Uutiset

Autot

Movano Crewvan 2.3D – todellinen monikäyttöauto

Opel Movano Crewvanilla kulkevat kätevästi sekä matkustajat että tavarat samalla kyydillä. Movanon ohjaamoon mahtuu joko kuusi tai seitsemän matkustajaa riippuen onko kuljettajan vieressä yhden vai kahden istuttava penkki. Vastaavasti tavaratilan pituuksia on valittavissa neljä eri pituutta ja kolme eri korkeutta. Kokonaispainovaihtoehtoja on kolme samoin kuin moottorivaihtoehtoja.

Koeajoimme marraskuun alussa etuvetoisen 3,5-tonnisen seitsemän hengen ohjaamolla olevan Opel Movano Crewvanin. Auto oli rekisteröity pakettiautoksi ja se oli korityypiltään pitkä (L3) ja keskikorkea (H2) versio varustettuna 2,3-litraisella, 125-hevosvoimaisella Ecoflex CDTI-moottorilla sekä 6-portaisella manuaalivaihteistolla.

Koeajo-Movanon tavaratilaan mahtuu yhdeksän kuutiota kevyttä tavaraa ja kantavuuttakin on 1248 kg. Vetopaino jarrulliselle perävaunulle on 2500 kg. Lastausta helpottaa 270° aukeavat takaovet.

Tavaratilan lattiassa oli Suomessa asennettu vaneri ja seinissä tehdasasennettu puolikorkea kovalevyverhoilu. Sidontapisteitä Movanon tavaratilassa oli lokasuojien etupuolella kolme kummallakin puolella melko lyhyellä matkalla ja takaosassa yhdet molemmin puolin.

Kantavuutta Movanolla oli 1248 kg ja vetopaino jarrullisella perävaunulla 2500 kg.

Muotoilluilla takaistuimilla on mukava taittaa matkaa. Myös takaistuimien alla ja edessä on säilytystilaa Opelille tuttuun tapaan.

Kulkeminen takapenkille tapahtuu oikealla puolella olevan 1270 mm leveän liukuoven kautta.

Movanon ohjaamo on suunniteltu työtekoon, runsaiden säilytystilojen lisäksi kojelautaan on integroitu ulosvedettävä kirjoitusalusta ja kääntämällä keskipenkin selkänojan eteen saadaan käyttöön pöytätaso vaikka tietokoneelle.

Movanon kuljettajan häikäisysuojaan asennetun peruutuskameran 3,5” lcd-näytön kuva on tarkka ja kamera aktivoituu automaattisesti kytkettäessä peruutusvaihde päälle. Kamera helpottaa esimerkiksi perävaunun kytkentää oleellisesti.

Movanon 2,3-litrainen, 125-hevosvoimainen Ecoflex CDTI -moottori on taloudellinen ja vähäpäästöinen. Konehuoneessa on yllättävän paljon tilaa tämän päivän autoihin verrettuna, myös huoltokohteet ovat siten hyvin esillä.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi