Uutiset

Autot

Omniko tekee bussien korjaukset ammattitaidolla

Liedossa toimiva Omniko Oy on erikoistunut linja-autojen kolarikorjauksiin, maalaus- ja muutostöihin sekä lasinvaihtoihin. Lisäksi yritys tekee vastaavia töitä matkailuajoneuvoihin sekä toimii Omnibus Tradingin merkkikorjaamona Suomessa.

Kuvan koulutuskäytössä olevaan linja-autoon rakennettiin Omniko Oy:ssä pellistä takatavaratila ja tehtiin tarvittavat muutostyöt. Rakenteen ansiosta voidaan autolla harjoitella takatilassa syttyneen tulipalon sammuttamista.

Työssäoppimisjaksolla Omnikossa ollut TAO:n opiskelija Sami Malmström tekemässä pohjatöitä Turun Kaupunkiliikenteen autoon, joka odottaa uutta kelta-valkoista maalipintaa.

Omnikon varastossa on tuulilasit kaikkiin yleisimpiin linja-automerkkehin ja -malleihin ja puuttuvatkin saadaan parin päivän toimitusajalla tunnetuilta valmistajilta.

Tuulilasien ja muidenkin ikkunoiden vaihdot ovat tärkeä osa Omnikon toimintaa. Yleisimpiin merkkeihin ja malleihin tuulilasit löytyvät suoraan omasta varastosta ja puuttuvatkin saadaan parin päivän toimitusajalla. Lasit tulevat etupäässä tunnetuilta kotimaisilta valmistajilta, kuten Pilkingtonilta ja Jaakko-tuotteelta. Joskus harvinaisempia tuulilaseja ja varaosia tilataan suoraan Keski-Euroopan valmistajilta, millä taataan nopea toimitus sekä järkevä hintataso.

Esimerkkeinä isoimmista ja yleisimmistä Omnikon tekemistä töistä voidaan mainita keulan ja takapään sekä kylkien kolarikorjaukset. Usein tämäntyyliset korjaukset pitävät sisällään korikehikon korjausta, rungon oikaisua, lasikuitutöitä, osien vaihtoa sekä tuhoutuneilta osin sisustanuusimista. Joissakin tapauksissa on jouduttu vaihtamaan koko kylkipeltikin.

www.omniko.fi

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi