Uutiset

Autot

Mercedes-Benz G 350 BlueTec kulkee omaa polkuaan

MB G 350

Nykyaikoina niin henkilö-, paketti- kuin maastoautoluokissa ajoneuvot ovat alkaneet jo valmistusteknisistä syistä muistuttaa toisiaan yhä enemmän. Samoista tehtaista valmistuu miltei identtisiä automalleja, joiden yksilöllisyyden kanssa on huomattavasti toivomisen varaa. Onneksi edelleen on olemassa poikkeustapauksia, jotka piristävät erilaisuudellaan. Yksi merkittävimmistä on Mercedes-Benzin G-sarja, joka jo yli 30 vuoden ajan on pitänyt omat linjansa. Vaikka tekniikka ja varustetaso edustavat johtotähden nykyaikaisimpia ominaisuuksia, tunnistaa G-sarjalaisen yksilöllisyyden jo kaukaa.

MB G 350

Harvemmin on tullut koeajettua ajoneuvoa, joka jakaa ulkonäkönsä puolesta mielipiteet niin jyrkästi kuin G-sarjalainen. Tiedän, että yleistyksiä pitäisi välttää, mutta G-sarjan tuomiot jakautuivat aika tarkoin sukupuolen mukaan. Miespuoliset iästä riippumatta lähinnä ihailivat auton jykevyyttä ja voiman tunnetta, mutta naissukupuolen suosiota G-sarja ei muotoilullaan saavuttanut. Toisaalta G-sarjan potentiaalisin asiakaskunta on luultavasti jo hieman varttuneempaa miespolvea, joille linjojen sulavuudella ei ole niin merkitystä. Toisaalta, kun G-sarjalaisten lähtöhinta ilman lisävarusteita on jo yli 160 000 euroa, voidaan ehkä päätellä, että G-mallin ostajan ei tarvitse juuri enää muilta mielipiteitä autostaan kysellä.

MB G 350 moottori

G-sarjaan kuluu neljä eri mallia, joista koeajossamme ollut G 350 BlueTec on varmasti meillä kaupallisin jo pelkän hinnoittelunsa kautta. Malli noudattaa muotoilussa vuonna 1979 esitellyn G-sarjan parhaita puolia ja autossa on onnistuttu yhdistämään klassinen tyyli huippumoderniin teknologiaan. G 350 BlueTecin konehuoneesta löytyy 3-litrainen Euro 5 -luokan V6-dieselmoottori, jossa hevosvoimia on 211 ja vääntöä komeat 540 newtonmetriä. Koostaan huolimatta yhdistetty polttoaineen kulutus on ainoastaan 11,2 litraa sadalla ja CO2-päästölukema on 295 g/km. Puhtaudesta huolehtii Mercedes-Benzin kehittämä BlueTec-tekniikka, johon kuuluu AdBlue-urealiuosta käyttävä SCR-pakokaasunkäsittelyjärjestelmä.

MB G 350 tavaratila

Voimansiirrossa käytetään jatkuvaa nelivetoa ja luotettava 7G-Tronic-automaattivaihteisto huolehtii matkanteon sulavuudesta. Painoltaan 2570 kilon ajoneuvon jarrutustehosta huolehtivat edessä tuuletetut levyjarrut ja takana levyjarrut. Näiden ominaisuuksien kautta on saatu aikaan yhdistelmä, jolla sulautuu kaupunkien ruuhkaliikenteeseen, mutta tarvittaessa pääsee myös maastoon, jonne monilla autoilla ei ole asiaa. G-sarja on myös omimmillaan vetotehtävissä ja niin matkailuvaunu, perävaunu, venetraileri tai vaikkapa hevostenkuljetusvaunu kulkevat vaivatta mukana. Tavaraa mahtuu kyllä ilman perävaunujakin mukavasti mukaan, sillä tavaratilan koko on 2 250 litraa ja lisää saa takaistuimia kääntämällä.

MB G 350 ohjaamo

Mercedes-Benzin tyyliin jo perusmallin vakiovarustelulista on hengästyttävän pitkä ja mukaan kuuluu niin ajomukavuutta, tyylikkyyttä kuin turvallisuutta lisääviä ominaisuuksia. Mukaan kuuluvat esimerkiksi viihde-elektroniikka- sekä navigointijärjestelmä, ajovaloavustin, sähkösäätöiset istuimet muistitoiminnoilla, jarruassistentti, monitoimiohjauspyörä sekä vakionopeudensäädin. Lisävarusteilla ajoneuvon saa viimeisteltyä mieltymystensä mukaisesti ja tarjolla on tyylikkyyttä lisääviä vanne- tai verhoiluratkaisuja sekä kromi- ja jaloteräspaketteja jäähdyttimen säleikköön ja astinlautoihin. Turvallisuutta saa lisättyä vaikkapa katveavustimella, peruutuskameralla, pysäköintitutkalla sekä etäisyysvakionopeudensäätimellä.

MB G 350 tasauspyörästön lukko

Nykyisten citymaasturien aikana G-sarja on miellyttävä poikkeus, sillä auton arvokkuudesta huolimatta sillä uskaltaa surutta lähteä haastamaan esimerkiksi Suomen metsäautotieverkostoa. G-sarjassa on kolme yksitellen ja loogisessa järjestyksessä kytkettävää tasauspyörästön lukkoa. Näin voidaan sovittaa auton ajo-ominaisuudet tarkasti vallitseviin ajo-olosuhteisiin ja voima välittyy aina parhaiten pitäville renkaille. G-sarjassa on myös yhdellä napin painalluksella kytkettävä maastoajovälityksellä varustettu synkronoitu jakovaihteisto, jolla aikaansaadaan jopa huikea 80 prosentin nousukyky. Maavaraa on 21 senttimetriä ja jatkuvan nelivedon, jakovaihteiston, luistoneston ja jäykkien akseleiden avulla eteneminen on turvattu haastavissakin oloissa ja tarvittaessa selvitään kahlauksesta jopa 60 sentin syvyisessä mudassa tai vedessä.

MB G 350 maasto

Koeajo G-sarjalaisella oli odotetun miellyttävä ja erilaisuudessaan virkistävä. Jo autoon nousu kertoo maastokyvystä ja voimasta, sillä ovet avautuvat painonapista ja niiden sulkemiseen saa käyttää kunnolla voimaa. Kummatkin ominaisuudet näyttivät aiheuttavan ongelmia nuoremmille matkustajille, jotka ovat tottuneet kahvasta avautuviin ja kevyesti sulkeutuviin oviin. Itse ohjaamo edustaa nykyaikaisinta teknologiaa ja oikeaoppisen ajoasennon sai sähkösäätöisesti helposti. Korkealta näkyvyys on odotetun hyvä ja suurien peilien ja ikkunapinta-alan kautta kookkaankin ajoneuvon mittasuhteet on helppo sisäistää. Liikkeelle lähdettäessä auton jykevyydestä muistuttaa vielä ovien keskuslukitus, joka jysähtää miehekkäästi päälle pienen naksauksen sijaan.

MB G 350 helma

Kaupunkiajossa G-sarja osoittautuu kokoonsa nähden näppäräksi ja esimerkiksi pysäköintitalojen jyrkkämutkaisissa rampeissa tai parkkiruuduista peruutettaessa ei ongelmia synny. Liikennevaloista lähdettäessä johtotähti sulautuu mukavasti liikenteen rytmiin, mutta tilaisuuden tullen nopealla kaasupolkimen liikkeellä saa yli 200 hevosta nopeasti vauhtiin. Koeajoautossa käytettiin 18-tuumaisia 265/60 -renkaita vakiona tulevien 16-tuumaisten sijaan ja yhdistelmä oli todella onnistunut. Auto liikkuu tasaisen pehmeästi ja pahimmatkaan keväiset urat eivät ajettavuuteen juuri vaikuttaneet.

MB G 350 matkustamo

Myös äänimaailma on mukavan rauhallinen, sillä rengasmelua ei juuri sisälle kuulu ja perusajossa moottori on hiljainen. Tämänkaltaista autoa ajaessa kuitenkin toivoo myös välillä kunnon meteliä konehuoneesta ja sitä saa kyllä halutessaan sen verran, että jalankulkijoiden päät saadaan kääntymään. Matkanteon miellyttävyys toteutuu myös moottoritiellä Mercedeksen osoittaessa parhaita henkilöautomaisia ominaisuuksiaan. G-sarjassa on matkustajienkin hyvinvointi huomioitu ja tilavan matkustamon miellyttävät istuimet saivat kiitosta mukavuudestaan.

MB G 350 nousukyky

Maastossa G-sarja pääsee näyttämään taas toista puoltaan. Valikosta ”Low Range” -kytkentä sekä lukot päälle ja ainakin tällä koeajajalla loppuu ennemmin kantti kuin auton etenemiskyky pettää. Kunnon maavara, kohtaus- sekä jättökulma ja jopa 54 asteen kallistumisvakaus tekevät G-sarjalaisesta raskaan sarjan maastoajoneuvon. Kuljettajan luottamus on voitettu nopeasti ja citymaastureilla kierrettävät paikat ylitettään miltei naurettavan helposti. Todelliseen haasteen G-sarjalle voisi antaa paksu lumihanki tai todella paha kelirikkotie, mutta juuri nyt niitä ei ollut tarjolla. Tietenkin myös auton hankintahinta pistää välillä miettimään kannattaako aivan turhimpia riskejä ottaa.

MB G 350 koeajo

Mercedes-Benzin G-sarja on ajoneuvo ihmiselle, joka ei tyydy tavanomaiseen. Potentiaaliseksi asiakaskunnaksi voisi nähdä vaikkapa suurta matkailuvaunua ahkerasti käyttävät tai usein venettä siirtävät ulkoilmaihmiset. Jo pelkkä hinta takaa, ettei malli tule esiintymään Suomessa koskaan myyntitilastojen kärjessä ja myös karuhko ulkonäkö jakaa mielipiteitä. Samaan hengenvetoon täytyy myöntää, että G-sarjalainen oli ajettavuudeltaan ja monipuolisuudeltaan aivan loistava ajopeli, jonka monet pitkälle viedyt yksityiskohdat jäivät mieleen. Persoonallisuutta G-sarjassa onkin vaikka muille jakaa ja moni auto tulee tämän koeajon jälkeen vaikuttamaan tylsältä ja haasteettomalta. Kaiken kaikkiaan Mercedes-Benz G350 on auto, jonka ominaisuuksia on turha kuvailla sivutolkulla – se täytyy kokea itse.

Lue seuraavaksi