Uutiset

Autot

Mitsubishilla vuosituhannen paras vuosi Suomessa

Mitsubishi Outlander PHEV city

Mitsubishin myynti kasvoi voimakkaasti Suomessa vuonna 2019 (+82 %), sillä merkin henkilöautoja rekisteröitiin yhteensä 1961 kappaletta, kun vuonna 2018 niitä rekisteröitiin 1075 kappaletta. Markkinaosuus nousi vastaavaan aikaan 0,9 prosentista 1,8 prosenttiin. Samalla vuosi 2019 oli Mitsubishille henkilöautojen rekisteröintien määrällä mitattuna paras vuosi Suomessa koko 2000-luvulla. Saavutetun kasvun arvoa korostaa lisäksi se, että viime vuonna henkilöautojen kokonaismarkkina laski Suomessa 5 prosenttia.

Mitsubishin malleista eniten myyntiään kasvattivat ladattava hybridikatumaasturi Outlander PHEV (+195 %) ja kompakti katumaasturi ASX (+171 %).

Myös Mitsubishi-merkin kokonaisrekisteröinnit (sis. henkilö- ja tavara-autot) kasvoivat viime vuonna 77 prosenttia 2116 kappaleeseen.

”Uusi mallistomme on lyönyt hienosti läpi Suomessa. Esimerkiksi maailman myydyin ladattava hybridikatumaasturi Outlander PHEV on ottanut paikkansa täällä meillä yhtenä markkinoiden suosituimpana ladattavana hybridinä. Lisäksi uuden ASX:n vilkas ennakkokysyntä lupaa meille hyvää myös alkaneena vuonna”, kertoo Bergé Auto Nordicsin Mitsubishi-johtaja Markku Riekkola.

Riekkolan mukaan malliston monipuolisuus ja ajankohtaisuus, sekä uudistunut ja sitoutunut jälleenmyyjäverkosto ovat saavutetun kasvun avaintekijöitä. ”Mitsubishin mallistosta löytyy tällä hetkellä useita eri kokoisia katumaastureita, nelivetoja ja ladattavia hybridejä. Lisäksi olemme panostaneet ja panostamme myös jatkossa vahvasti Mitsubishi-jälleenmyyjäverkoston ja asiakaskokemuksen kehittämiseen”, Riekkola päättää.


Lue myös: Mitsubishi Outlander PHEV – Ajamisen sietämätön helppous

Lue seuraavaksi