Uutiset

Autot

Pahkakankaan Liikenne panosti Auto-Cubyn pikkubussseihin

Palveluliikennettä parhaimmillaan

–       Pahkakankaan Liikenne panosti Auto-Cubyn pikkubussseihin

Pahkakankaan Liikenne on Evijärvellä Etelä-Pohjanmaalla kotipaikkaansa pitävä monipuolinen linja-autoalan yritys, jonka palvelumuotoihin kuuluvat niin linjaliikenne, tilausliikenne, palveluliikenne sekä invalidi- ja potilaskuljetukset paarivarustetuilla pienoislinja-autoilla. Tänä keväänä yritys panosti Seinäjoen kaupungin palveluliikenteen hoitamiseen ja tarkoitusta varten hankittiin viisi uutta Mercedes-Benz Sprinter -alustoille rakennettua Auto-Cubyn City-pikkubussia.

Jari Pahkakangas perusti Pahkakankaan Liikenteen Evijärvellä vuonna 1995 ja vauhtiin päästiin yhden linja-auton voimin. Yritys on kasvanut tasaisen nopeasti ja tällä hetkellä kalustoon kuuluu jo 11 pikkubussia sekä kolme yli 50 henkilön linja-autoa. Pahkakankaan asenteesta kertoo hyvin se, että kaikilla yrityksen kuljettajilla on jo nyt suoritettuna linja-auton kuljettajilta syyskuun puoliväliin mennessä vaadittavat ammattipätevyysvaatimukset. Myös yrityksen tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä autojen puikoissa on jo nyt kaksi perustajaperheen toisen sukupolven kuljettajaa, kun Johanna ja Jani Pahkakangas ovat yhtiön toiminnassa vahvasti mukana.

Helppokulkuisuus miellyttää asiakaskuntaa

Pahkakankaan Liikenteellä otetaan asiakaspalaute tarkoin huomioon ja Auto-Cubyn busseissa varsinkin kyytiin nousemisen ja poisjäämisen helppous on miellyttänyt kuljetettavia.  Palveluliikenteessä asiakkaista suuri osa on yli 65-vuotiaita, joilla monella on jo rajoituksia liikuntakyvyssä. ”Auto-Cubyn matalalattia-auton noin 24 senttimetrin askelkorkeus, leveät oviaukot sekä runsas kaiteiden ja kattohihnojen määrä ovat saaneet kiitosta ja moni vanhus onkin huomannut miten helppokulkuisia uudet Sprinterit ovat. Asiakkaistamme suuri osa on edelleen rempseää ja puheliasta, eli mikäli auto ei miellyttäisi, tulisi se nopeasti ilmi”, naurahtaa yrityksen Seinäjoen toiminnoista vastaava Johanna Pahkakangas.

Turvallista kuljetuskykyä jopa 26 matkustajalle

Auto-Cubyn valinta Sprintereiden toimittajaksi on osoittautunut osuvaksi valinnaksi. ”Auto-Cubylta saimme juuri tarvitsemiemme kokoluokkien ajoneuvoversiot ja muutenkin palvelu oli huippuluokkaa. Toimitusaika oli viidelle yksityiskohtaisesti varustellulle autolle todella nopea ja autot ovat toimineet mainiosti eikä mitään lastentauteja ole ilmennyt”, kertoo Johanna. Pahkakankaan Liikenteen erityistoivomukset otettiin Auto-Cubyllä hienosti huomioon ja joka pyyntöön saavutettiin toimiva sekä sopivan hintainen ratkaisu. Esimerkiksi Johannan kuljettama Mercedes-Benz Sprinter 519 CDI varustettiin 14 istuinpaikalla ja kahdella pyörätuolipaikalla.  Seisomapaikoilla matkustajamäärä saadaan tämän kokoluokan ajoneuvolle komeaksi eli mukaan saa ottaa peräti 26 henkilöä. Sprinter on tarvittaessa helppo muuttaa myös kolmelle pyörätuolimatkustajalle sopivaksi.

Matkustajien ja kuljettajan viihtyvyydestä vastaavat miellyttävät istuimet sekä tyylikäs valaistus ja kunnon äänentoisto. Ilmastoinnissa tehokkuus riittää varmasti, sillä ohjaamolle ja matkustamolle on omat erilliset yksiköt. Talviolosuhteissa pärjäämisen takaavat kunnon eristys, vesipatterit, tuplaikkunat sekä lisälämpöpuhallin. Pahkakankaan lisätoivomuksena Sprintereihin asennettiin myös kääntyvä DVD-näyttöruutu, jossa voidaan pyörittää vaikka asiakasinformaatiota, elokuvia tai mainoksia.

Johanna Pahkakangas on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut liikennöintialan ammattilainen, joka vastaa Pahkakankaan Liikenteen Seinäjoen toiminnasta. Auto-Cubyn rakentamat City-pikkubussit soveltuvat loistavasti alueen palveluliikenteeseen.

Lue seuraavaksi