Uutiset

Autot

Pohjolan Liikenne hankkii lisää Nissan LEAF –täyssähköautoja

Nissan Nordic Europe Oy
-Suomi                                                     08.08.2016

Pohjolan Liikenne on hankkinut 10 Nissan LEAF -täyssähköautoa varikkokäyttöautoiksi. Toimituksen jälkeen Pohjolan Liikenteellä on käytössään jo yhteensä 21 Nissan LEAFia. Uudet LEAFit luovutettiin Pohjolan Liikenteelle Autokeskus Olarista 1. elokuuta.

Pohjolan Liikenteellä on 550 linja-autoa ja lähes 1000 työntekijää, joista suurin osa on linja-autonkuljettajia. Nissan LEAFit toimivat kuljettajanvaihtoautoina.

”Ympäristöstä huolehtiminen ja vastuullisuus ovat meille tärkeitä arvoja ja tavoitteenamme onkin kehittää toimintojamme siten, että ympäristökuormitus minimoidaan. Niinpä sähköautot ovat meille luonteva  valinta. Auto palaa suunnitellusta työtehtävästään varikolle omaan latausasemaansa, josta uusi kuljettaja saa sen kätevästi seuraavalle tehtävälle. Turhia ajokilometrejä ei pääse syntymään”, toimitusjohtaja Heikki Alanko Pohjolan Liikenteeltä kertoo.

”Ensimmäiset 10 Nissan LEAFia hankimme jo vuonna 2014 ja positiivisten kokemusten perusteella päätimme lisätä nyt autojen määrää. LEAFin 200 km:n toimintamatka vastaa tarpeisiimme ja hiljaiset autot ovat saaneet paljon kehuja myös kuljettajiltamme”, Alanko lisää.

Nopeasti kasvava pikalatauspisteiden verkosto mahdollistaa pitkienkin välimatkojen kulkemisen. Suomessa pikalatauspisteitä on tällä hetkellä jo kymmeniä ja niiden sijoittuminen suurimpien kaupunkien väleille tekee matkustamisesta vaivatonta. Latausinfrastruktuurin kasvaminen tukee merkittävästi sähköautojen yleistymistä. Nissan yhteistyökumppaneineen on ollut vahvasti mukana Suomen pikalatauspisteiden rakentamisessa.

Nissan Suomen maajohtaja Anu Eskola pitää Pohjolan Liikenteen tilausta osoituksena luottamuksesta Nissan sähköautoihin: ”Olemme iloisia Pohjolan Liikenteen päätöksestä lisätä sähköautokantaansa Nissan LEAFeilla. Se on meille osoitus siitä, että ajomukavuuden, alhaisten käyttökustannusten ja päästöttömyyden ainutlaatuinen yhdistelmä vetoaa yrityksiin.”

”Olemme tietysti myös tyytyväisiä saadessamme lisää sähköautoja Suomen teille ja haluamme olla myös eturintamassa kehittämässä sähköautoilua tukevaa ympäristöä ja latausinfrastruktuuria jotta määrä voi kasvaa entisestään.”

Markkinoiden johtava sähköauto

Nissan LEAF oli maailman ensimmäinen massamarkkinoille suunnattu täysin sähkökäyttöinen auto, kun se lanseerattiin vuonna 2010. Se on säilyttänyt asemansa kaikkien aikojen myydyimpänä sähköautona. Alkuvuodesta Nissan vahvisti ajon aikana päästöttömien autojen teknologiajohtajuuttaan lanseeraamalla uuden Nissan LEAF 30 kWh:n. Mallin toimintamatka yhdellä latauksella on segmenttinsä pisin ja 26 prosenttia pitempi kuin aikaisemmassa LEAF-mallissa, peräti 250 km.

Nissan Euroopassa

Nissan on yksi merkittävimmistä aasialaisista autonvalmistajista Euroopassa, ja sen palveluksessa on yli 14 500 työntekijää suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa, tuotannossa, logistiikassa sekä myynnissä ja markkinoinnissa. Nissanin tehtailla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Venäjällä valmistettiin viime tilikaudella yli 635 000 autoa; palkittuja crossover-malleja, kaupunkiautoja, hyötyajoneuvoja sekä täyssähköautoja. Nissan LEAF on maailman suosituin täyssähköauto, jonka toimintaan 97 prosenttia käyttäjistä on tyytyväisiä ja jonka käyttäjistä 95 prosenttia on valmiita suosittelemaan autoa myös ystävilleen. Euroopan tuotevalikoimassa on tällä hetkellä 24 erilaista ja innovatiivista mallia, ja yhtiön tavoitteena on nousta Euroopan suosituimmaksi aasialaiseksi automerkiksi.

Lue seuraavaksi