Uutiset

Autot

ProPäivät Turussa – ProVan Oy

Autovarustamo ProVan Oy järjesti huhtikuun lopussa Turussa autoilevan ammattilaisen Propäivät. Tapahtuma oli suunnattu hyötyajoneuvojen käyttäjille ja omistajille. Näytillä oli runsaasti ProVanin työnäytteitä sekä yrityksen yhteistyökumppaneita.

Paikalliset autoliikkeet olivat tuoneet esille laajan kirjon erilaisia ammattikäyttöön tarkoitettuja menopelejä. Uuden toimipaikan myötä samalla vietettiin myös avajaisia.

Kuva: ProVan Oy:n miehet Arto Rautanen (vas.) ja Henri Nikkilä järjestivät huhtikuun lopussa Turussa Propäivän, joka oli kohdistettu autoileville ammattilaisille.

Provan on nyt toiminut nelisen vuotta ja sen miehillä, Henri Nikkilällä ja Arto Rautasella, on pitkä kokemus ajoneuvojen rakentamisesta ja varustelusta. Jonkinmoista ”tuunausta” miehet toki myöntävät tekevänsä, mutta pääpaino toiminnassa on palvella asiakkaita ammattikäyttöön tarkoitettujen ajoneuvojen puitteissa.

Pakettiautojen varustelu on yrityksen oleellisinta aluetta, vaikka henkilöautoihinkin syntyy silloin tällöin lisävarusteluja.

Kuva: Propäivillä oli paljon hyötyajoneuvoja nähtävänä. Useissa esillä olleissa autoissa oli ProVanin tekemää varustelua.

Suurimpia työllistäjiä ovat lähialueen autoliikkeet, joiden uusiin autoihin ProVan tekee runsaasti erilaisia laiteasen-
nuksia ja varusteluja ennen kuin autot toimitetaan loppukäyttäjilleen. Yhteistyötä tehdään säännöllisesti Turun VV-Auton, Liedon VehonRaision Autotalo Laakkosen ja Raision Autokeskuksen kanssa muutamia mainittakoon. Nämä yritykset olivat myös mukana esittelemässä tuotteitaan Propäivillä.

Edellä mainittujen lisäksi on jatkuvaa toimintaa myös muidenkin yritysten kanssa. Autoliikkeille tehdään lähinnä paketti- ja pickup-autojen tavaratilan vanerointeja, erilaisten valo- ja lisälaiterautojen asennusta sekä huoltoautojen kokonaisvaltaista varustelua.

Kuva: Ford Ranger 4×4 varustettuna ”snorkkelilla”
ja lavakaarilla.

 

Kaikki toiminta tapahtuu asiakkaan toiveiden mukaisesti ja vuosien kokemuksen kautta pystytään asiakkaille tarjoa-
maan myös uusia ratkaisuja ja tuotteita. ”Seuraamme koko ajan uusien laitteiden, varusteiden ja lisävarusteiden kehitystä ja pyrimme tarjoamaan niitä asiakkaillemme. Kaiken tarpeellisen ja välttämättömän varustelun lisäksi teemme myös näyttäviä teippauksia”, kertoo ProVanin toinen jäsen Henri Nikkilä.

Kuva: Esillä ollut Kokemäen VPK:n ensivasteauto pitää sisällään runsaasti erilaisia ProVanin asentamia laitteita ja varusteita niin sisällä kuin ulkona. Kyseisen auton varustelutaso on koko maan mittapuunkin mukaan ainutlaatuinen. ”Ajoneuvo varus-
teltiin meillä täysin ”tyhjästä” autosta nykyiseen muotoonsa. Toista näin runsaasti varusteltua kyseiseen tehtävään sopivaa autoa ei Suomessa tiettävästi ole”, sanoo
Henri Nikkilä. 

Äkkiseltään uuden auton lisävarustelu voi kuulostaa vaatimattomalta toiminnalta, mutta ProVanin tapauksessa se saa uuden näkökulman. Varustelun nimissä yritys tekee lähes loputtoman pitkän listan erilaisia toimenpiteitä autojen käytettävyyden parantamiseksi.

Listalta löytyy tavaratilojen sekä lavojen vanerointia ja lasituksia, valaisinjärjestelmien asennusta (esim. LED, Xenon) ja erilaisia verhoilu-, eristys- ja sähkötöitä.

Kuva: Standby Oy:n Mika Paavola kädessään CAN-väyläohjaus-
järjestelmän kytkinpaneeli. Yritys suunnittelee ja valmistaa erilaisia sähkö- ja ohjausjärjestelmiä ajoneuvojen lisävarus-
teille. Tarjolla on myös kattava valikoima erilaisia hälytysvaloja, myös viranomaiskäyttöön.  

Viranomaisajoneuvoihin tehdään varoitus- ja hälytysvalojen sekä moninaisten multimedialaitteiden asennusta. Yhtenä hyvänä esimerkkinä oli Propäivillä esillä ollut ProVanin kokonaan varustelema Kokemäen VPK:n ensivasteauto.

Myös lainsäädännön pykälien täyttämiseksi tehtävät pakettiautomuutokset sekä kuorma-autojen pidennettyjen ohjaamojen varustelut ovat arkipäivää.

Kuva: Kokemäen VPK:n ensivasteauto on pullollaan nykyaikaista multimediatekniikkaa. Kaikki lisävarusteet ovat ProVanin asentamia.

Yritys tekee paljon huoltoajoneuvojen sekä eläinlääkintä- ja eläinharrastusajoneuvojen varustelua nimenomaan asiakkaan tarkasti määrittelemän tarpeen mukaisesti. Parhaimmillaan huoltoajoneuvot ovat auton, varaston ja pajan monikäyttöisiä yhdistelmiä.

Vapaa-ajan viettoon ProVanilla on tarjolla retkeilyajoneuvojen varustelua M1-luokan matkailuauton normien täyttämiseksi. M1-luokan matkailuauto on autoverosta vapaa ajoneuvo, kun tietyt kriteerit täyttyvät.

Kuva: Patrick Söderlund Suomen Autokaluste Oy:stä esitteli Sortimon ajoneuvokäyttöön tarkoitettuja säilytysratkaisuja. Järjestys se olla pitää huoltoautossakin.

Varustelun lisäksi yritys toimii monien laitteiden ja varusteiden jälleenmyyjänä. Hyllyiltä löytyy tavaraa muun muassa Kahalta, Standbyltä, One-ProltaDometicilta ja Haulermanilta. Valtaosa tuotteista toki asennetaan itse, mutta laatutietoiselle ”tee se itse miehelle” löytyy monen moista hyödyllistä varustetta.

Propäivillä oli esillä runsaasti ProVanin työnäytteitä sekä yrityksen yhteistyökumppaneita. Edellä mainittujen autoliikkeiden lisäksi tapahtumapäivillä oli mukana suuri joukko ProVanin asiakkaita ja muita yhteistyökumppaneita.

Kuva: Sadan kilon sähkömoottori nousee helposti takakonttiin Mikko Hirvosen esittelemän Haulerman-kuormanosturin avulla. Kotimainen nostin asennetaan kiinteästi
ajoneuvoon.

Huoltoliike Tuomisen huoltoautoissa pääsi näkemään mitä monipuolinen liikkuva korjaamo pitää sisällään. Janne Niska Oy:n kanssa tehtävästä yhteistyöstä oli esillä B-kortilla ajettava nostokoriauto.

Kuva: Edessä ProVanin Volkswagen Pickup ”turva-auto” joka kyllä kerää katseet kylillä. Takana Mestarikylmä Oy:n erikoisvarusteltu kylmää tuottava vuokrakärry, joka voidaan kytkeä vaurioituneen jäähdytysjärjestelmän korvaajaksi tai lisätehon tuottajaksi helteisinä aikoina. ProVan tekee varustelua myös Janne Niskalle, mistä esimerkkinä takana nostolava-auton varoitusvaloasennukset.

Valmiiden tuotteiden lisäksi tontilla oli esillä paljon erilaisia varusteita ja laitteita. Näillä ensimmäisillä Propäivillä vieraili noin reilu kaksisataa henkeä ja Henri Nikkilä toivottaakin kaikki nyt osallistuneet ja uudet kävijät mukaan taas ensi keväänä pidettävälle teemapäiville.

Miettipä Henri hyvän suosion johdosta, että järjestettäisiin myös syksyllä oma tapahtuma. Se jää nähtäväksi.

Kuva: Tyylikäs teippaus saa Nissan Navaran näyttämään lähes ralliautolta.

Lue seuraavaksi