Uutiset

Autot

Salmisaaren pysäköintihallissa 250 ruutuun tulee latausmahdollisuus

Varman pääkonttorin pysäköintihallissa Helsingin Salmisaaressa voi kesällä 2017 ladata sähkö- ja hybridiautoa noin 250 parkkiruudussa. Varma ja Parkkisähkö Oy asentavat pysäköintihalliin parhaillaan latausjärjestelmää, joka on laajuudessaan maailman suurimpia.

Varman ja Parkkisähkön yhteisen hankkeen asennustyöt Salmisaaressa alkoivat huhtikuussa ja rakennustyöt saadaan päätökseen kesäkuussa. Sen jälkeen kiinteistön käyttäjillä on mahdollisuus ladata kaikkia sähköautomalleja pysäköintihallissa. Varman lisäksi Salmisaaren kiinteistön käyttäjiä ovat muun muassa Danske Bank, Lemminkäinen ja Outokumpu.

Pysäköintihallissa on noin 250 parkkiruutua, ja kaikki parkkiruudut, jotka on mahdollista sähköistää, liitetään latausjärjestelmään. Salmisaaren pysäköintihalliin tuleva älykäs latausjärjestelmä kestää myös nopeiden teholatureiden aiheuttamaa kuormitusta. Latauslaitteen voi valita käyttötarpeen mukaan.

– Kysymyksessä on yksi maailman suurimmista yksittäisistä pysäköintihalleista, joihin tehdään tämänkaltainen lähes kaikki paikat kattava asennus, kertoo Parkkisähkön toimitusjohtaja Jiri Räsänen.

Sähköautojen määrä kasvaa lähivuosina voimakkaasti Suomessa, ja vuoteen 2030 mennessä ennustetaan teillämme liikkuvan arviolta 250 000 sähkö- ja hybridiautoa. Autokaupan mukaan sähköautojen myynnin suurin yksittäinen hidaste Suomessa on latauspisteiden vähyys. 

– Kun sähköautot yleistyvät, tarvitaan latauspisteitä sinne, missä autot seisovat pidempiä aikoja. Tämä on huomioitu myös kiinteistöjen ympäristösertifioinneissa ja vuonna 2019 voimaan astuvassa EU-lainsäädännössä, joka koskee mm. kiinteistöjen ja uudisrakennusten sähköautovalmiutta, toteaa Varman toimitilajohtaja Toni Pekonen. 

– Pysäköintihallin sähköautovalmius edistää mainiosti tavoitettamme keventää Varman hiilijalanjälkeä, ja samalla kannustamme myös vuokralaisiamme ympäristöystävälliseen autoiluun. Parkkihallin autot ladataan vihreällä sähköllä, koska kiinteistössämme käytetty sähkö on vesivoimalla tuotettua, Toni Pekonen lisää.

Kun Varman Salmisaaren parkkihallin asennus on valmis, voivat kiinteistön pysäköintipalvelujen käyttäjät tilata tarpeeseensa sopivan latauspalvelun Parkkisähköltä.

– Uskomme, että Salmisaaren pysäköintipalvelujen käyttäjät arvostavat palvelun joustavuutta. Lataamisen tarjoaminen palveluna tehostaa kiinteistön omistajan roolia ja mahdollistaa samalla sähköautojen nopeamman yleistymisen, toteaa Jiri Räsänen.

Parkkisähkö on saanut hankkeeseen Tekesiltä tuotekehitystukea.

Lue seuraavaksi