettua nelivetoista täyssähköautoa. Subaru aikoo esitellä uuden täyssähköautonsa vuoden kuluttua kesällä ennen Tokiossa järjestettäviä kesäolympialaisia.

Subarun nelivetoisen täyssähköauton perusrakenteen nimi on E-TNGA.

Subaru Corporation uusi nelivetoinen sähköauto rakentuu Subarun Global -perusrakenteelle, jota autonvalmistaja kehittää edelleen. Sähköautolle suunnitellun perusrakenteen nimi on E-TNGA ja se on sovellettavissa eri ajoneuvotyyppeihin, mukaan lukien C- ja D-segmenttiluokkien sedan- ja SUV -automallit. Uusi sähköauto on nelivetoinen.

Subaru kehittää sähköautoonsa asennettavaa uutta kiinteää akustoa yhteistyössä Panasonicin kanssa. Kehitteillä oleva uusi teknologia tarjoaa merkittävästi suurempia etuja nykyiseen litium-teknologiaan verrattuna, etenkin akuston kuormitusajan, kapasiteetin, painon ja lämmönkestävyyden osa-aluilla.

”Subarun toinen merkittävä askel kohti sähköistymisen korkeampaa teknologiaa on tervetullut. Panostus uuteen teknologiaan kertoo myös siitä, että Subaru panostaa edelleen vakavasti myös Euroopan automarkkinoille”, Subaru Nordic Ab:n toimitusjohtaja Christer Blomdell muistuttaa.

Subarun yhteistyöyrityksessä mukana ovat Panasonic, Toshiba, Toyota ja BYD.

LUE MYÖS Uusi Subaru Forester e-Boxer loppuvuodesta Suomeen

Lue seuraavaksi