Uutiset

Autot

Mercedes-Benz Travego Edition 1 – Suomen ensimmäinen Euro 6 -linja-auto Kovanen Yhtiöt Oy:lle

Väritykseltään Kovanen Yhtiöiden hopeanvärinen bussikalusto tulee kaluston uusimisen myötä muuttumaan mustaksi. Mercedes-Benz -linja-autojen maalipinnan kestävyyden Suomen vaativissa käyttöolosuhteissa takaa Mercedeksen kataforeesipinnoitettu upotuspohjamaalaus.

Kovanen Yhtiöt on kuljetusalalla toimiva perheyritys, jonka toiminta jakautuu henkilö- ja tavaraliikenteeseen. Henkilökuljetuspuolella yrityksellä on käytössä kahdeksan isoa linja-autoa, reilut 30 pienoislinja-autoa ja noin 50 taksia, jotka toimivat lähinnä Helsingissä ja Etelä-Suomen alueella. Tavaraliikenteen puolella Kovasella on noin 120 kuorma-autoa, jotka liikennöivät Helsinki-Turku-Tampere alueella. Kovanen Yhtiöiden kalusto on lähes sataprosenttisesti Mercedes-Benz -merkkisiä ja ne huolletaan Vehossa. Yrityksellä on erityisosaamista ja ammattitaitoa taksipalvelun lisäksi vaativista tilausajokuljetustehtävistä ja kuljettajat yritys kouluttaa itse.

Kovanen Yhtiöt Oy kulkee edistyksen etujoukoissa hankkiessaan Suomen ensimmäisen Euro 6 linja-auton – Mercedes-Benz Travego Edition 1:n, vaikka Euro 6 -luokitus vaaditaan vasta vuonna 2014. Ympäristösertifikaatin 12/2011 ISO 14001 omaava yritysasiakkaiden kuljetuspalveluihin keskittyvä Kovanen näki uuden ympäristöystävällisen VIP – linja-autoinvestoinnin tarpeelliseksi myös yrityksen imagonkin kannalta.

Muita valintaan vaikuttavia tekijöitä uuden Travego Edition 1:n hankkimisessa olivat auton tekniset parannukset, kuten tehokkaampi moottori ja parempi vaihteisto sekä varusteet, jotka tekevät ajamisesta ja matkustamisesta entistä helpompaa, mukavampaa ja turvallisempaa.

Travegon matkustamo on vaaleasävyinen ja valoisa ja se on varustettu dvd:llä, kolmella 19” näytöllä sekä digiboxilla. Matkustamon sopivasta lämpötilasta huolehtii EvoCool-lämmitin-/ilmastointikone, jonka lämmitysteho on 45 kW ja viilennysteho 32 kW. Kuljettajan tilan osalta vastaavat arvot ovat 18 ja 8 kW.

 

Mercedes-Benz Travego Edition 1 Euro 6

Travegon uuden Euro 6 -moottorin teknisiä ominaispiirteitä ovat X-PULSE -polttoaineen ruiskutusteknologia, SCR, AdBlue-lisäaineen ruiskutus, pakokaasujen kierrätys, hiukkassuodatin, kolmivaiheinen pakokaasujarru sekä epäsymmetrinen pakokaasuahdin.

Blue Effiency Power sukupolven moottoriteknologian ansiosta päästöt vähenevät jyrkästi aikaisempaan teknologiaan verrattuna. AdBlue-lisäaineen kulutusta on onnistuttu pienentämään peräti 40 prosenttia.

Kiristyvät vaatimukset Euro 6 -päästöluokan typpioksidipäästöistä (NOX) ovat ristiriidassa partikkelihiukkasten ja polttoaineenkulutuksen vähentämisen kanssa. Mercedes-Benz on onnistunut ratkaisemaan tämän ristiriidan uuden X-PULSE polttoaineen ruiskutusteknologian avulla yhdessä päästöjenvalvontajärjestelmän kanssa. Tämä edellyttää BlueTec -moottoritekniikkaa, joka on varustettu SCR:llä ja AdBlue- ruiskutuksella, pakokaasujen kierrätyksellä ja partikkelisuodattimella. Uuden tekniikan myötä Mercedes-Benz Travego Edition 1 saavuttaa matalan polttoaineenkulutuksen, pienet pakokaasupäästöt ja pehmeän hiljaisen moottorikäynnin.

 

Travego Editionin laajasta turvallisuusvarustuksesta voidaan mainita: EBS-jarruvoimanrajoitin, ABS-levyjarrut, DBL jatkuva jarruvoimanrajoitin, ASR-luistonesto, ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmä, ABA2 aktiivinen jarruassistentti, Voith-hidastin, LDW-kaistavahti, ACC-mukautuva vakionopeussäädin, FCG-etutörmäyssuoja, peruutuskamera, led-päiväajovalot, kaarreajovalot, sumuvalot saattovaloautomatiikalla, ajovalot sekä tuulilasinpyyhkijät kytkevä sadetunnistin ja rengaspaineidenvalvontajärjestelmä.

www.kovanen.com

www.veho.fi

 

Miika Nyrö

 

Mercedes-Benz Travego M Edition 1

Tekniset tiedot:

Moottori OM 471, 12,8 litrainen, 6-sylinterinen rivimoottori, Euro 6

Teho 350 kW (476 hv), 1 800 r/min

Vääntömomentti 2 300 Nm, 1 100 r/min

Vaihteisto 8-portainen PowerShift 3-vaihteisto

Ovet 1+1+0

Istuimet 55+1+1

Pituus 13,0 m

Leveys 2,55 m

Korkeus 3,71 m

Sisäkorkeus 2,07/1,84 m edessä/takana

Akseliväli 6,08+1,35 m

Etuylitys 2,80 m

Takaylitys 2,77 m

Kääntösäde 21,3 m

Polttoainesäiliö 490 l

AdBlue-säiliö 40 l

Tavaratila 8,4 m³

Kokonaispaino 24 000 kg

 

Varusteet:

ESP

Ksenon-valot

Sähkölämmitteinen tuulilasi

Invertteri 2 300 W

Peruutustutka

Etäisyydenvalvontatutka

Aktiivinen jarruassistentti

Kaistavahti

Vesi-WC talvivarustuksella

DVD 3×19” monitorilla, digiboxi

Lue seuraavaksi