Uutiset

Autot

Mercedes-Benziltä uutta Suomeen

Mercedes-Benzin osaston kiintotähtinä olivat luonnollisesti Euro 6 –normin täyttävät ajokit niin lähi- kuin kaukoliikenteeseenkin soveltuvina vaihtoehtoina. Suomalaisittain mielenkiintoinen uutuus on Citaro-perheen uusi puolimatala Citaro LE-lähiliikenneajokki, jonka massa on uudesta Euro 6 –tekniikasta huolimatta entisellä tasolla. Citaro LE on tarjolla 12,17- ja 13,19-metrisinä vaihtoehtoina.

Turistiautojen luokkaan Mercedes tarjoaa uutta, 10,3-metristä Tourismo K –vaihtoehtoa, joka asettuu kokoluokaltaan Sprinter-malliston ja isompien Tourismojen välimaastoon 41 matkustajapaikallaan. Modulaarisuuteen perustuva uusi Tourismo K on kustannustehokas vaihtoehto tilausajoon ja linjaliikenteeseen, sillä käytetyt tekniset ominaisuudet ja komponentit on todettu luotettaviksi isommissa ajokeissa.

Sprinter-pohjaiset henkilökuljettimet muodostavat alati kasvavan segmentin Mercedes-Benzin henkilökuljetuskaluston joukossa. Mercedeksen mukaan asiakkaat pyrkivät monin paikoin siirtymään kustannuksiltaan maltillisempiin pikkubusseihin, joiden täyttöaste saadaan monissa ajotehtävissä isoja busseja paremmiksi. Mercedeksen edustajat muistuttavat, että Sprinter-luokassa nojataan isojen autojen tavoin hyvään polttoainetalouteen ja alhaisiin ympäristövaikutuksiin.

Sprinterin uudistunut ilme ja uudet Euro 6 -voimanlähteet yhdessä uusien turvajärjestelmien kanssa näkyvät nyt myös pikkubusseissa. Kuvan Travel 65-malli tarjoaa 15+1+1 -istuinjärjestyksen sekä kaksinkertaiset panoraamaikkunat.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi