Uutiset

Autot

Recaro – tärkeä tuotemerkki Bayermannin tuotteistossa

Bayermann Ay on 25 vuotta Suomessa toiminut autotarvikkeiden maahantuoja. Yritys perustettiin 1983 Helsinkiin Perämiehenkadulle. Omistussuhde on 1989 lähtien ollut 50 % Riboco Oy:llä sekä 50 % Risto Virtalalla. Toisen perustaja osakkaan erottua yhtiöstä 1988 yritys siirtyi Lauttasaareen, missä se on paikkaa vaihtamalla viihtynyt näihin päiviin saakka.

Nykyään Bayermann Ay:n toimipiste sijaitsee Lauttasaaren Kiviaidankadulla. Risto Virtala, joka vaimonsa Raija Virtalan kanssa nykyään työskentelee yrityksessä ainoina päätoimisina työntekijöinä, on todella pitkän linjan Recarolainen.

Risto on maahantuonut ja hoitanut Recaron tuotteita 25 vuotta Suomessa. Bayermann nimenä syntyi 25 vuotta sitten Virtalan BMW taustan myötä, onhan BMW AG lyhenne sanoista Bayerische Motoren Werke, suomalaisittain baijerin moottoripaja. Mann loppu taas tuntui istuvan hyvin suomalaiseen suuhun ja sen lausuminen oli helppoa. Nimi oli syntynyt.

Recaro tänään

Recaro on siis aina ollut autourheiluväen tuotemerkki ja niin se on yhä tänäänkin. Recaron istuimet ovat aina antaneet hyvän sivuttais- sekä pitkittäistuen autoa ajettaessa.

Autourheilun lisäksi Recaro on vallannut alaa muillakin sektoreilla. Recaron istuimet ovat edelleenkin helposti asennettavissa kilpa-autoihin sekä autoihin, joilla syystä tai toisesta halutaan normaalia miellyttävämpi istuintuntuma.

Istuimien korkeahko hankintahinta ei merkitse estettä autoissa, joiden oma hinta on selvästi keskivertoa korkeampi. Istuinten korkea laatuvaatimus sekä hyvä istuttavuus merkitsevät enemmän kuin hinta. Haluttaessa Recaron istuin on kuitenkin asennettavissa lähes kaikkiin autoihin.

Ergonomia

Kilpa- ja urheilullisten istuinten lisäksi Recarolla on tarjota tänä päivänä liuta aivan muunlaisia istuimia. Tärkeä osa-alue on ns. ergonomiaistuimet, jolloin istuin rakennetaan varta vasten tietylle henkilölle ollen ns. apuvälineistuin.

Henkilöllä on esimerkiksi onnettomuuden seurauksena tai syntyjään olemassa jokin vamma, mikä estää istumisen normaalilla istuimella. Tällöin Recaron istuimesta rakennetaan joko auto- tai työkäyttöön juuri kyseiselle henkilölle sopiva istuin. Kyseisissä tapauksissa vakuutusyhtiöt ovat aktiivisesti mukana tuotetta tehdessä, koska ne toimivat usein maksumiehinä kyseisissä tilanteissa.

Toimistot

Tämän lisäksi Recaro on mukana toimistoistuin markkinoilla. Kaikissa työpisteissä, missä työn suoritus vaatii pitkäkestoista työistuimella istumista, ovat istuimen vaatimukset aivan eri luokkaa kuin normaalissa toimistotyöskentelyssä. Istuimesta on saatava hyvä tuki koko vuoron ajan, eikä siinä saa selkä tai takamus puutua.

Tuolilla on istuttava koko työpäivä reippaana, koska herpaantuminen saattaa johtaa pahoihin seurauksiin. Valvontahuoneet eri aloilla ovat hyviä esimerkkejä erinomaisen istuimen vaativista työpisteistä. Näissä työympäristöissä Recaro tuotemerkkinä puoltaa korkealaatuisena vaikkakin kalliina paikkansa.

Turvallisuus

Lastenistuimet ovat kautta aikojen aiheuttaneet kiivasta keskustelua. Tuotekehittely on mennyt onneksi eteenpäin aimo harppauksin ja nykyään markkinoilla olevat istuimet alkavat olla todellisia suojaistuimia.

Nykyään suurimpana ongelmana on auton omien turvavarusteiden (tyynyt) luoma ongelmatilanne lastenistuinten käytön suhteen. Tuleeko istuin asentaa etu- vai takapenkille? Onko lapsen turvallisempaa matkustaa kasvot eteenpäin vai taaksepäin? Recaro tarjoaa istuimet joka vaihtoehdolle.

Perusperiaatteena Recarolla on tarjota pienille matkustajille kaukalomallinen matkustustapa kasvot taaksepäin ja iän karttuessa istuimet muuttuvat hyvin lapsen vartaloa tukeviksi kasvot eteenpäin-malleiksi. Istuimien runko on useasti ns. kasvavaa mallia, jolloin istuimen käyttöikä sen muuntautumiskyvyn myötä kasvaa. Runkorakenteen takia istuimet ovat usein kilpailijoitaan raskaampia, mutta Recaron vartaloa tukeva ajatustapa ilmenee hyvin näissä istuimissa.

Työkoneet

Uutena aluevaltauksena Recaro pyrkii työkonemarkkinoille. Täällä työpäivät kuluvat ohjaamossa istuen ja samalla istuimella aktiivisesti työskennellen. Vaikka työkoneen istuimen on oltava miellyttävä istua, voi sillä olla muitakin erityisvaatimuksia normaaliin istuimeen verrattuna. Yksi vaadittava ominaisuus trukin ja monen muun työkoneen istuimelta on mataluus.

Istuimen selkänoja ei saa olla normaalikorkuinen, vaan sen on yletyttävä korkeintaan kuljettajan ristiselkään, jotta työtehtävien toteuttaminen koneella sujuu. Konetta peruutettaessa kuljettaja mielellään kääntää vartalonsa taaksepäin eikä korkea selkänoja saa olla silloin esteenä. Tähän työympäristöön Recaro on tuonut uuden istuinmalliston.

Veneisiin asennettavat istuimet ovat edelleen yksi Recaron aluevaltaus­alueista. Veneistuimet ovat useasti työistuinten tyyppisiä, mutta olosuhteiden vuoksi niillä on vielä kovemmat vaatimukset kuin maalla käytettävillä vastaavilla. Saksassa valmistettava tuotteisto ei kuitenkaan kata enää raskaan kaluston istuimia. Kuorma- ja linja-autoissa Recaro tuotemerkkinä ei aiheuttanut riittävää ryntäystä, joten vuonna 2007 tehdas päätti lopettaa kyseisten mallien valmistuksen.

Bayermann Ay:n muut tuotteet

Risto Virtala on koko elämänsä ollut kiinnostunut autojen ”tuunauksesta”, joten ei ole mikään ihme, että hänen yrityksensä tuo maahan ”tuunaukseen” tarvittavia komponentteja. H&R -madallussarjat jousineen, iskunvaimentimineen sekä cup-kit sarjoineen samoin kuin korkeus-säätöiset alustat sekä kallistuksen vakaajat kuuluvat tuotevalikoimaan. H&R:n levityspalat ja kilpajouset kuuluvat myöskin tuotteisiin.

Schrick- moottorin viritysosat kuuluvat osana tuotevalikoimaa. Schrick nokka-akselit, venttiilijouset, venttiilit ym. erikoisosat ovat tunnettuja sekä kilpaurheilussa että sarjatuotannossa. Kyseisiä osia asennettiin vielä 80-luvulla omalla korjaamolla asiakkaille, mutta nykyään ­Bayermann keskittyy ainoastaan osien ja tarvikkeiden maahantuontiin ja asennustyön saa suorittaa asiansa osaavat korjaamot. Lisäksi Bayermann tuo maahan vielä BBS:n keskiöitä sekä kehiä. Bayermannilla on noin sata aktiivista jälleenmyyjää, jotka ovat löytyneet yritysten oman mielenkiinnon myötä maahantuotaviin merkkeihin.

Pentti Nurmela

Lue seuraavaksi