Uutiset

Autot

Puhelinhuollosta taksivarusteluun – Huoltoketju.fi maanlaajuinen palveluverkosto

Mobiililaitteiden jälkimarkkinointipalveluihin erikoistunut Huoltoketju.fi on Matkapuhelinhuolto Digiman Oy:n, Mobila Electronics Oy:n ja Telepori Oy:n perustama ketju. Toiminta-ajatuksena on tarjota asiakkaille palveluita matkapuhelimen käyttöön ja huoltoon. Digiman Oy toimii myös taksivarustelijana ja toimii liikkuvan asennuspalvelunsa ansiosta laajasti asentaen esimerkiksi paikannusjärjestelmiä.

Tällä hetkellä Huoltoketju.fi:ssä on mukana kuusi toimipaikkaa. Tavoitteena on kuluvan vuoden aikana kasvattaa toimipistemääräksi 15.

Tampereella toimiva Digiman on perustettu matkapuhelinhuoltoyritykseksi vuonna 2000. Toiminta on laajentunut ammattiautojen, erityisesti taksien varustelijaksi. Yhtiön tuotepäällikkö Jussi Parjanen on toiminut taksivarustelijana ja jalansijaa pirkanmaalaisena taksiasentajana Digiman on saanut yrityskauppojen myötä. Vuodenvaihteessa Kuopion Matkapuhelinhuolto sulautettiin Digimaniin, joten nyt yhtiöllä on toimipaikka myös Kuopiossa.

Ajoneuvopaikannuslaitteita Digimanin edustuksessa ovat Helptenin ja Kihon tuotteet. Valikoimaan kuuluu useita erilaisia ja kattavuudeltaan eritasoisia järjestelmiä, ajopäiväkirjan tuottamisesta tarkkaan työkohteiden ja -lajien raportointiin, esimerkiksi kiinteistönhuoltoyritysten käyttöön. Vaikka Digiman on paikallinen toimija, sen palvelut on saatavissa periaatteessa minne vain. ”Voimme lähteä kauaskin, jos asennusurakka on riittävän laaja. Olemme käyneet Itävallassa asti asentamassa jäteautoihin ajotapahallintajärjestelmät. Siellä autoja oli 350 kappaletta”, kertoo Parjanen.

Alkolukot ovat nousseet tärkeäksi tuoteryhmäksi ja Digimanilla onkin panostettu siihen puoleen. Menekkiä on niin vapaaehtoisilla kuin valvotuilla laitteilla. Tässä kohdassa vapaaehtoiset laitteet tarkoittavat esimerkiksi tavallisesti takseissa käytettäviä laitteita. Ehkä niiden käyttö ei käytännössä aivan vapaaehtoista aina ole, sillä ne vaaditaan kuljetusten tilaajien kautta käyttöön. Valvotut laitteet ovat tarkassa viranomaisvalvonnassa. ”Valvotut laitteet asennetaan autoon ja sen jälkeen auto muutoskatsastetaan. Nämä laitteet myös kalibroidaan hyvin taajaan”, selittää Parjanen.

Digimanilla on laitteet ja oikeudet asennusten lisäksi myös tehdä alkolukoille kalibroinnit.

Alkolukkojen kalibrointi tehdään tarkoitusta varten sekoitetulla alkoholipitoisella kaasulla testipenkissä.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi