Uutiset

Autot

Täyssähköinen taksi jopa 12 koululaispaikalla

Mercedes-Benz eVito

Maamme ajoneuvokannan sähköistyminen etenee vääjäämätöntä polkuaan, ja myös ammattiautoilussa suuntaus on selkeä. Taksipuolella muutos alkoi luonnollisesti henkilöautoista, mutta nyt myös tila-autoluokka seuraa trendiä vahvasti perässä. Suomen taksimarkkinoiden ykkösmerkki Mercedes-Benz kulkee myös sähköistymisessä edelläkävijänä, ja täyssähkötakseissa merkin markkinaosuus on alkuvuodesta ollut lähes 40 prosenttia. Nyt Mercedes-Benz panostaa myös tilataksiluokan sähköistymiseen, ja maaliskuun puolivälissä esiteltiin erittäin monipuolinen eVito Tourer Tamlans Trend kotimaisella istuinvarustelulla.

Vehon Olli-Pekka Narvio sekä Tamlansin Teemu Lahti ja Timo Viitanen esittelevät Tamlansin toimitiloissa ansaitun ylpeänä uutta eVito Tourer Tamlans Trend -tilataksia. Uutuus lähtee Tampereelta kattavalle esittelykierrokselle, joka huipentuu kesäkuussa järjestettävässä Taksiliiton liittokokouksessa Oulussa.

Mercedes-Benzin maahantuoja Veho Oy seuraa hyvin tarkoin maamme taksimarkkinoiden kehitystä ja laadukkaan maineen sekä kattavan tuotevalikoiman ansiosta merkin jalansija alan myyntitilastoissa on hyvin vahva. Merkittävänä tekijänä onnistumisessa on asiakaskunnan toiveiden ymmärtäminen ja niiden täyttäminen nopeilla aikatauluilla sekä kilpailukykyisillä hinnoilla. Tämän vuoksi myös sähköisen, esteettömän ja maamme lainsäädännön mukaisten koululaiskuljetuksiin soveltuvan tilataksin kehitystyöhön on panostettu voimakkaasti. Yhteistyössä tamperelaisen ajoneuvovarustelun asiantuntijan Tamlans Oy:n kanssa kehitetty eVito Tourer Tamlans Trend vastaakin maamme taksialan ammattilaisten vaatimuksiin ja täyttää kriteerit niin toimintamatkan, turvallisuuden kuin ajo- ja matkustusmukavuuden kannalta.

Vahvasti kotimainen varustelu

eViton varustellut Tamlans tuntee maamme taksiautoilun vaatimukset tarkoin, ja Tourer Tamlans Trend  -mallin monikäyttöisyys tekee uutuuden ajokilometreistä sekä miellyttäviä että kustannustehokkaita.

eVito Tourer Tamlans pystytään varustamaan juuri halutuilla istuinratkaisuilla ja käytettävissä on Tamlansin yli 20 vuoden kokemus huippuluokan istuinten valmistuksesta.

”Tilataksia hankittaessa kannattaa huomioida sähköauton käytöstä saatavat huomattavat edut kilpailutuksissa, osin korkeammat kilometrikorvaukset sekä eräisin kohteisiin saatava oma ohituskaista jonotustilanteissa. Kun nämä seikat yhdistää alhaisiin elinkaarikustannuksiin, voi jo puhtaalla matematiikalla perustella sähkötaksin hankintaa oman yrityksen käyttöön.”

”eViton suhteen myös monia malleja piinaava toimitusaikojen pituus ei ole ongelma, sillä autoja saadaan työn alle jo kevään tuotannosta. Tamlansin ammattitaidon ja pitkälle hiottujen tuotantomenetelmien ansiosta myös varustelujen läpimenoaika tehtaalla on hyvin lyhyt, ja aika alustan tilaushetkestä yksilöllisesti räätälöidyn eViton käyttöönottoon on tällä hetkellä vain noin kaksi kuukautta”, kertoo Tamlansin myyntijohtaja Teemu Lahti.

Yksilöllistä mukavuutta

”Sähkökäyttöisissä takseissa kantavuuden rooli korostuu, ja perusteellisen suunnittelutyön sekä tarkkojen materiaalivalintojen avulla olemme onnistuneet aikaansaamaan todella käyttökelpoisen yksilön kaikkiin olosuhteisiin. Tamlansin oma istuinmallisto on erittäin hyvämaineinen niin turvallisuuden, keveyden, mukavuuden kuin käytön helppouden kannalta, ja tarjolla onkin toimivat ratkaisut jokaiseen luokan kuljetustarpeeseen. Istuimia on saatavilla neljällä eri leveydellä ja yksilöllisyyttä saadaan halutessa esimerkiksi brodeerausten, tikkausten tai värikkäiden turvavöiden kautta”, korostaa Tamlansin tuotepäällikkö Timo Viitanen.

Muunneltavuuden ansiosta eVito Tourer mukautuu nopeasti 12 henkilön koululaisajosta paarikuljetuksiin tai pyörätuoliajoon Tamlansin korotuksella

”Tourer muuntuu tarvittaessa erittäin helposti vaikka paarikuljetukseen, sekä katto- ja takaovikorotuksilla jopa  kahden pyörätuolin esteettömiin kuljetuksiin. Käytön turvallisuus on varmistettu kevyen kolmiosaisen rampin avulla. Myös kaikissa muissa yksityiskohdissa on huomioitu jokapäiväisen, vaihtelevan taksiautoilun vaatimukset, ja autoilija voi olla varma myös oman asiakaskuntansa viihtyvyydestä.”

”Monipuoliseen lisävarustelutarjontaan kuuluu puolestaan esimerkiksi lisälämmittimiä, työ-, lastaus- ja lisäkaukovaloja sekä astinlautoja. Kannattaa myös huomioida Tamlansin voimakas panostus jälkimarkkinointiin, sillä 16 valtuutettua huoltopistettä kautta maan takaavat liikennöinnin katkeamattomuuden ja asiakastyytyväisyyden korkeuden kaikissa tilanteissa”, lisää Viitanen.

Edullisia kilometrejä

Ensimmäiset eVitot ovat olleet maassamme taksikäytössä jo vuoden 2021 elokuusta, ja käyttökokemukset ovat olleet hyvin positiiviset.

”eVito Tourerin yli 350 kilometrin toimintamatka on riittänyt hyvin ennakoitavan yritystoiminnan vaatimuksiin. Kuluttavassa, lähinnä koululaiskyyteihin keskittyneessä ympärivuotisessa taksiajossa sähkön keskikulutus on ollut 28 kWh sadalla kilometrillä, ja kaiken kaikkiaan käyttökulut ovat olleet noin kolmanneksen dieselversioon verrattuna. Tämä on hyvin miellyttävä lukema, varsinkin kun lataukseen ei lähellekään aina ole käytetty edullisimpia latausvaihtoehtoja.”

”Kulutusosissa säästöjen määrä on ollut myös huomattava, sillä kuluja on tullut lähinnä jarrupalojen vaihdoista. Näiden hyvien kokemusten ansiosta Veholla ollaankin panostettu rohkeasti uuden energiamuodon valjastamiseen, ja onnistunut yhteistyö Tamlansin kanssa näyttää suuntaviivoja pitkälle tulevaisuuteen. Uuden eViton kevätkiertue taksialan ammattilaisten keskuudessa antaa meille varmasti hyvin arvokasta palautetta asiakaskunnalta, mikä kaikki tullaan huomioimaan tarkoin niin Vehon kuin Tamlansin toiminnassa”, tiivistää Vehon myyntipäällikkö Olli-Pekka Narvio.

Mercedes-Benz eVito Tourer Tamlans Trend -kiertueaikataulu

22.3. Veho, Kuopio
24.3. Koillismaan auto, Kuusamo
28.3. Wetteri Rovaniemi klo 8-11, Veho Rovaniemi klo 12-15
29.3. Sodankylä, klo 10-11, Saariselkä 13-14, Ivalo 15-16 
30.3. Levi klo 10-11, Ylläs klo 12-13, Äkäslompolo klo 14-15

12.4. Veho, Oulu 
13.4. Wetteri, Kajaani
14.4. Wetteri, Joensuu
17.4. Savon Autokeskus, Mikkeli
18.4. Auto-Suni, Lappeenranta
19.4. Auto-Suni, Kotka
20.4. Veho, Kouvola
21.4. Mega-Auto, Lahti
25.4. Veho, Seinäjoki
26.4. Veho, Kokkola
27.4. Käyttöauto, Vaasa

3.5. Tamlans, Tampere
4.5. Veho, Pori
5.5. Veho, Lieto
9.5. Auto Astrum, Salo
10.5. LänsiAuto, Hämeenlinna
11.5. LänsiAuto, Hyvinkää
17.5. Tamlans Airport, Vantaa

Lue seuraavaksi