Uutiset

Autot

Peugeot Power Tour – jälleen liikkeellä

Tavara-automallisoa nähtävänä oli varsin laajasti. Viime vuonna esitelty uusi Expert oli tila-autoversion lisäksi nähtävänä ja koettavana sekä normaalilla että pitkällä akselivälillä.

Useiden koeajettavien versioiden ohella Boxer-mallistosta kiertueella on mukana muun muassa malliston suurin kuorma-auto 17 kuutiometrin tavaratiloineen. Sama kori on kyllä mahdollista saada myös pakettiautoksi rekisteröitynä. Esimerkiksi konepajoille, LVI-liikkeille ja konevuokraamoille erinomaisesti soveltuvana avolavamallina nähtävänä oli alustana Suomeen tullut Boxer, johon täällä on asennettu Hiab Oy:n valmistama 4,2 metriä pitkä TRM-lava.

Huoltoautovarusteltuja Boxereita oli sekä Ja-Tools Ja-Elektro Oy:n Modulsystem-kalustein että Dynawatt Power Systems Oy:n Syncro-kalustein varustelemat mallit. Modulsystemsillä uutta ovat uudet mukaan otettavat tarvikesalkut, jotka toimivat myös hyllystössä laatikoina.

Dynawatin Boxer on varustettu 1600 watin invertterillä, jolla pyörivät normaalit käsityökalut, kuten kulmahiomakone. Sama laite lataa sekä käyttöakun että auton starttiakun verkkovirtaan liitettynä, myös auton laturi lataa käyttöakkua.

Henkilökuljetuksiin oli nähtävänä kolme eri kokoluokan autoa. Sekä pienin, Expert Tepee -tila-auto, että suurin Boxer minibussi, olivat yhdeksän hengen tehdasvarusteltuja autoja. Boxerista tullaan näkemään kiertueella myös 1+16 paikkainen tehdaslinja-auto. Näiden lisäksi yhdessä Boxerissa oli varmasti taksiväkeä kiinnostava Verhoomo Sorsan sisustus (kuvassa). Henkilöluku on 1+8 tai 1+13 koululaispaikkaa, sillä 5 istuimista ovat leveitä, kahdelle koululaiselle riittävää. Tämä auton taksihinta on 52 700 euroa.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi