Uutiset

Autot

Pakuhylly tarjoaa hyllyt pakuun

Vuonna 2010 perustetun Suomen Pakuhylly Oy:n toiminta alkoi E-Flex -nimen alla kulkevien avohyllyjen ja niitä täydentävien lisätarvikkeiden myynnillä verkkokaupassa. Pakkaamo ja konttori sijaitsivat tuolloin Laukkasen autotallissa.

”Kilpailijoiden käyttämän toimintamallin kopioinnilla tai pelkällä hintakilpailulla ei erotuta joukosta, joten halusin tuoda asiakkaille heidän toivoman tavan kalusteiden hankintaan”, kertoo Laukkanen, jonka mukaan kalusteasiakkaat ovat pääasiallisesti oman alansa asiantuntijoita.

”Putkimiehet, sähkö- ja rakennusliikkeet yhdessä muiden yrittäjien kanssa tietävät, mitä he kalusteiltaan vaativat. Heillä on myös asennuksessa tarvittavaa osaamista ja halukkuutta pitää auto tuotantokäytössä”.

”Valikoimaan kuuluu sekä avohyllyjä, että asiakkaiden toivomia vetolaatikostoja ja näitä täydentäviä varusteita. Pyrin pitämään E-Flex -tuotemerkin alla kulkevan valikoiman suhteellisen rajallisena, mikä omalta osaltaan helpottaa asiakkaan tekemää valintaprosessia. Valinnat muuttuvat vaikeammiksi nimikkeiden määrän kasvaessa. Samalla myyntihinnat nousevat ja toimitusajat pitenevät”, muistuttaa Laukkanen, joka lupaa tuotteille myös nopeat toimitukset. Itella huolehtii toimituksista kaikkialle Suomeen kahden päivän aikaikkunassa.

Kalustetoimituksen yhteydessä asiakas saa lainaksi asennuksessa tarvittavat erikoisyökalut palautuspaketteineen. ”Asiakkaat ovat selvästi yllättyneet positiivisella tavalla erikoistyökalujen lainausjärjestelmästä”, tietää kalustekauppias, jonka mukaan kerran verkkokaupassa käyneet asiakkaat palaavat asiakkaaksi hyvin usein, mikä viestii korkeasta asiakastyytyväisyydestä. Myynnin ohella yritys on nyttemmin alkanut tarjota myös asennuspalvelua lähinnä paikallisiin toimijoihin nojautuvan verkoston avulla. Toiminnan alkusysäyksenä ollut käytettyjen kalusteiden myynti näyttelee edelleen pientä, mutta toisaalta merkittävää sivuroolia.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi